Koti – jo nyt.

Istun lähes valmiin terassin portaalla katsellen kuinka aurinko laskee puiden latvojen taakse. Rouva ja pikkuraksaaja A lähtivät lähes jokasunnuntaiselle autoajelulle kohti Hämettä.

Koko tähänastisen rakennusajan paras hetki oli tänään. Pikkuraksaaja A on kitissyt pari edellistä viikonloppua, että raksalla on tylsää ja pitääkö aina mennä raksalle. Tänään – täysin yllättäen – kesken touhuamisen kuuluu kysymys:”Otto, arvaa mitä? Mulla on semmonen jännä tunne, että tää raksa on jo meidän koti, vaikkei se vielä ookkaan valmis.”

Meinasin pudota tikkailta. Kuusivuotias osaa yllättää, kun sille päälle sattuu.

Parhaisiin raksakokemuksiin menee myös tämänpäiväinen pikkuraksaaja A:n laulu- ja tanssiesitys Rakennetaan taloa.

Mitä siitä, vaikkei vielä ole ikkunoita tai ovia? Mitä siitä, että pihassa nököttää läjä puutavaraa ja telinefirman toistaiseksi noutamatta olevat kehikot? Mitä siitä, että piha on enemän kuravelliä kuin pihamaa?

Meillä on koti. Nyt jo.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

6 vastausta artikkeliin “Koti – jo nyt.”

  1. Kyllä lapset on viisaita! 😀 Itse olen samaa mieltä, Meidän KOTI on kolmen kilometrin päässä tästä väliaikaisesta majapaikasta. Välillä kun oikein ahdistaa, ajan raksalle ja vedän syvään henkeä siellä sisätiloissa ja hoen itselleni, että ”kyllä tämä tästä vielä valmistuu” 🙂

  2. Ihana kommentti! Kuusivuotiaat osaavat:) Meillä asuu kans 6v neiti ja toistaiseksi hän kaipaa vanhaan kotiin, välillä sydäntä raastavan kovaa.

  3. Toivotaan, että meillä menee ensi keväänä muutto sujuvasti eikä tule ensihuuman jälkeen kiukuttelua siitä kun ”joka paikkaan on pitkä matka!”. Ehkä tuo on enmmän meidän aikuisten ahdistusta siitä kun ei enää asutakaan kaupan vieressä tai että spåralla ei pääse suoraan Stockan kulmalle.. 😀

    Pikkuraksaajalla on toinen koti Pirkanmaalla ja tämän vuoksi hänelle on hyvin tärkeää koti käsitteenä. ”Tällä asutaan sitten me kaikki kolme.”

    Ihana Tirppa.

  4. Niin, se on aina hyvä muistaa raksapuurtamisen välissä, että tässähän rakennetaan kotia 🙂 Välillä urakka vaan tuppaa muuttumaan maalilitroiksi, ruuvikasoiksi ja ajetuksi kilometreiksi, kun tavaraa roudataan paikan päälle ja lopulta poiskin päin kaatikselle.

    Ihana tokaisu lapselta! Ehkä hänkin on jo ehtinyt totutella ajatukseen, että tässä on se koti ihan oikeasti.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: