Kuka, mitä ja miksi?

Olemme keski-ikäinen pariskunta, joka rakensi oman kodin loppuelämänsä ajaksi itäiselle Uudellamaalle.

Villa Osmankäämin suunnittelun lähtökohtina ovat olleet toimiva arki, energiatehokkuus, pitkäkestoiset ratkaisut ja rakenteet sekä tilojen muunneltavuus ajan myötä. Tyylillisesti olemme pyrkineet ”moderniin 50-lukuun japanilaisella/itämaisella twistillä” unohtamatta perinteikästä suomalaista maalaistalon pihapiiriä ja rakennusten mittasuhteita (kiitos Antti näistä!).

Kantavana ajatuksena on ollut alusta alkaen rakentaa koti, jossa vietetään loppuelämä – koti, jossa vieteään aikaa yhdessä perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa. Esteettömyysasioihin olemme pyrkineet kiinnittämään erityishuomiota, jotta vanhuuden jäykistämillä polvilla tai laskettelurinteessä/kiipeilykalliolla murtunut jalka ei aiheuta ylitsepääsemättömiä vaikeuksia arjen touhuihin. Rakennusten pohjat on pyritty suunnittelemaan siten, että tilojen muuntaminen on mahdollista perheen kasvun myötä ja tilavaraus lisärakennukselle on jätetty mummonmökin rakentamista varten (yksikään meidän kummankaan vanhemmista kun ei nuorru enää, vaikka yritys onkin välillä kova… 😉 ).

Villa Osmankäämi on passiivirakenteilla rakennettu yksikerroksinen puutalokokonaisuus, joka koostuu kolmesta rakennuksesta: päärakennuksesta, pihasaunasta sekä autokatos-varastoyhdistelmästä. Pohja-, asema-, julkisivu- ja poikkileikkauspiirrustukset löytyvät omalta sivultaan. Villa Osmankäämi rakentuu paikalla rakentaen pitkästä tavarasta. Hankkeen yhteistyökumppanit on pyritty valitsemaan mahdollisimman läheltä ja näin tukemaan oman kaupungin / maakunnan yritystoimintaa.

Tässä blogissa kirjoitamme kokemuksistamme, tunnelmista, tapahtumista sekä ajatuksistamme liittyen Villa Osmankäämin rakentamiseen sekä Osmankäämin tilaan yleensä. Kirjoitukset ovat omia mielipiteitämme, eikä niitä tule tulkita ainoana totuutena rakentamisessa tai rakennuttamisessa – meistä kumpikaan ei ole rakennusalan ammattilainen tai työskentele suoraan rakennusalalla.

Team Osmankäämin jäsenet sekä muut yhteistyökumppanit on valittu kilpailutuksen jälkeen. Näistä yksikään ei ole sponsoroinut meitä millään tavalla, ellei toisin ole Team Osmankäämi-sivulla erikseen mainittu.

Blogissa sekä sivustolla esiintyvät kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin ole mainittu.

Mikäli jokin blogissamme esiintyvä asia kiinnostaa lisää tai haluat muuten vain lähestyä meitä muuten kuin kommentoimalla blogikirjoituksiamme, sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: osmankaami piste blogi ättä gmail piste com.

Tarinan alkuun pääsee tästä.

Advertisement

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: