Räystäsaluslaudoitus

Kun kerran blogiin ollaan tultu hakusanalla räystäsaluslaudoitus, niin tässä tulee meillä käytettävästä rakenteesta tarinaa.

Meillä räystään aluset jäävät ns. avonaiseksi eli kattotuolien palkit jäävät näkyviin. Maalaamisen kannalta ratkaisu on hieman haastavampi, mutta mahdollistaa anakin meidän mielestä hienomman lopputuloksen. Terassin kohdalle tuleva lippa ja sen palkit on ajatuksena maalata RR23:lla, kun taas palkkien väliin jäävä vaakalaudoitus maalataan ulkoverhoilun vaalean harmaalla sävyllä 603X. Tulee kontrastia, mutta ei jää tummaksi. Yksi hyvä puoli tässä rakenteessa on ainakin minun mielestä se, ettei sinne räystään alle pysty ampiaiset tai muut lentävät eliöt tekemään pesiään siten, ettei niitä huomaisi ajoissa – edes vahingossa. Eli tämmöinen rakenne kyseessä, jos joltakulta meni ohi edellisen artikkelin kuvakimarassa (kuvassa kertaalleen maalattuna, nyt pinnassa on jo kaksi kerrosta maalia):

Koska Audi-mies pitää huolta ulkonäöstään ja vietti iltapäivän töiden jälkeen parturin ja kosmetologin käsittelyssä (kiitos Emmi ja Tanja!) en päässyt tänään ihastelemaan Micken ja muun porukan pystyttämää saunarakennuksen runkoa tai peltisepän asentamaa konesaumattua peltikattoa päärakennuksen pohjoisen puoleiselle lappeelle. Rouva kävi pikapikaa piipahtamassa raksalla työpäivän päätteeksi ja otti kuvia asennetusta katosta kännykällä.

Huomenna on välipäivä raksailusta ja keskiviikkona turistaan Kymppiputken herrojen kanssa suunnitelmista ja niihin liittyvästä LVI-urakasta. Silloin myös varmasti useampi kuva katosta ja saunasta.

Mukavaa alkannutta viikkoa!

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

2 vastausta artikkeliin “Räystäsaluslaudoitus”

    1. Täytyypä ottaa herraa hihasta kiinni seuraavan kerran, kun raksalla nähdään. Saa sitten kertoa mitä on touhunnut.

Mitä mieltä sinä olet?