Uusintakierros

Niinhän siinä sitten kävi, että uusiksi meni.

Pääsuunnittelijan kanssa pyöriteltiin kustannusarviota tarkemmaksi ja kustis heilahti punaiselle siihen malliin, että ainoa vaihtoehto oli ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pitää palaveri koko Team Osmankäämin suunnitteluporukan kesken.

Lopputuloksena saatiin pienempi, yksinkertaisempi ja ainakin ensimmäisten luonnosten perusteella toimivampi pohja, joka on tietenkin myös kustannustehokkaampi. Muutamia muitakin kustannusten pienentämiseen liittyviä lähinnä rakenteisiin ja rakennustekniikkaan liittyviä päätöksiä tehtiin. Loppusummasta katoaa näillä muutoksilla toivottavasti noin 60-70 keur ja päästään alun perin suunnitelmissa olleeseen kustannustasoon.

Uudet pohjat tulee näytille sitten, kun ne on piirrettynä.

Mitäs muuta? Tarjouspyyntöjä on rouva Osmankäämi lähetellyt ansiokkaasti moneen paikkaan ja monesta asiasta. Onneksi vaikuttaa siltä, että ihan kaikilla alan toimijoilla ei ole kesän työjono tukossa, vaan myös meille riittäisi aikaa. Tarjouksia odotellaan rakennusliike-, talotoimittaja- , sähkö-, LVI-, maaurakointi- ja kiviainestoimittajaehdokkailta.

Se pahin rypistys alkaa pikkuhiljaa huipentua rakennusluvan hakuun. Parin viikon sisään pitäisi lupahakemus laittaa vireille ja heti sen perään keskustella pankin kanssa rahasta.

Nyt Stihlin tankkaus, kaffet termariin ja kohti aurinkoisia etelärinteitä.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

2 vastausta artikkeliin “Uusintakierros”

 1. Pohjapiirustusten pyörittely ja muokkaus on kyllä aikaa vievää puuhaa mutta siinähän niitä euroja säästyy 🙂 Me tehtiin sitä samaa ja onneksi niin. Muuten olis moni juttu jäänyt huomaamatta ja muuttamatta. Samoin talopakettien tutkimiseen ja kilpailuttamiseen kannattaa käyttää aikaa. Me saatiin siten loppujen lopuksi todella hyvä paketti kasaan 🙂
  Tsemppiä sinnekin kilpailutuspuuhiin!

  1. Kiitos!

   Onhan tämä tietyllä tapaa tylsää, kun ei pysty toteuttamaan sellaista, kuin on aina halunnut, mutta realiteetit realiteetteina.

   Meillä on onneksi osaava ja viitseliäs porukka tekemässä tätä meidän kanssa, joten hyviä vinkkejä ja neuvoja on tullut jo roppakaupalla. Toivottavasti projekti jatkuu samalla sykkeellä loppuun saakka.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: