Keittiö, ruokailutila, olohuone, eteinen, kylpyhuone ja wc – sisustuskuvia

Tässä niitä nyt sitten tulee. Kuvia ”valmiista” huoneista siivottuna ja stailattuna kuvauskuntoon.

Olohuoneen, wc:n ja kylppärin matot ovat Ikeasta, kaikki muut äidin käsialaa ja siis uniikkikappaleita. Sohva ja kiinakaappi on hankittu Casuarinasta jo vuosia sitten, rahi on Askosta. Ruokapöytä ja -tuolit mummin jäämistöstä (alunperin vuodelta 1952).

Keittiön kodinkoneet Siemensin mallistosta, kylmälaitteet Festivoa, liesikupu Savo Design Menhir II, hanat keittiössä, wc:ssä ja kylppärissä K-Raudan Cello Modern, kiintokalusteet Domus ja Ikea (wc, kylppäri), laatat ja wc-istuimet Laattapiste. Valaisimet Astro, Modular, Xal ja SaaS Instruments (työtason valaisin keittiössä).

Wc:n ja kylppärin saippua-annostelijat ja wc-paperitelineet Ikeasta. Vessan pyyhekoukut Stockmann, kylppärissä Ikeaa. Kylppärin lasiovi K-Raudan Cello, lasiseinä Porvoon Lasilta mittojen mukaan teetettetty. Kylppärin katto sormipaneelia, jossa Supi-saunasuoja.

Seinille on tulossa akustointia ajatellen tekstiilitaideteoksia ja tauluja, samoin mattojen kanssa ollaan mietitty useampaakin vaihtoehtoa.

Advertisement

Pihahommia ja pinnanmuotoja

Viikonloppu on vierähtänyt ulkosalla, kuten varmasti niin monella muullakin omakotiasujalla.

Alkuviikon lohduttomalta näyttänyt sääennuste kaatosateineen vaihtui lauantaiaamuun mennessä poutaiseksi ja jopa aurinkoiseksi – lauantaina Osmankäämin tilalla ripsi pari pientä sadekuuroa, mutta muuten hommia saatiin tehdä mukavan kesäisessä kelissä. Aurinkoiset etelärinteet olivat ainakin tänään sunnuntaina nimensä veroiset ja naamaa hieman kuumottaa ulkona vietettyjen tuntien jälkeen.

Mitä tänä viikonloppuna on sitten saatu aikaiseksi? Asko on temunnut kaivinkoneidensa puikoissa ja tasoitellut päärakennuksen tustan, saunan taustan sekä molemmat päädyt, kuskannut koneella salaojasepeliä lopputäytöt seinien viereen sekä siirrellyt louhetta pengerryksiin. Asennettiin tänään myös jäteveden käsittelylaitteiston viimeinen osa paikoilleen – näytteenottokaivo suodatuskentän perään. Nyt on sitten homma siltäkin osin valmiina.

Autokatoksen paikan louhosmonttu on ollut ajatuksissa moneen kertaan tässä kuluvan vuoden aikana. Budjetin heitettyä häränpyllyä on ollut pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tehdä päätös, ettei katosta ja varastoa rakenneta nyt. Eikä ihan kohtakaan, ellei jotain radikaalia tapahdu tulotasossa. Louhosmontun kohtaloa olen pähkäillyt moneen otteeseen varsinkin nyt muuton jälkeen. Turvallinen paikkahan tuo ei ole missään tapauksessa ja todiste siitä saatiin jo talvella rouvan pudottua lumitöitä tehdessään reunalta monttuun ja teloessaan pikkurillinsä siinä samalla. Tänään päädyttiin Askon kanssa yhdessä leventämään pihatietä niin paljon, kuin käytettävissä oleva louhe ja murske antaa myöden ja peittämään loppu monttu pintamaalla. Sitä ennakoiden asensimme kuitenkin montun pohjalle salaojaputken, joka toivottavasti pitää kaivannon  suhteellisen kuivana samalla, kun johtaa käyttövesikaivon kaivonrenkaan sisälle tihkuvan pintaveden pois.

Muuten täällä Osmankäämissä ollaan oltu, ihmetelty ja opeteltu uuden kodin tapoja ja niksejä. Kodinkoneiden ja varsinkin taloautomaation kanssa on ollut ihmettelemistä ja uusia juttuja löytyy lähes joka kerta.

Micke tulee tekemään saunan terassin sekä pääoven kuistin portaat keskiviikkona sekä viimeistelee loput ulkona olevat vielä keskeneräiset jutut (terassin rimoituksen päädyt, tolppien hatut ja muutama muu pikkujuttu).

Japanilaisesta puutarhasta ja muista istutusjutuista lisää myöhemmin. Nyt niitä kuvia.

Kuluneen viikon kuvakimara

Illat tuntuvat nyt ihan itsestään venyvän niin pitkiksi, ettei oikein motivaatiokämpälle tultua jaksa tehdä muuta kuin kaatua sänkyyn. Eilen vielä kamera jäi keittiön saarekkeen päälle nököttämään ja kuvien siirto koneelle ajatuksen tasolle.

Nyt kuitenkin tämän viikon kuvat. Ilman sen kummempia selityksiä.

Valoa katossa

…ja tunnelin päässä. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

Tänään oli taas roudauspäivä. Töistä kärryn kanssa autolla noukkimaan läjä listoja sekä keskupölynimuri kyytiin ja kohti raksaa, jossa olikin vielä Terawattin Juho kollegoineen hommissa. Petskikin odotteli työmaalla, että sai antaa ohjeistusta liimapuulevyjen maalausta varten.

Micke oli jo ehtinyt poistua muihin hommiin siinä vaiheessa, kun saavuin työmaalle, mutta olihan siellä tapahtunut kaikenlaista Mickenkin toimesta: Kylppäri ja pikkuvessa olivat saaneet silikonia saumaan, keittiössä oli asennettu mikro, uuni sekä liesikuvun runko paikoilleen sekä kodinhoitohuoneeseen pesutornin kaappi pienen viilaamisen jälkeen kasaan. Hienoa! Ja oli Petskikin tehnyt hommia – sisäpuoliset smyygit työhuoneen ja pikkuraksaaja-A:n makuuhuoneen ikkunoihin.

Forsblomin Kim oli käynyt viimeistelmässä takan ja asentanut luukut paikoilleen. Tänään ei uskallettu kokeilla edes niitä pieniä kynsitulia takassa, mutta jos sitä vaikka maanantaina illalla tulisi vuolemaan tikkuja ja katselemaan miten ne saa syttymään.

Terawattin pojat olivat sitten saaneet kytkettyä meille valoa kattoon ja niille katkaisijat. Pientä haastetta on valaisinasennuksissa käytävän valojen osalta, koska niille oli unohdettu piirtää kuviin himmennys – nyt sitä varten täytyy vetää piuha jokaiselle valaisimelle (5 kpl) ja se taas aiheuttaa pienen reijän poraamisen jokaisen valaisimen runkoon (niitä kun ei voi enää ottaa pois katosta ilman, että katon tasoitus menee uusiksi…). Juho lupasi, että homma hoituu kuntoon ja miksi ei hoituisi – asiallisesti on hoidettu kaikki tähänkin mennessä. Saunalla oli myös haastetta valaisinasennuksissa, koska jostain syystä sieltä oli jäänyt suunnitelmista kokonaan pois himmennys ja sen lisääminen on hieman monimutkaisempaa kuin päärakennuksessa, mutta Juho lupasi kehittää järkevän ratkaisun tähänkin.

Pari puutettakin löytyi lisää. LED-polttimot uupuvat monesta paikkaa sekä saunan pesuhuoneen neljästä valaisimesta kolme on vielä jossain päin maailmaa matkalla kohti Osmankäämiä. Huomenna puhelua Tecluxiin ja asioihin vauhtia.

Niin. Ne asennetut valot. Ne(kin) on hienot. Hienommat kuin osasin odottaa, vaikka odotukset olivat korkealla. Kuvista saa ehkä kalpean aavistuksen siitä, mitä nuo ovat oikeasti.

Huomenna sitten työpäivän jälkeen minilomalle anopin ja appiukon luo Pohjanmaalle ja lepäämään.

Sähkökalustus vauhdissa

Terawattin Juho asennustiimeineen oli singahtanut tänään työmaalle ja asentanut kovalla tohinalla katkaisimia ja pistorasioita päärakennukseen. Muutama valaisinkin ja ovikello oli löytänyt paikoillensa jo.

Tilattavien ja hankittavien listalle menee heti ensi viikon alusta:

  • Kylppärin kalusteet Ikeasta (kaapit ja peilit)
  • Keittiön ja KHH:n välitilojen lasit
  • Keittiön ja KHH:n yläkaappien alle tulevat led-valot SaaSilta
  • Roskis pihalle

Tänään käytiin heittämässä taas kärryllinen jätteitä kaatopaikalle, suoritettiin pientä imurointia ja ihasteltiin pistorasioita – väsynyttä, mutta onnellista hyminää oli ilmassa.

Sisälle kannettiin Itellan kuskaama liesikupu ruskeassa pahvilaatikossaan.

Huomenna olisi vuorossa takan luukkujen asennus, lisää sähkökalustusta ja valaisinasennuksia, liimapuulevyjen maalausta illalla ja listojen sekä KPI:n roudausta ennen sitä.

Micke lupaili, että pääsiäisen jälkeen olisi laatoitukset tehtynä joka paikkaan ja päästäisiin asentamaan väliovia paikoilleen. Sitä ennen kuitenkin smyygien asennus Petskin toimesta ja Kymppiputki tulee hoitamaan oman osuutensa viimeistelyasennuksista eli WC-istuimien (ei saa kuulemma käyttää sanaa pönttö…) ja hanojen asennukset. Lattialämmityksen, maalämpöpumpun ja IV-koneen asennuksen lisäksi siis.

Nyt nukkumaan. Huomenna taas päivä uus. Kuvat perinteiseen tapaan tänne loppuun.

PS. eilen oli ollut blogin näyttökerroissa uusi ennätys. Kiitos kaikille täällä piipahtaneille siitä.

Takka, keittiön saareke ja pesualtaat

Micke oli ollut ahkerana tänään. Keittiön saareke oli pikkuviilauksia vaille valmis ja induktiotasokin oli jo paikoillaan. Samoin keittiössä oli pesuallas asennettuna paikoilleen.

Forsblomin Kim oli myös piipahtanut tänään tekemässä takkaa eteenpäin. Ja miten hienolta se näyttikään! Vaikka luukut puuttuvat vielä ja hiertopinnoite oli märkää (tiilien saumat paistoivat vielä pinnoitteen läpi), niin on se hieno. T-O-D-E-L-L-A hieno.

Tänään vietiin siis työmaalle lisää saumalaastia Mickelle, wc-istuimet ja viemäriyhteet Laattapisteeltä noudettuna sekä suoritettiin pikainen roskien poisto ja lumityöt (toivottavasti jo pikkuhiljaa tältä talvelta niitä viimeisiä lumitöitä). Huomenna vastaanottamaan liesikupua ja kaatiskeikka.

Nyt unta palloon, että jaksaa huomenna ansiotöissä. Kuvat tähän loppuun tietysti.

Kiintokalusteet loppusuoralla

Huoh.

Väsyttää. Tuntuu, ettei oikein mikään määrä unta riitä. Viime yönä tuli nukuttua ensin 8 tuntia putkeen kuin tukki ja hetken hereillä olon jälkeen nukuin vielä tunnin. Normaalisti tuolla määrällä olisi pirteä kuin peipponen, mutta ei – väsyttää edelleen ja isosti. Pää käy hitaalla ja ajatus katkeilee. Tiesin, että tämäkin olotila tulee jossain kohdin ja onneksi se tuli vasta nyt, alle kuukausi muuttoon, joten eiköhän tämä tästä. Varsinkin, kun tänään saatiin kaikesta huolimatta todella hyvin aikaiseksi.

Niitä kiintokalusteasennuksia siis touhuttiin tänäänkin. Isä oli jälleen apuna – ISO kiitos taas kerran. Keittiössä on nyt kaapit jaloillaan, suurin piirtein vaaterissa ja ovet sekä etulevyt asennettuna niille kuuluville paikoilleen. Samoin kodinhoitohuoneessa, jossa tosin pientä päänvaivaa aiheutti pesutornin ympärille kasattava kaappi, jota ei voitu tehdä, koska toista sivuseinää ei päästy ruuvaamaan paikoilleen johtuen ”pienestä” mittavirheestä alakaappien mitoituksessa. Kuvissa alakaappimoduulit on mitoitettu 800mm leveiksi, mutta todellisuudessa ne ovat 796mm leveitä. Laitetaan 4 kaappimoduulia rinnakkain ja lasketaan 4 x 4mm ja päästään lopputulokseen 16mm, jonka verran työtaso on pidempi sen alla olevaa kaapistoa. Ei onnistu siis seinän asentaminen alakaapin sivuun. No, kalustelevyä saa kaupasta ja asennus saadaan etenemään, mutta ei tänään, vaan vasta huomenna. Tai tiistaina.

Muitakin pieniä puutteita löytyi lisää. Kodinhoitohuoneen alakaapeista puuttui yhdestä etulevy kokonaan. Näistä asioista lähtee Domukselle viestiä huomenna.

Toisaalta kadoksissa olleet vaatekaappien vetolaatikoiden vetimet löytyivät lopulta. Ne oli pakattu ”loogisesti” yhteen vetolaatikoista, kun kaikki muut vetimet oli pakattu erikseen. Samaa ”logiikkaa” noudatteli keittiön saarekkeen päiden peitelevyjen pakkaaminen pahvilaatikkoon, jossa luki kyljessä isolla ”Kalusteovia”. Just. Eikä tietenkään mitään tarroja missään, mistä olisi voinut päätellä, että juuri tässä laatikossa ei olekaan ovia, vaan peitelevyjä. Onneksi sitä oli iltapäivällä jo niin väsynyt, ettei jaksanut ottaa edes yhtään ylimääräisiä kierroksia aiheen tiimoilta.

Ja miltä siellä sitten näytää, kun kaapit on asennettuna melkein kokonaan? No tältä:

Rouva keskittyi myös tämän päivän sutimaan smyygilautoja Kaluste-Helmillä ja saikin urakan valmiiksi. Ensi viikolla alkaa siis Mickellä ja Petskillä smyygien asennus, kunhan ulko-ovien ja muiden touhujen ohella ehtivät.

Micke lupasi viimeistellä keittiön saarekkeen kasaamisen huomenna. Se taas tarkoittaa sitä, että pääsemme pääsiäistä viettämään Pohjanmaalle ja nauttimaan raksavapaasta pitkästä viikonlopusta. Tulee kyllä tarpeeseen.

Ensi viikolla tahti ei kyllä helpota ennen torstaita oikeastaan yhtään. Huomenna työpäivän päätteeksi minulla on vuorossa wc-istuimien ja saumalaastin nouto Laattapisteeltä ja niiden roudaaminen työmaalle. Tiistaina Terawatt aloittaa sähkökalusteasennukset, jotka jatkuvat keskiviikolle. Tiistaina minulla vuorossa listojen, keskuspölynimurin ja muun tarpeiston nouto ja roudaus työmaalle. Keskiviikkona näyttäisi olevan illalla vielä ”vapaata”, mutta eiköhän se vierähdä maalisudin varressa listoja maalatessa.

Pääsiäisen jälkeen pitääkin sitten aloittaa pakkaaminen muuttoa varten ja tilata muuttolaatikot jostain.

Kaappiasennusta ja muuta nypeltämistä

Alakaappi, yläkaappi, vaatekaappi, kattilakaappi, uunikaappi. Kaappi kuin kaappi. Kiinnikkeitä, ruuveja, akkuporakone, rasiapora, ruuvimeisseli, vasara, vatupassi ja kynä. Rullamitta. Ja niitä kaappeja.

Kaappiasennuksia on siis tehty oikein urakalla tänään. Eilinen vierähti kaatopaikkakeikan ja ystävän varpajaisten parissa (eivät liity toisiinsa), mutta tänään oltiin taas raksalla touhuamassa. Torstainakin oli touhuvapaa päivä, mutta raksalla oltiin kuitenkin – Lillehammerin Johanna ja Minna piipahtivat ”valvontakäynnillä” ja pitivät näkemästään ainakin kommenttien perusteella. Saatiin Johannalta ja Minnalta lisäksi erittäin hyvä vinkki ruokapöydäksi ja tuoleiksi: pöydäksi Harri Korhosen Lab ja tuoleiksi Mikko Laakkosen Kola Light Wood. Nämä olisi todella mielenkiintoista nähdä livenä jossain ja varsinkin nuo tuolit pitäisi koeistua. Ehkäpä sitten muuttohässäköiden jälkeen jossain vaiheessa ehditään paneutua näihinkin.

Micken kanssa ollaan käyty monen monta pientä yksityiskohtaa läpi ja kuitenkin tuntuu siltä, että koko ajan tulee uusia ja ennakoimattomia juttuja eteen kaikesta etukäteissuunnittelusta ja valmisteluista huolimatta. Tämmöinen kuulemma kuuluu projektin luonteeseen ja Micke kutsuukin tätä sälävaiheeksi. Saisi tämä vaihe loppua nopeasti – minulla ei hermo oikein tahdo kestää tämmöistä näpräämistä ja nypeltämistä.

Sälekaihtimien kanssa ollaan näprätty tällä viikolla taas jälleen kerran. Jostain syystä jälkikäteen tilatut kaihtimet eivät olleet samanlaisia, mitä oli asennettu alkuperäisen ikkunatilauksen mukana osaan ikkunoista. Yritetään saada tämä(kin) juttu ojennukseen ensi viikon aikana ja kaihtimet kuntoon mahdollisimman pian. Kokonaan oma lukunsa on se, että miten ihmeessä meiltä meni ikkunoista päätettäessä ohitse se, ettei kaikkiin ikkunoihin ollutkaan tulossa kaihtimia, vaikka näin oli ainakin minulla ajatus ollut koko ajan – no, pikkujuttuhan tämä loppujen lopuksi on ja hoituu kuntoon varmasti ajallaan.

Forsblomin Kim oli käynyt perjantaina hiertämässä päärakennuksessa takan hormiin hiertopinnoitteen sekä laatoittanut takan luukun ympärystän ja jo nyt uskaltaa luvata, että (myös) takasta tulee todella hieno. Kylppärissä ja vessassa Micke oli ”hiertänyt” saumalaastia pintaan ja Petski asentanut jo torstaina kylppärin kattoon sormipanelit. Siitä(kin) huoneesta tulee ihan älyttömän hieno.

Tänään oli siis vuorossa ne kaappiasennukset. Kodinhoitohuoneen työtason alle ja yläpuolelle tulevat kaapit asentuivat pienen alkukankeuden jälkeen paikoilleen. Lisäksi kasattiin vielä päivän päätteeksi vaatehuoneen toisen seinustan kaapisto. Kavennetun oviaukon reuna pitää vielä maalata uudestaan kertaalleen, jotta sävyeroa ei huomaa muuhun seinään verrattuna. Iso kiitos tänään mukana menossa auttamassa olleille Anssille ja isälle – jälleen kerran. Ei olisi hommista tullut mitään ilman teitä. Anssi maalasi liesikuvun kotelon ensin pohjamaalilla ja sen kuivuttua kahteen kertaan Harmonyllä – sävy PG1924.

Rouva keskittyi tänään sisäpuolisten ovi- ja ikkunasmyygien maalaamiseen. Maalina Tikkurilan Helmi pohjamaali sekä Kaluste-Helmi sävytettynä Pro Grey 1924:ään. Kaikki smyygilaudat on nyt vähintään pohjamaalattu (saunalle tulevat smyygit vahattu) ja osa jo kertaalleen pintamaalattukin. Pääsevät Micke ja Petski asennushommiin näiden osalta ensi viikolla.

Huomenna jatketaan kaappirumbaa kohti keittiötä ja yritetään saada saarekkeen kaapit jonkinmoiseen kuosiin. Lisäksi ohjelmassa on siivousta ja smyygien maalausta. Nyt siis vaikuttaa siltä, että pääsiäisen osalta voidaan viettää raksalta lomaa ja suunnata kohti Pohjanmaata – ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella.

Ai niin. Ulko-ovet saapuivat Kaskipuulta työmaalle torstaina iltapäivällä. Niin nätti paketti, ettei sitä hennonnut edes raottaa, jottei tuo jokavuotinen Suomen virallinen takinkääntäjä eli kevät pääsisi tekemään oville vahinkoa. Tänäänkin vielä ripsautti muutaman hiutaleen lunta iltapäivällä.

Ja vaikka muuttoon on vielä/enää kuukausi, rahtasimme tänään ensimmäisen peräkärryllisen muuttolaatikoita raksalle – motivaatiokämppään vähän yli vuosi sitten muuttoa tehdessä pakatut kirjat ja sekalainen seurakunta muuta tarpeistoa (mm. allekirjoittaneen YO-lakki…) on nyt kannettu työhuoneen kaappiin odottamaan purkamista. Kiitos isä.

Tulipas melkoista tajunnanvirtaa tästä jutusta. Ehkäpä tämän tekstin sekavuus kuvastaa sitä olotilaa ja pään sisällä tapahtuvaa myllerrystä, joka vallitsee juuri nyt. Tietysti tässä vaiheessa projektia on monen monta asiaa, jotka tapahtuvat yhtäaikaa ja nopealla tempolla, joten antaa olla tekstinkin tällä kertaa tälläista.

Ja sitten niitä kuvia.

Kodinkoneet ja maalämpöpumppu toimitettu

Vauhti on välillä niin huimaa, että hirvittää.

Kodinkoneet tulivat tiluksille tänään – poislukien Savo Designin liesikupu, joka löytänee tiensä pelipaikoille ensi viikon tiistaina alkuillasta. Itellan ajojärjestelijä soitteli tänään ja lupasi toimituksen klo 17-21 välille. Toivottavasti lähempänä klo 17 kuin 21.

Mutta takaisin tähän päivään. Duunis töis ensin päivällä ja siitä sitten auton nokka kohti raksaa. Micke kilautti juuri, kun olin noukkimassa rouvaa kyytiin ja kertoi, että 40 kiloa valkoista Mapein Keracolor -saumalaastia olisi nyt käytetty loppuun ja lisää tarvitsisi. Pikaisen puhelinhässäköinnin ja Malmin Rautiassa piipahduksen lopputuloksena meillä on nyt odottamassa 10 kiloa Keracoloria Laattapisteen varastolla Vantaalla – ISO kiitos Merville! Nouto tapahtuu maanantaina, joten Mickellä jatkuu saumaushommat tiistaina.

Raksalle päästyämme ihastelimme ensin pääoven kuistille parkkeerattua kaappia – kylmiöpakastinkaappia. Muut kodinkoneet olikin kannettu jo ystävällisesti sisälle saakka. Hetken jumppaamisen ja äheltämisen (lue: 2 tuntia tiukkaa lihaskuntotreeniä ja pähkäilyä) jälkeen oli Festivo hilattu sisään ja rullailtu paikoilleen. Iso, ISO kiitos Sakke! Viereen sijoitettiin huomattavasti kevyempi viinikaappi sekä vielä jalkoja odottava keittokirjakaappi.

Micke oli siis tänään saumannut kylppärin seinät lähes valmiiksi, mutta oli työmaalla tapahtunut muutakin. Petski oli kaventanut makuuhuoneen ja vaatehuoneen välisen oviaukon 90 senttiselle ovelle sopivaksi ja nyt sopii vaatekaapit paikoilleen niinkuin on suunniteltu. Melkoista hässäkkää ollut tuo sisäovien kanssa pulaaminen koko projektin ajan – mitat ja avautumissuunnat ovat vaihdelleet aikalailla ja tästä johtuen ei minullakaan ole ajatus pysynyt ihan mukana, että mikä ovi on tarkoitus olla minkäkin mittainen. Hyvä kuitenkin, että tuli esille nyt, eikä vasta joskus myöhemmin. Kierros tasoitusta ja hiontaa, perään maalia pari kerrosta ja homma jatkuu taas. Ei ongelmaa siis!

Kymppiputken Timppa oli saanut kiinni jossain eteläisessä Suomessa kierroksella olleen maalämpöpumpun (toimitus piti olla jo tiistaina) ja saanut sen raahattua tekniseen tilaan odottamaan asennusta. Alkaa olla siis tälläkin saralla valmista.

Eilisen illan tuloksena saatiin valmiiksi vaatehuoneeseen yksi vaatekaappi. Kasauksen yhteydessä huomasimme, että meille toimitetut vaatetangot eivät olleet oikean mittaisia, joten Domukselle lähti palautetta asiasta. Edellisten kaappien kasaamisen yhteydessä huomattiin jo, että vetolaatikoista puuttuivat kahvat. Niistäkin lähti palautetta jo maanantaina. Nämä molemmat puutteet (sen yhden rikkinäisen keittiökaapin lisäksi) pitäisi tulla kuntoon vielä tällä viikolla ja korvaustoimitus olla perillä meillä perjantaina.

Tässäpä tätä taas. Huomenna pidetään palaveria sisustussuunnittelijoidemme Minnan ja Johannan kanssa työmaalla, jututetaan Mickeä mm. kaapistoasennusten osalta ja toivottavasti nähdään Forsblomin Kimiäkin edes hetken – Kim on tulossa tekemään takkaan hiertopinnoitetta huomenna. Perjantaina vuorossa kaatopaikkakeikka ja kärryn siirto tänne motivaatiokämpälle ja ensimmäisen isomman muuttokuorman pakkaaminen (kellarikomeroa voi jo tyhjentää ihan hyvin, eikö?).

Kuvia eiliseltä ja tältä illalta.

Kantamista

Tänään on roudattu.

Aamulla kärryn kanssa Sarja-Maalaamolle noukkimaan maalatut ovet ja karmit matkaan ja kohti raksaa.

Raksalla ohjelmassa jään poisto pihatieltä, jotta Domuksen auto pääsisi kunnialla mäen ylös ulko-ovelle saakka, sisäovien roudaus ja odottelua. Micke laatoitti päivällä pikkuvessan ja Petski veteli silikonit kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan laattojen reunoile. Toki viimeisteli ensin makuuhuoneen laminaattiasennuksen loppuun. Laattapaketeista oli löytynyt jokunen kiero laatta, joista laitan viestiä kyllä eteenpäin Laattapisteelle. Saavat kertoa siellä viestiä eteenpäin ”Luigille” Italiaan…

Neljältä pärähti pihaan ensin Domuksen teippauksin varustettu pakettiauto, josta kannettiin sisään kaikki työtasot ja päätylevyt sekä pari kaappirunkoa ja heti perään kuorma-auto, jossa olikin sitten pelkästään meille tulevia kiintokalusteita lattiasta kattoon ja keulasta aivan perälautaan saakka.

Pari tuntia myöhemmin oli koko auto kannettu tyhjäksi ja osat jaoteltu suurin piirtein oikeisiin huoneisiinkin.

Nyt on takki aikas tyhjä. Huomenna aloitetaan heti aamusta kasaaminen ja asennus, käydään jossain välissä varmaankin taas kaatopaikalla sekä lisäksi messuilla moikkaamassa Mickeä ja Petskiä. Ja ehkä vielä kasataan ja asennetaan lisää sitten illasta.

Kuvia.

PS. Keittiöstä tulee ihan törkeän hieno!

%d bloggaajaa tykkää tästä: