Heinä- ja elokuun sähköt ja vedet

Hupsis.

Kesä tuli ja kesä melkein jo menikin. Inkkarikesä yrittää ainakin vielä pitää pintansa ja lämmintä piisaa ulkona vielä iltapäivisin yli +20°C. Niinpä blogin päivittäminen on jäänyt totaalisen nollille, vaikka jossain takaraivossa on aina välillä kilkattanut pieni kello, että jotain pitäisi tehdä.

Niin. Ne kulutuslukemat.

Heinäkuu:

Kokonaiskulutus 604,52 kWh, josta MLP 40,53 kWh, IV-kone 101,23 kWh, loput käyttösähköä.

Elokuu:

Kokonaiskulutus 745,75 kWh, josta MLP 55,35 kWh, IV-kone 90,81 kWh, loput käyttösähköä.

Heinäkuun IV-koneen kulutuksessa näkyy helteiden vaikutus ja se, että kone on pyörinyt käytännössä täysillä ilmaa jäähdyttäen koko sen ajan kuin ollaan oltu kotosalla. MLP on pyörähtänyt muutaman kerran elokuussa jo lattialämmitystäkin päälle, joten tuo 140 kWh lisäys elokuussa on ihan järkevä siinä suhteessa.

Pihalla ollaan ulkoilutettu ruohonleikkuria, raivaussahaa ja moottorisahaa. Esim. viime viikonloppuna kaatui 7 kuusta (Kiitos Jukka, Satu ja Topi vielä kertaalleen talkooavusta ja tarjoiluista). Hetkellisessä mielenhäiriössä tiluksille ilmestyi myös 850kg puutarhakalkkia, jotka on viimeistä 100kg lukuunottamatta levitelty pihapiiriin – maa valkoiseksi vaikka väkisin. Jos tuo entinen metsän pohja tuolla tokenisi edes hieman puutarhamaiseen olomuotoon…

Muuten ollaan oltu ja nautittu olemisesta ja elämisestä. Lomareissu tehtiin helteiseen Haagiin omalla autolla läpi Ruotsin ajaen ja nautittiin hyvien viinien ja ruoan lisäksi mm. paikallisia herkkuja nimeltä poffertjes. Kiitos Pete ja Marilyn! Kesäloman jälkeinen arkikin on alkanut vauhdilla ja arkirutiinit rullaavat jo ihan kohtuudella ilman suurempia kuoppia.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: