Helmikuun sähköt ja vesi

Helmikuussa oli kelien puolesta lämmintä ja lunta oli vähän. Rouva kiristeli hampaitaan, kun ei päässyt hiihtämään, minä kiittelin, ettei sähkömittarilla käynyt kovinkaan kovaa suhinaa.

Sähköä meni helmikuussa 1570kWh.

  • maalämpöpumpulle meni 196kWh
  • IV-koneelle 60kWh
  • Uunille ja liedelle yhteensä 6kWh
  • loput käyttösähköä, joista suurimman osan haukkaavat pyykinpesu- ja kuivaus, saunan lattialämmitys sekä saunan lämminvesivaraaja

Vettä loroteltiin menemään 10,2m3.

Sain vihdoin ja viimein siistittyä teknisen tilan jonkinlaiseen edustuskuntoon ja riippuen siitä, miten loppuviikosta on aikaa, voisin jopa pitää täällä blogissakin esittelykierroksen kuvien kera. Rouva kantoi kotiin nimittäin eilen varastohyllyn, jonka kasattuani sain ympäri teknisen tilan seiniä läjissä olleet työkalut, tarvikkeet ja muun ”sälän” siististi hyllyyn.

Kun talvi jäi tällä kertaa noin 3 viikon mittaiseksi, on kevään lähestyessä ollut mielessä nurmikon perustaminen sekä muut pihahommat. Kunhan piha tuosta kuivuu paremmin ja illalla valoa riittää edes pikkusen pidemmälle, voisi perustustoimet aloittaa ja tasoitella etupihaa routimisien jäljiltä, tilata muutaman kasetillisen soraa, vuokrata joko Avantin tai jonkun muun pienen maansiirtokoneen ja laittaa pohjat kuntoon mullan ja siementen levittelyä varten.

Naapurustossa on käytetty menestyksekkäästi Metsäpirtin multaa ja se tunttukin olevan muuallakin hyvässä huudossa. Hieman askarruttaa se, että kuinka paksu kerros multaa on riittävästi – riittääkö esim. 10cm vai pitääkö laittaa jopa 25cm, kuten joissain ohjeissa neuvotaan.

Allekirjoittanut juhlisti 40-vuotissyntymäpäiviään yllätysohjelman merkeissä kuun puolivälissä. Varsinainen juhlapäivä oli kuitenkin jo tammikuun puolella. Yllätysohjelman jälkimainikeja käyn nauttimassa vielä tulevana viikonloppuna Haikon kartanossa ja kuten juhlahumussa lupasin – tulokset tulevat sitten tänne näytille.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: