Joulukuun sähköt sekä vedet – hyvää uutta vuotta!

Joulukuun oltua harvinaisen lämmin jäi sähkön kulutus pieneksi: 1489 kWh. Vettä loroteltiin menemään 9,3 m3.

Koko vuoden sähkönkulutuslukemia ei EBTS:n kautta vielä saa tänne raportoitavaksi, koska mittaustavassa tehtiin muutos helmikuussa ja siten tammi- ja helmikuun lukemat eivät ole vertailukelpoisia. Lukema tulee joka tapauksessa olemaan alle 14 000 kWh, joka on hyvin linjassa odotusten sekä kulutustottumusten sekä -kohteiden kanssa. Pihavarastoa kesällä rakentaessa sirkkeli lauloi ahkerasti, samoin alkuvuodesta oli koviakin pakkasia aiheuttamassa kuormaa. Suurimman osan käyttösähköstä meillä haukkaa lämmityksen, ilmanvaihdon sekä ruoanlaiton ohella pyykinpesu- sekä kuivaus – taaperoikäisen lapsen sekä rakennushommissa ryvettyneiden vanhempien vaatekertojen kuivaaminen kuivausrummussa syö sähköä. Kesäaikaan pyykki on kuivunut ja kuivuu jatkossakin tietysti ulkosalla.

Joulu sekä vuoden vaihde meni erittäin rauhallisissa merkeissä. Asumisen osalta ainoa maintsemisen arvoinen asia on Gebwellin maalämpöpumpun näytölle räpsähtänyt hälytys viallisesta anturista. Kaivoon palaavan liuoksen lämpötilaa mittaava anturi oli antautunut ja uuden saimme postitse soittamalla Gebwellin huoltopäivystysnumeroon. Kymppiputken Tero tulee asentamaan anturin erikseen sovittavana ajankohtana lähipäivien aikana. Vikaantunut anturi ei ole vaikuttanut maalämpöpumpun toimintaan ainakaan päällisin puolin mitenkään ja Gebwelliltäkin vakuuttelivat, että mitään ongelmia ei tämän suhteen ole odotettavissa.

Ylläpitotouhujakin on tehty. Kävin hankkimassa uuden työkalunkin ihan tätä hommaa varten – 30mm kiintolenkki löytyi HongKong tavaratalosta. Suihkusekoittajien sisällä olevat suodattimet piti putsata porakaivosta nousevasta pienestä hiekkamujusta. Homma sinänsä oli helppo – sopivan työkalun puute venytti homman hoitamista parilla viikolla aiotusta.

Loppiaisena tarkoitus on tehdä maalämpöpumpulle vuositarkastustoimenpiteet sekä imuroida iv-koneen suodattimet – uudet vaihdetaan sitten keväällä. Pihahommiakin voisi tehdä vielä, kun ei ole lunta tai paljoa pakkasta – sadevesikourut voisi putsata viimeisistä lehdistä ja vaihtaa terassin valoihin polttimot palaneiden tilalle.

 

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: