Pihavaraston suunnittelua

Jo viime kesänä oli ajatuksissa joko ostaa valmis tai rakentaa itse paikan päällä jonkinmoinen pihavarasto polkupyörille, lumilingolle, puutarhasälälle, autojen renkaille sekä kaikelle muulle kausisäilytystilaa tarvitsevalle materiaalille. Esimerkiksi rakentamisesta ylijäänyttä putkea, maalia ja muuta tarviketta on kaikki nurkat pullollaan ja saunatupaa en ole edes ajatellut esitellä julkisesti täällä blogissa ennen kuin siellä säilytyksessä olevat sälät on siivottu jonnekin parempaan talteen.

Siis se pihavaja. Ajatuksena on ollut, että se olisi ainakin alkuun kylmä koppi, johon tavarat saisi säältä suojaan. Myöhemmin tarkoitus on tehdä siitä lämmin eli tuulensuoja, höyrysulku ja eristys sekä sisäseinät pitäisi väkertää paikoilleen. Ei mikään mahdoton projekti, kunhan homman suunnittelee kunnolla.

Kartoitus alkoi siis valmiiden pihavajojen valikoimaan tutustumalla. Melko pian muodostui samanlainen kuva tarjonnasta kuin valmiiden talopakettien kohdalla, ettei sellaista ole tehtykään valmiina ostettavaksi, joka sopisi meidän tarpeisiin. Läpi tuli kahlattua paikallisten rautakauppojen tarjonta (sekä ”suoraan hyllystä” sekä toimitusmyyntinä olevat vaihtoehdot). Hinta ja laatu ei oikein kohdannut missään, mitä eteen tuli.

Lähimmäs ”valmiiden” pihavajojen tarjonnassa meidän tarpeita pääsi Kontio Hirsihuvilat laajalla tarjonnallaan. Kuitenkin se fakta, että hirsirakenteinen rakennus on aina paikalla pala palata rakennettava kallisti lopulta päätöksen siihen suuntaan, että rakennamme vajan pitkästä tavarasta paikan päällä, koska työmäärä on käytännössä sama – hinta tulee halvemmaksi ja ulkonäöllisesti puuverhoillun rakennuksen saa sointumaan muihin huomattavasti helpommin kuin hirrestä rakennetun.

Seuraavana oli vuorossa joko valmiiden piirrustusten etsiminen tai sellaisten tekeminen/teettäminen. Sattumalta rakentaja.fi -sivuston kautta löysin puuinfo.fi -sivuston tee-se-itse osioon, jossa oli varsin hyvät valmiit piirrustukset sekä ohjeet omatoimiseen touhuamiseen. Valinta osui Kymppi-malliin, jossa on riittävästi tilaa kausisäilytystä ajatellen. Piirrustusten ohella valmiit puutavaran menekkimäärät auttoivat suunnittelemaan projektia jo mukavasti eteenpäin.

Toteutus ajoittunee heinäkuulle, jolloin allekirjoittanut nauttii isyyslomasta. Apuvoimiakin on lupautunut paikalle syksyn aikana, joten eiköhän tämä projekti saada valmiiksi ennen lumien tuloa.

Tänään on selvitelty puutavaran hankintapaikkaa NB Energiatalojen Micken suosiollisella avustuksella. Perustusten materiaalit (kuivabetoni, kiinnitystarvikkeet, kattohuopa, ikkunat ja ovet) pitää vielä kilpailuttaa paikallisten rautakauppojen välillä sekä hankkia jostain järkevän hintainen jiirisirkkeli. Taidanpa ottaa yhteyden luottomyyjäämme Jussiin seuraavaksi…

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: