EBTS:n päivitystä ja beta-testaus

Sain reilu viikko sitten sähköpostia EBTS:n Luukkosen Janilta ja kysymyksen, että kiinnostaisiko uuden järjestelmäversion beta-testaus. Tottahan toki.

Tänään sitten EBTS:ltä Mikko kilautti kaverille ja saimme etäyhteyden kautta päivitettyä järjestelmän: ensin tuorein virallinen versio ja heti perään uusinta betaa siis sisään koneeseen. Aikaa heilahti kaikkineen vähän reilu puoli tuntia.

Nyt on EBTS:ssä päivitetty käyttöliittymä, muutama uusi ominaisuus sekä selkeästi parannellut kuvaajat ja raportoinnit – esimerkiksi juuri niistä sähkönkulutuslukemista.

Beta-testaus kestää kuun loppuun saakka ja nyt pitäisi metsästää oikein urakalla bugeja. Yksi löydettiin jo perusasetuksia läpikäydessä yhdessä Mikon kanssa.

Vielä on tutustumatta tarkemmin muutoslogiin, jonka sain sähköpostitse Mikolta tänään. Uutena juttuna meille tuli perustettua etäkäyttötunnukset, joilla pääsee kirjautumaan oma.ebts.fi:n kautta käpistelemään järjestelmää esim. kännykän avulla mistä ja milloin tahansa.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

4 vastausta artikkeliin “EBTS:n päivitystä ja beta-testaus”

  1. Kiitos Kimmo viestistä.

   Lyhyesti: olen tykännyt. EBTS:n palvelu ongelma- ja vikatilanteissa on pelannut paremmin kuin hyvin, järjestelmän ominaisuudet vastaavat odotuksia, käyttö on helppoa ja varsinkin lämpötilan säätö toimii hienosti.

   Selainkäyttöliittymään ja raportointiin olisi muutama viilaus kiva saada, mutta ne eivät maailmaa kaada, vaikkeivät tulisikaan.

   1. Hyvä!
    Pystytkös selaimella hallitsemaan kaikkia toimintoja?
    Kenen kanssa teit suunnitelman? Olikos joku ”perus” sähkösuunnitelma vai auttoikos Jani? Oma tarpeeni olisi löytää koko järjestelmän ja sen rajat tunteva ”ropellipää”.
    Itse en kauheasti perusta tuon EBTS:n rajallisuuden suhteen verrattuna KNX:ään, vaikka tuo kyllä mietityttää…

   2. Selain on se pääasiallinen käyttöliittymä. Sillä voi tehdä kaiken.

    Suunnitelma tehtiin alkuun Janin kanssa ja loput hierottiin sitten Terawattin toimesta kasaan.

    Mitä tarkoitat rajallisuudella? Ainakaan minulle ei ole tullut vastaan tilannetta tai tarvetta, johon EBTS:llä ei olisi pystynyt tekemään ratkaisua. Kaiken voi ohjelmoida itse ihan tarpeiden mukaan, antureita tai toimilaitteita lisätä valmistajasta riippumatta käytännössä vapaasti. Ainut mitä pitää EBTS:ltä hankkia, on järjestelmän säätö-, ohjain- ja mittausyksiköt, joihin toimilaitteet liitetään. Ihan samalla lailla kuin siinä KNX:ssäkin.

    Jos haluat tulla tutustumaan meidän systeemiin, voin etäkäyttöliittymän kautta näyttää, miten meillä homma toimii ja mistä palikoista se on kasattu.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: