Jäätä ja takuukorjauksia

Ei mene aina kuin strömsössä. Tuota kulunutta lausahdusta voinee hyvällä omallatunnolla käyttää tässä kohtaa.

Pari asiaa on hiertänyt ja hiertänyt oikein kunnolla.

1. Terassin Schuco-oven kahva. Viikko sitten perjantaina alkuillasta olin juuri saanut kannettua pari kantotelineellistä klapeja takan viereen kuivumaan ja otin kiinni terassin oven kahvasta sulkeakseni oven ulkona paukkuvalta reilun -25°C:n pakkaselta. Oven kahva jäi käteen, ovi auki ja ei mitään konstia saada ovea kiinni tai lukkoon. Ei naurattaunut, ei ollenkaan. Saatoin jopa muutaman ruman sanankin päästää ilmoille ja legendaarista Rädyn Seppoa lainatakseni tokaisin jotain Saksasta ja siitä minkälainen maa se on. No, ”muutama” puhelinsoitto akselilla Domus/Juha Tervo, NB Energiatalot/Micke, Porvoon kaksi päivystävää lukkoliikettä ja lopputulos oli, että insinööri otti ruuvimeisselin kauniiseen käteen ja pienellä äheltämisellä sai oven kiinni ja lukittuun asentoon. Kahva oli edelleen kädessä.

Tiistaina kävi sitten vihdoin ja viimein jonkinlaisen sähellyksen jälkeen paikalle tilattu Domuksen/Loimaan Asennuksen kaksikko, joka sai aikaan täsmälleen samanlaisen lopputuloksen: uuden kahvan asennettuaan jäi uusi kahva käteen ja ovi auki. Kaksikko ähelsi hetken aikaa ja vaihtoi oven lukkorungon ja tilasi vielä yhden uuden kahvan postitse toimitettavaksi suoraan minulle asennusta varten. Kahva tuli postissa eilen ja napsahti paikoilleen ilman ongelmia. Homma hoidossa siis.

2. Viime viikon torstaina oli sitten vuorossa pitkään ja hartaasti odotettu koko porukan saunavuoro, johon Tyyppi otettaisiin mukaan tutustumaan saunarakennukseen – löylyihin ei pikkuherralla ole vielä hetkeen asiaa. Saunan kiukaan pesään tulet ja reilu tunteroinen lämmitystä. Olutta kylmässä ja mukavan kihelmöivän odottava olo – edellisestä saunomisesta olikin kulunut jo reilu viikko. Vaatteet naulaan, löylysanko käteen ja hanasta valuttamaan löylyvesiä. Ei mitään. Tai no, reilu pari desilitraa kiulun pohjalle sieltä jäätyneestä putkesta tuli.

Kymppiputken Tero ymmärsi yskän hyvin ja nopeasti ja saapui paikalle lauantaina sulattelemaan jäätyneen tulovesiputken. Jäätyminen johtunee turhan hyvin tuulettuvasta saunarakennuksen alapohjasta ja sen aikaansaamasta lämpötilan putoamisesta pakkaselle. Tulovesiputki oli siis jäässä noin puolentoista metrin matkalta alapohjassa. Tero tulee asentamaan kyseiseen putkeen lämmityskaapelin sekä eristettä loppuviikosta. NB Energiatalojen Micken kanssa keskustellaan varmaan vielä siitä, että millä konstilla alapohjan lämpötilan saa pidettyä korkeammalla kuin tähän mennessä. Nyt saunalla lirisee hanasta koko ajan vettä, ettei putki pääse jäätymään heti uudestaan.

3. Lumilinko on hieno vehje. Kunhan sillä linkoaa vain lunta eikä niinkuin eräs tilanomistaja, joka alkutalven lumipyryjen innoittamana meni ja kaapi pihatieltä lumen mukaan muutaman lapiollisen sepeliä raekooltaan 56mm. Ei tee hyvää lingon puhaltimelle, hihnoille tai vauhtipyörälle. Kaikki vaihtoon juuri ennen joulun ajan lumipyryjä ja siten, että varaosia sai odotella pari viikkoa. Arvatkaa kenellä on ollut kunnolla hiki lumitöitä tehdessä? Lingon korjaus paikallisessa huoltoliikkeessä 340 euroa.

Näillä vastoinkäymisillä toivottavasti pärjätään pitkälle.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: