Arkirutiinit ja pihaa siistiksi

Arki painaa päälle ja kesälomat on lusittu. Mitään ihmeellistä ja isoa ei ole tapahtunut, mutta jotain kuitenkin.

Raksakoppi pääsi eilen uuteen osoitteeseensa Espooseen ja sen myötä maisema etupihan puolella siistiytyi huomattavasti. Vielä pitää kantaa kopin takana varastoidut yli jääneet salaoja-, rumpu- ja viemäriputket parempaan paikkaan säilöön kuin pihan paraatipaikalle.

Koska koppi lähti pihasta, piti autojen renkaille, polkupyörille, lumilingolle ja -kolille yms. tarvikkeille keksiä joku säilytyspaikka. Askartelin kuormalavoista, kakkosnelosista ja Mickeltä saadusta isosta pressusta sateensuojan, johon saan tungettua suurimman osan raksakopissa olleista ulkosäilytystä kestävistä tavaroista. Loput pitää sitten tunkea tekniseen tilaan ja/tai saunatupaan odottamaan parempaa säilytyspaikkaa.

Muita puuhasteluprojektejakin ollaan rouvan kanssa tehty. Terassien rimoitukset on nyt käsitelty kaikki vähintään kahteen kertaan ja päärakennuksen terassin lattia odottaa vielä woodex-käsittelyä. Näyttää vähän siltä, että se siirtyy ensi kesään. Samalla tehdään varmaankin ulkoverhoilun paikka- ja korjausmaalaukset.

Laaksonen Racing kävi myös piipahtamassa tiluksilla ja teki loppuun etupihan täytön. Kaivurin kahvoissa oli tällä kertaa Jorma. Jonkun verran lisää täyttöä pihaan vielä tulee, jotta saadaan pengerrys tehtyä lopulliseen muotoonsa, mutta sitä ennen pitää pihalle saada multaa. Mullanlevitystalkoot on vuorossa myös ensi kesänä, kunhan pihan täytöt ovat ensin asettuneet ja routineet kertaalleen. Näin saadaan piha tasoitettua suoraksi heti kerralla ja vastaistutettua nurmikkoa ei tarvitse paikkailla heti ensimmäisen talven jäljiltä. Askon urakkana on vielä käydä täyttämässä pihalla oleva louhintamonttu ennen talvea, jottei monttuun kukaan (=rouva) putoa edes vahingossa lumitöitä tehdessä, kuten kävi viime talvena.

Mustilasta hankitut puuntaimet ovat lähteneet hienosti kasvamaan valeistutuksissaan. Viikonlopun ohjelmassa on tehdä puille talvehtimista varten paikka ja suojata se tuholaisilta (lue: rusakoilta ja jäniksiltä). Lopullisiin istutuspaikkoihinsa nuoret vesat pääsevät siis vasta ensi keväänä.

Muuten elämä on pyörinyt viime aikoina työhön liittyvien asioiden sekä raksaamisen jalkoihin jääneiden ystävä- ja kaverisuhteiden palauttamisen parissa. Kävin mukavalla kävelyreissulla Ransun, Annin ja Siirin kanssa Porvoossa viime viikolla ja rouvan kanssa piipahdettiin sukuseuran 20-vuotisjuhlissa Jaalassa viikonloppuna.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: