Puuhastelua jos jonkinmoista

Vaikkei mitään isoja harppauksia ollakaan tehty rakentamisrintamalla tai pihan laittamisessa, niin jotain kuitenkin.

Pihahommien osalta saatiin kesärenki (isä tuli käymään maanantaina) mukaan touhuihin ja siivosimme rakennusajalta ylijääneet pattinki-, muotti- ja verhouslaudat sekä kakkosneloset ja muun käyttökelpoisen puutavaran saunarakennuksen takaseinälle siistiin pinoon epämääräisen läjän sijaan. Hommaa varten piti käydä hankkimassa vasara (oma perintövasara on ”jossain”), pieni sekä iso sorkkarauta sekä Offin Punkki- ja mäkäräkaroitetta. Viimeksi mainittu on tarkoitettu paarmoja karkottamaan, koska niitä on ilmatila sakeanaan varsinkin päivän lämpimämpään aikaan. Tuntuu tehoavan ainakin hetken aikaa. Pihahommia jatkettiin tänään omalla porukalla ja askartelin puutavarapinon suojaksi pressuista katoksen, jossa ilma pääsee reilusti kiertämään ja näin toivottavasti vältytään siltä, että nippu on homeessa tai lahona ensi kesänä, jolloin puutavaralle on varmasti tarvetta. Erityisesti harmittaa muuttoa ennen takapihalle pinotut ja pressuilla peitetyt iskemättömät sormipanelipaketit – homeessa jokaikinen paneli, joten kaatopaikkatavaraa neljä nippua. Piti myydä pois huokeaan hintaan, mutta nyt noista ei ole edes sytykkeiksi. Ehkä ensi kesän juhannuskokkoon kylälle tai johonkin vastaavaan tarkoitukseen.

Tänään tein pressukatoksen lisäksi saunarakennuksen ryömintätilan luukun ympärille rakennetulle ”bunkkerille” katoksen ylijääneistä terassilaudoista. Tein ihan itse ja tuli myös sitten sen näköinen – eli itsetehdyn näköinen. Käsisaha, akkukone ja rullamitta työkaluina aikaansaannos on kelvollinen tarkoitukseensa. Pieni hionta ja Woodexia päälle, niin menee täydestä.

Terassilautojen kanssa tuli touhuttua myös myöhemmin iltapäivällä. Etukuistin rappujen alle on ryöminyt ampiaisia tiiviiseen tahtiin ja niinpä ruuvailin yhden rapun laudoista irti ja yllätys oli melkoinen, kun laudan alapinnasta löytyi lähes 15cm halkaisijaltaan oleva pesä – ja tietysti ne melkoisen äkäiset asukit, joiden rakennusurakkaa menin häiritsemään. Vaikka lähtökohtaisesti en ampiaisia lähde hätistelemään mistään, niin nyt ovat valinneet alivuokra-asuntonsa paikaksi vähän turhan keskeisen paikan (suoraan pääoven edestä), eli häätö on luvassa. Esbaulla on valikoimissaan jo hyväksi havaittu ampiais- ja tuholaisvaahto, jota meinasin kokeilla alivuokralaisiin. Epäilys on, että ovat rakentaneet toisenkin kortteerin samoille nurkille, toinen epäilys on ison terassin alapuolella. Saunan terassin alla sekä yläpohjassa lienee yksi tai useampi pesä, joten tekemistä riittää. Esbaun vaahdon korvikkeena voinee käyttää myös raksaajille tutumpaa ainetta eli uretaanivaahtoa. Vaahdon kanssa kannattaa sitten mennä sohimaan vasta joskus iltayöstä, kun vuokralaiset ovat nukkumassa – näin saa koko porukan kerralla pois nurkista pyörimästä ja samaan urakkaan ei tarvitse ryhtyä parin viikon päästä uudestaan.

Onko jotain muita hyviä ampiaisten häätövinkkejä?

Edit: lisätään nämä rouvan kaivamat ampiaisaiheiset linkit tähän:

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

2 vastausta artikkeliin “Puuhastelua jos jonkinmoista”

  1. Itse olen näin jälkikäteen ajatellut että olisi ollut oman terassin reunat hyvä vetää sisäpuolelta jollain verkolla. Terassin sivuista menee amppareita sisään ja vaikka on kurkattu laudan taaksenkin niin en osaa yhtään edes arvata missä pesä siellä on. Ei paljoa tuo vaahto silloin auttanut… Olen sitten yrittänyt tukkia kulkureittejä parhaani mukaan. Verkolla mistä ampparit ei mahdu sisään olisi todennäköisesti voinut estää tämän. Kun joskus rakennan niin varmaankin valan terassit betonista 🙂

    1. Kiitos Vili kommentista ja hyvästä ideasta!

      Ei nuo ampiaiset tuolla terassin katossa tai yläpohjassa häiritse, mutta rappusilla istuskelua ja häiriötöntä kulkemista kyllä, jos ovat parkkeeranneet rappujen alle. Pitääpä kaivella jostain halpaa hyönteisverkkoa ja askarrella eristykset terasseille viimeistään ensi keväänä. Nyt mennään Raidilla tämä kesä ja tehdään kunnollinen sotasuunnitelma ensi kautta varten.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: