Pihahommia ja pinnanmuotoja

Viikonloppu on vierähtänyt ulkosalla, kuten varmasti niin monella muullakin omakotiasujalla.

Alkuviikon lohduttomalta näyttänyt sääennuste kaatosateineen vaihtui lauantaiaamuun mennessä poutaiseksi ja jopa aurinkoiseksi – lauantaina Osmankäämin tilalla ripsi pari pientä sadekuuroa, mutta muuten hommia saatiin tehdä mukavan kesäisessä kelissä. Aurinkoiset etelärinteet olivat ainakin tänään sunnuntaina nimensä veroiset ja naamaa hieman kuumottaa ulkona vietettyjen tuntien jälkeen.

Mitä tänä viikonloppuna on sitten saatu aikaiseksi? Asko on temunnut kaivinkoneidensa puikoissa ja tasoitellut päärakennuksen tustan, saunan taustan sekä molemmat päädyt, kuskannut koneella salaojasepeliä lopputäytöt seinien viereen sekä siirrellyt louhetta pengerryksiin. Asennettiin tänään myös jäteveden käsittelylaitteiston viimeinen osa paikoilleen – näytteenottokaivo suodatuskentän perään. Nyt on sitten homma siltäkin osin valmiina.

Autokatoksen paikan louhosmonttu on ollut ajatuksissa moneen kertaan tässä kuluvan vuoden aikana. Budjetin heitettyä häränpyllyä on ollut pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tehdä päätös, ettei katosta ja varastoa rakenneta nyt. Eikä ihan kohtakaan, ellei jotain radikaalia tapahdu tulotasossa. Louhosmontun kohtaloa olen pähkäillyt moneen otteeseen varsinkin nyt muuton jälkeen. Turvallinen paikkahan tuo ei ole missään tapauksessa ja todiste siitä saatiin jo talvella rouvan pudottua lumitöitä tehdessään reunalta monttuun ja teloessaan pikkurillinsä siinä samalla. Tänään päädyttiin Askon kanssa yhdessä leventämään pihatietä niin paljon, kuin käytettävissä oleva louhe ja murske antaa myöden ja peittämään loppu monttu pintamaalla. Sitä ennakoiden asensimme kuitenkin montun pohjalle salaojaputken, joka toivottavasti pitää kaivannon  suhteellisen kuivana samalla, kun johtaa käyttövesikaivon kaivonrenkaan sisälle tihkuvan pintaveden pois.

Muuten täällä Osmankäämissä ollaan oltu, ihmetelty ja opeteltu uuden kodin tapoja ja niksejä. Kodinkoneiden ja varsinkin taloautomaation kanssa on ollut ihmettelemistä ja uusia juttuja löytyy lähes joka kerta.

Micke tulee tekemään saunan terassin sekä pääoven kuistin portaat keskiviikkona sekä viimeistelee loput ulkona olevat vielä keskeneräiset jutut (terassin rimoituksen päädyt, tolppien hatut ja muutama muu pikkujuttu).

Japanilaisesta puutarhasta ja muista istutusjutuista lisää myöhemmin. Nyt niitä kuvia.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: