Pihahommat alkuun

Asko päräytti Fiestallaan paikalle aamulla klo 9 ja pienen kierroksen ja suunnittelun jälkeen aloitettiin pengerrysten teko louheesta ja etupihan istutusalueen täyttö tiluksille läjitetyllä maa-aineksella.

Pihalta löytyi tänään uusi asukki – vaskitsa, joka luikerteli kuitenkin jonnekin piiloon Askon kaivinkoneen melua ja tärinää. Kuvan ehdin kuitenkin ottaa.

Etupihan istutusalueelle tulee näillä näkymin kolme kirsikkapuuta (lajike on vielä valitsematta), jotka ympäröidään hakkeella sekä todennäköisesti salaoja- tai hiekoitussepelillä tai jollain muulla hienolla kiviaineksella, joka muotoillaan ja kuvioidaan sitten jotenkin ja jollain välineillä. Tavoitteena siis japanilaistyylinen puutarha, johon istutuksia tehdään vain rajatuille alueille ja harkiten. Pengerryksien väliin tulee mehikasveja, köynnöksiä ja kuvissa näkyvät isommat kolot pengerryksissä täytetään pienemmillä kivillä/louheella. Pellon reunan korkeampaan pengerrykseen laitetaan kasvamaan villiviiniä. Suunnitelmat ovat tässä (ensin minun, jälkimmäinen rouvan tekemänä – arvatkaa kumpi meistä on insinööri… 🙂 ):

Istutukset tulevat siis tuohon rajatulle istutusalueelle etupihalle, kaikkialle muualle laitetaan nurmikkoa ja hyvin harkitusti valikoituja puita. Ja ennen kuin kukaan ehtii kysymään, niin tuo sininen kehys molemmissa suunnitelmissa on oja, joka on pakko kaivaa ohjaamaan pintavesiä ja estämään niiden pääsy rakennuksien seinustoille.

Tästä jatketaan huomenna. Tavoitteena on, että mullat saadaan tilata vielä ennen juhannusta. Kesälomaksi (heinäkuussa) on sitten suunnitteilla vuokrata Avantin pienoistraktori ja levitellä mullat niille varatuille alueille.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: