Kiintokalusteet loppusuoralla

Huoh.

Väsyttää. Tuntuu, ettei oikein mikään määrä unta riitä. Viime yönä tuli nukuttua ensin 8 tuntia putkeen kuin tukki ja hetken hereillä olon jälkeen nukuin vielä tunnin. Normaalisti tuolla määrällä olisi pirteä kuin peipponen, mutta ei – väsyttää edelleen ja isosti. Pää käy hitaalla ja ajatus katkeilee. Tiesin, että tämäkin olotila tulee jossain kohdin ja onneksi se tuli vasta nyt, alle kuukausi muuttoon, joten eiköhän tämä tästä. Varsinkin, kun tänään saatiin kaikesta huolimatta todella hyvin aikaiseksi.

Niitä kiintokalusteasennuksia siis touhuttiin tänäänkin. Isä oli jälleen apuna – ISO kiitos taas kerran. Keittiössä on nyt kaapit jaloillaan, suurin piirtein vaaterissa ja ovet sekä etulevyt asennettuna niille kuuluville paikoilleen. Samoin kodinhoitohuoneessa, jossa tosin pientä päänvaivaa aiheutti pesutornin ympärille kasattava kaappi, jota ei voitu tehdä, koska toista sivuseinää ei päästy ruuvaamaan paikoilleen johtuen ”pienestä” mittavirheestä alakaappien mitoituksessa. Kuvissa alakaappimoduulit on mitoitettu 800mm leveiksi, mutta todellisuudessa ne ovat 796mm leveitä. Laitetaan 4 kaappimoduulia rinnakkain ja lasketaan 4 x 4mm ja päästään lopputulokseen 16mm, jonka verran työtaso on pidempi sen alla olevaa kaapistoa. Ei onnistu siis seinän asentaminen alakaapin sivuun. No, kalustelevyä saa kaupasta ja asennus saadaan etenemään, mutta ei tänään, vaan vasta huomenna. Tai tiistaina.

Muitakin pieniä puutteita löytyi lisää. Kodinhoitohuoneen alakaapeista puuttui yhdestä etulevy kokonaan. Näistä asioista lähtee Domukselle viestiä huomenna.

Toisaalta kadoksissa olleet vaatekaappien vetolaatikoiden vetimet löytyivät lopulta. Ne oli pakattu ”loogisesti” yhteen vetolaatikoista, kun kaikki muut vetimet oli pakattu erikseen. Samaa ”logiikkaa” noudatteli keittiön saarekkeen päiden peitelevyjen pakkaaminen pahvilaatikkoon, jossa luki kyljessä isolla ”Kalusteovia”. Just. Eikä tietenkään mitään tarroja missään, mistä olisi voinut päätellä, että juuri tässä laatikossa ei olekaan ovia, vaan peitelevyjä. Onneksi sitä oli iltapäivällä jo niin väsynyt, ettei jaksanut ottaa edes yhtään ylimääräisiä kierroksia aiheen tiimoilta.

Ja miltä siellä sitten näytää, kun kaapit on asennettuna melkein kokonaan? No tältä:

Rouva keskittyi myös tämän päivän sutimaan smyygilautoja Kaluste-Helmillä ja saikin urakan valmiiksi. Ensi viikolla alkaa siis Mickellä ja Petskillä smyygien asennus, kunhan ulko-ovien ja muiden touhujen ohella ehtivät.

Micke lupasi viimeistellä keittiön saarekkeen kasaamisen huomenna. Se taas tarkoittaa sitä, että pääsemme pääsiäistä viettämään Pohjanmaalle ja nauttimaan raksavapaasta pitkästä viikonlopusta. Tulee kyllä tarpeeseen.

Ensi viikolla tahti ei kyllä helpota ennen torstaita oikeastaan yhtään. Huomenna työpäivän päätteeksi minulla on vuorossa wc-istuimien ja saumalaastin nouto Laattapisteeltä ja niiden roudaaminen työmaalle. Tiistaina Terawatt aloittaa sähkökalusteasennukset, jotka jatkuvat keskiviikolle. Tiistaina minulla vuorossa listojen, keskuspölynimurin ja muun tarpeiston nouto ja roudaus työmaalle. Keskiviikkona näyttäisi olevan illalla vielä ”vapaata”, mutta eiköhän se vierähdä maalisudin varressa listoja maalatessa.

Pääsiäisen jälkeen pitääkin sitten aloittaa pakkaaminen muuttoa varten ja tilata muuttolaatikot jostain.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

2 vastausta artikkeliin “Kiintokalusteet loppusuoralla”

  1. Tsemppiä viimemetreille! Olen kuullut tuosta väsystä, jännä homma. Tervetuloa pohjanmaalle lomailemaan!
    Teillä on tuossa mielenkiintoinen kuva jääkaappi-pakastin-viinikaappi? onko se yksi kokonainen ”kompleksi” vai saisiko jääkaappia ja pakatinta erikseen? jos niin , mitähän merkkiä edustavat? Näimme nimittäin pytinkimessuilla integroitavat kaapit ja hinnan….2000+/kpl!!!

    1. Kodinkoneisiin liittyvät artikkelit löytyvät täältä.

      Kylmälaitteet on Festivon mallistosta ja tuo kylmiöpakastin ja viinikaappi ovat erillisiä laitteita. Pelkän kylmiönkin saa erikseen. Hintaluokka on sama kuin pytinkimessuilla näkemilläsi integroitavilla erilliskaapeilla. Tuosta linkin takaa lisää juttua meidän kodinkoneista, jotka hankittiin Expert-Expoilta ja kokonaishinta kaikille kodinkoneille (kylmälaitteet, pyrolyysiuuni, mikro, keittotaso, liesikupu, tiskari jäi alle 8500 euron. Kivijalkamyymälä ei edes tehnyt tarjousta, koska hinta olisi ollut käytännössä tuplat tuosta. Viinikaapin ”messuhinta” oli noin 2500e, mutta paketissa muiden koneiden kanssa jäi hinta reilusti alle 2000e. Esim. Liebherrin vastaavan kokoluokan kaapit olisivat olleet noin tuplahintaiset.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: