Kaappiasennusta ja muuta nypeltämistä

Alakaappi, yläkaappi, vaatekaappi, kattilakaappi, uunikaappi. Kaappi kuin kaappi. Kiinnikkeitä, ruuveja, akkuporakone, rasiapora, ruuvimeisseli, vasara, vatupassi ja kynä. Rullamitta. Ja niitä kaappeja.

Kaappiasennuksia on siis tehty oikein urakalla tänään. Eilinen vierähti kaatopaikkakeikan ja ystävän varpajaisten parissa (eivät liity toisiinsa), mutta tänään oltiin taas raksalla touhuamassa. Torstainakin oli touhuvapaa päivä, mutta raksalla oltiin kuitenkin – Lillehammerin Johanna ja Minna piipahtivat ”valvontakäynnillä” ja pitivät näkemästään ainakin kommenttien perusteella. Saatiin Johannalta ja Minnalta lisäksi erittäin hyvä vinkki ruokapöydäksi ja tuoleiksi: pöydäksi Harri Korhosen Lab ja tuoleiksi Mikko Laakkosen Kola Light Wood. Nämä olisi todella mielenkiintoista nähdä livenä jossain ja varsinkin nuo tuolit pitäisi koeistua. Ehkäpä sitten muuttohässäköiden jälkeen jossain vaiheessa ehditään paneutua näihinkin.

Micken kanssa ollaan käyty monen monta pientä yksityiskohtaa läpi ja kuitenkin tuntuu siltä, että koko ajan tulee uusia ja ennakoimattomia juttuja eteen kaikesta etukäteissuunnittelusta ja valmisteluista huolimatta. Tämmöinen kuulemma kuuluu projektin luonteeseen ja Micke kutsuukin tätä sälävaiheeksi. Saisi tämä vaihe loppua nopeasti – minulla ei hermo oikein tahdo kestää tämmöistä näpräämistä ja nypeltämistä.

Sälekaihtimien kanssa ollaan näprätty tällä viikolla taas jälleen kerran. Jostain syystä jälkikäteen tilatut kaihtimet eivät olleet samanlaisia, mitä oli asennettu alkuperäisen ikkunatilauksen mukana osaan ikkunoista. Yritetään saada tämä(kin) juttu ojennukseen ensi viikon aikana ja kaihtimet kuntoon mahdollisimman pian. Kokonaan oma lukunsa on se, että miten ihmeessä meiltä meni ikkunoista päätettäessä ohitse se, ettei kaikkiin ikkunoihin ollutkaan tulossa kaihtimia, vaikka näin oli ainakin minulla ajatus ollut koko ajan – no, pikkujuttuhan tämä loppujen lopuksi on ja hoituu kuntoon varmasti ajallaan.

Forsblomin Kim oli käynyt perjantaina hiertämässä päärakennuksessa takan hormiin hiertopinnoitteen sekä laatoittanut takan luukun ympärystän ja jo nyt uskaltaa luvata, että (myös) takasta tulee todella hieno. Kylppärissä ja vessassa Micke oli ”hiertänyt” saumalaastia pintaan ja Petski asentanut jo torstaina kylppärin kattoon sormipanelit. Siitä(kin) huoneesta tulee ihan älyttömän hieno.

Tänään oli siis vuorossa ne kaappiasennukset. Kodinhoitohuoneen työtason alle ja yläpuolelle tulevat kaapit asentuivat pienen alkukankeuden jälkeen paikoilleen. Lisäksi kasattiin vielä päivän päätteeksi vaatehuoneen toisen seinustan kaapisto. Kavennetun oviaukon reuna pitää vielä maalata uudestaan kertaalleen, jotta sävyeroa ei huomaa muuhun seinään verrattuna. Iso kiitos tänään mukana menossa auttamassa olleille Anssille ja isälle – jälleen kerran. Ei olisi hommista tullut mitään ilman teitä. Anssi maalasi liesikuvun kotelon ensin pohjamaalilla ja sen kuivuttua kahteen kertaan Harmonyllä – sävy PG1924.

Rouva keskittyi tänään sisäpuolisten ovi- ja ikkunasmyygien maalaamiseen. Maalina Tikkurilan Helmi pohjamaali sekä Kaluste-Helmi sävytettynä Pro Grey 1924:ään. Kaikki smyygilaudat on nyt vähintään pohjamaalattu (saunalle tulevat smyygit vahattu) ja osa jo kertaalleen pintamaalattukin. Pääsevät Micke ja Petski asennushommiin näiden osalta ensi viikolla.

Huomenna jatketaan kaappirumbaa kohti keittiötä ja yritetään saada saarekkeen kaapit jonkinmoiseen kuosiin. Lisäksi ohjelmassa on siivousta ja smyygien maalausta. Nyt siis vaikuttaa siltä, että pääsiäisen osalta voidaan viettää raksalta lomaa ja suunnata kohti Pohjanmaata – ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella.

Ai niin. Ulko-ovet saapuivat Kaskipuulta työmaalle torstaina iltapäivällä. Niin nätti paketti, ettei sitä hennonnut edes raottaa, jottei tuo jokavuotinen Suomen virallinen takinkääntäjä eli kevät pääsisi tekemään oville vahinkoa. Tänäänkin vielä ripsautti muutaman hiutaleen lunta iltapäivällä.

Ja vaikka muuttoon on vielä/enää kuukausi, rahtasimme tänään ensimmäisen peräkärryllisen muuttolaatikoita raksalle – motivaatiokämppään vähän yli vuosi sitten muuttoa tehdessä pakatut kirjat ja sekalainen seurakunta muuta tarpeistoa (mm. allekirjoittaneen YO-lakki…) on nyt kannettu työhuoneen kaappiin odottamaan purkamista. Kiitos isä.

Tulipas melkoista tajunnanvirtaa tästä jutusta. Ehkäpä tämän tekstin sekavuus kuvastaa sitä olotilaa ja pään sisällä tapahtuvaa myllerrystä, joka vallitsee juuri nyt. Tietysti tässä vaiheessa projektia on monen monta asiaa, jotka tapahtuvat yhtäaikaa ja nopealla tempolla, joten antaa olla tekstinkin tällä kertaa tälläista.

Ja sitten niitä kuvia.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s