Lauteet, tulimuuri ja kuituvalot saunalla

Silmäkulma kostui, kun pääsin tänään istahtamaan saunan lauteille ja ihastelemaan Micken ja Petskin tekemiä lauteita sekä Forsblomin Kimin taituroimaa hiertopintaa tulimuurissa. Kuituvalotkin on jo asennettuna ylälauteen etureunaan valaisemaan alalaudetta. Yksi kuitu odottaa vielä lopullista asennuspaikkaansa, kunhan keksitään mistä ja mihin suuntaan se laitetaan. Kiuaslinssillä tai ilman – pitää pähkäillä.

Päärakennuksessa oli Koivunen ja pojat saaneet urakkansa valmiiksi ja hienolta näyttää sielläkin. Huomenna muovit pois ikkunoista ja imurointia. Sen jälkeen reipashenkistä malaamista seuraavat pari viikkoa meidän toimesta. Micke ja Petski keskittyvät laatoitushommiin, joita Petski tulee valmistelemaan myös huomenna hioen keittiön ja ruokailutilan lattiasta tasoiteroiskeita pois.

Kuvat puhukoon puolestaan, vaikka antavatkin vain kalpean aavistuksen siitä, miltä tuolla oikeasti näyttää – sen verran käsi tärisi liikutuksesta kuvia ottaessa.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

7 vastausta artikkeliin “Lauteet, tulimuuri ja kuituvalot saunalla”

 1. en yhtään ihmettele, että silmäkulma kostuu kerran jos toisenkin!- on tää raksailu niin tunteisiin vaikuttavaa, ja etenkin kun näkee miltä valmis pinta alkaa näyttää. Saunatilat näytti teillä jo niiiiin hyviltä ja valmiilta! Pian pääsette löylyttelemään omaan, ihanaan saunaan. ❤

 2. Hei,
  Pitää nyt ihan kommentoida ensimmäistä kertaa vaikka jo jonkin aikaa olen blogianne lukenut: todella kaunis ja persoonallinen tuo tulimuurin pinta, WOW! Osaatko kertoa amatöörille miten nuo viivat on saatu aikaiseksi?
  Ihastelen suuresti myös päärakennuksen olohuone-keittiö tilaa: vinokatto ja kaikinpuolin viehättävät mittasuhteet (sen mitä valokuvista pystyy päättelemään) tekevät tilasta todella kotoisanoloisen jo nyt 🙂
  Muutenkin haluan kiittää informatiivisesta ja visuaalisesti miellyttävästä blogistanne!

  1. Hei Anniina!

   Kiitos kommenteista! Mukava kuulla, että olemme voineet olla hyödyksi.

   Tulimuurin pinta on tehty Weberin hiertopinnoitteella 430, värisävy on Y009. Viivojen suhteen pitää konsultoida muurariamme Kim Forsblomia ja varmistaa millä tekniikalla pintakuvio on taiteiltu. Urakoitsijaltamme Mickeltä kuulin, että aiheeseen liittyy lasitalla ja vanha pizzaleikkuri. Varmistan asian ja kerron siitä sitten lisää, kunhan yksityiskohdat ovat selvillä.

   1. Sain tekotekniikkaan tarkennuksen viikonloppuna. Viirut on vedetty hiertopinnoitteeseen tasoituslastalla linjaria apuna käyttäen. Pizzaleikkuriviritys ei toiminut niinkuin oli ajateltu, koska pinnoite tarttui kiinni rullaan.

    Valtavan upea ja hieno tuosta tuli joka tapauksessa tekniikasta riippumatta! Takan pinnoitusta odottaen…

   2. Kiitos Otto vastauksistasi! Ehkä pääsen joskus toteuttamaan samankaltaista pintaa unelmieni kotiin 🙂

  1. Kiitos Metta! Vielä on lauteet putsaamatta ja parista paikkaa uupuu vahaus sekä pari peitelautaa. Kiuaskin pitää vielä asentaa paikoilleen lopullisesti.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: