Tasaista seinää

Tasoitusurakka on edennyt ainakin näin amatöörin näkökulmasta varsin mukavaa tahtia. Makuuhuoneiden ja khh:n seinät olivat vielä vaiheessa. Kattojen osalta tilanne oli vielä parempi – vain kahdesta makuuhuoneesta puuttui tasoitteen ensimmäinen kerros.

Kas näin:

Saunalla olivat Micke ja Petski ahkeroineet tänään lattian laattojen parissa tähän tapaan:

Meille jäi sitten oikeastaan hommaksi (yllättääkö tämä enää ollenkaan?) siivousta ja maalausta (laudelankkujen pintakäsittely). Bonuksena mukaan saatiin tungettua vielä lankkujen hionta ja pikapiipahdus paikalliseen K-Rautaan. Kas tässä:

Lauteiden värisävyksi vaihtui lopulta Liberonin Bloom-puuvahan sävy Hiili. Savusaunameininkiä siis. Pintaan vielä loppusilaukseksi sitten valmiisiin lauteisiin Liberonin Finishing Oil.

Nyt yksi GT huiviin ja unten maille. Huomenna aamusta heti kauppaan ostamaan grillattavaa ja jatkamaan siivousta, hiomista ja vahaamista.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

9 vastausta artikkeliin “Tasaista seinää”

 1. Näyttää vaan päivä päivältä paremmalta! Yhtäkkiähän siellä on ihan valmista… taitaa muutto olla jo aika lähellä.

  Mikä tuo rima homma katossa on? Taisi olla parissakin huoneessa. Ja tosiaan, jos tasoituksen olisi meilläkin tehnyt ammattilainen, niin voisi olla vähemmän aitoa käsityön jälkeä pinnoissa. Tosin ekan lämmityskauden jälkeen joutuu tekemään korjauksia, kun on halkeamia maalipinnassa.

  1. ”Rimat” olohuoneen, keittiön, ruokailutilan ja vaatehuoneen katossa ovat upotettuja valaisimia, jotka on teipattu suojaan tasoitukselta. Muuttoa ollaan suunniteltu viikolle 17 ja ainakaan nyt ei näytä siltä, että homma siitä venyisi.

 2. Tehän muistaakseni pyritte päivän valoon. Millaiset nuo upotetut valot on? Vaikuttaa tyylikkäiltä ja käteviltä.
  Toinen juttu, onko teillä kipsilevykatto? Oliko hankala tehdä? Nosturi varmaan apuna? Tuollainen katto on hieno.
  Tuo yksi kuva on varmaan saunasta (jossa näkyy sormipanelia seinällä). Ko. kuvassa on hienosti ideoitu kaadot ja tuo laatoitus. Nappasin idean heti ja toivottavasti saatasiin meilläkin isommalla laatalla pesuhuone, siis ilman unidrainia.

  1. Nuo suorat upotetut ”valoraidat” ovat Xal:n Minimal-sarjan valaisimia.

   Piirrustukset ja kuvat -sivulta löytyy tarkemmat speksit. Valaistusasiaa löytyy myös tästä postauksesta: https://osmankaami.wordpress.com/2011/10/13/valaistussuunnitelmasta-lisaa/

   Kipsilevyllä on tehty päärakennuksen kaikkien huoneiden katot poislukien pesuhuone. Micke ja muu NB-Energiatalojen porukka on tehnyt kaiken levytystyön, joten en osaa sen kummemmin kommentoida, oliko vaikea rasti vai ei. Levyhissi oli kyllä ahkerassa käytössä ja se on vilahtanut varmasti ainakin muutamassa kuvassa tässä matkan varrella.

   Tuo saunan lattian laatoitus oli pakko tehdä noin, koska 30×30 laatta ei ”taipunut” muuten tuohon kaatoon. Lattiakaivo tulee saunan löylyhuoneessa lauteiden alle, joten tuo laatoituskuvio ei näy muuten kuin siivotessa. Kuvio ei tule varmaankaan ihan noin vahvasti näkymään muutenkaan, kunhan saumaukset on tehtynä – ainakin seinissä laattojen rajat katosivat aika kivasti saumauksen myötä.

   1. Ai niin. Unohtui mainita tuosta valon sävystä. Päädyttiin kylmemmän sävyisiin loisteputkiin juuri noissa valoviiruissa eli 840:n (4000K) putket on jo asennettuna. Näin sävy asettuu lähemmäs päivänvaloa ja sopii paremmin yhteen ledienkin kanssa. Tunnelmavalaistus hoidetaan sitten kynttilöillä ja takkatulella. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s