Laskiaistouhut

Ei, tänään ei leivottu laskiaispullia, ei myöskään syöty niitä. Kuvassa on vuoden 2010 laskiaispullat Espoon ”rivitaloidyllistä”. Mantelimassalla sekä hillolla, kullekin makunsa mukaisesti. Itse syön molempia versioita ja pitihän sitä tietysti kokeilla myös sellaista, jossa on molempia täytteitä kermavaahdon lisäksi. Hyvää oli. Näitä leivotaan sitten viimeistään ensi vuoden kevättalvella uudestaan.

Niin. Tänään meni päivä raksalla lumitöissä. 3 tuntia käytännössä nonstop. Tosin pakko on myöntää, että kivaa oli, kun pääsi lumilingon kanssa testailemaan kunnolla erilaisia asetuksia ja tekniikoita. Pikkuraksaaja-A oli myös riemuissaan, kun sai olla mukana touhuamassa ja juoksikin sitten itsensä väsyksiin pihatietä edestakaisin lumilingon perässä – etupuolelle meno oli jyrkästi kielletty, tottakai. Huomenna jatkuu sama touhu työpäivän jälkeen, tosin silloin taitaa päästä ensimmäistä kertaa linkoamaan nuoskalunta.

Rouva imuroi saunalla ja siivosi muutenkin paikkoja vielä eilisen jäljiltä. Päärakennuksessa olleet saunatuvan ylijääneet seinäpaneelit sekä vielä käsittelemättömät sormipaneelit kannettiin pressun alle terassille pois tasoiteurakan alta. Maalipöntöt nosteltiin takan päälle sekä sisälle pois jaloista. Vielä olisi ensi viikon alussa muutaman ikkunan suojaus sekä loput valaisinasennukset – Tecluxin jälkitoimitusta pitää vielä hoputella heti huomenna. Pikkuraksaaja opetteli raksaimurin käyttöä varsin mallikkaasti.

Oli melkoisen haastava keli liikenteessä. Porvoon moottoritiellä oli aamupäivällä noin 25-30cm lumikerros ohituskaistalla ja normikaistallakin vain kaksi reilun renkaan levyistä ajouraa. Vauhtia pystyi pitämään maksimissaan noin 60km/h, kunnes saavuttiin Itä-Uudenmaan puolelle, jossa oli aurauskalustokin ollut jo liikenteessä. Iltapäivästä oli tilanne huomattavasti parempi, kun kotimatkaa tehtiin Lahden moottoritien kautta.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: