Siivousta ja lumitöitä

Tänään oli vuorossa touhuamista koko päiväksi. Aamupalan jälkeen kamat kasaan ja kohti raksaa. Perillä raksahaalarit niskaan ja pari jätesäkillistä roskia jo lähes täyteen peräkärryyn, kärry auton perään ja kohti kaatopaikkaa pikkuraksaaja-A:n tullessa mukaan apulaiseksi.

Kaatiskeikan jälkeen lumitöitä reilun tunnin verran samalla katsellen, että pikkuraksaaja-A ei laskenut likurilla tai pulkalla pihatieltä autotielle – hyvin pysyi molemmat kulkupelit hanskassa neidillä.

Ex-duunikaveri Anssi piipahti tiluksilla ihmettelemässä rakentamisen ihmeellistä maailmaa – olivat vaimonsa kanssa kuulemma saaneet talopaketin tilattua viikolla ja rakentaminen olisi edessä. Onnea ja menestystä projektiin sekä kiitos piipahduksesta! Maalaustalkookutsu tulee varmasti perässä.

Rouva putsasi kylpyhuoneen seinälaatat odottamaan maanantain saumausta sekä suti muutaman sormipaneelin vielä saunatuvan kattoa varten valmiiksi. Itse kärräsin vielä jäljelle jääneet kipsilevyt peräkärryyn odottamaan kaatopaikalle siirtämistä. Tuli muuten avaraa ruokailutilaan, kun ei ole enää kipsilevypinoa keskellä lattiaa!

Micke oli loppuviikon aikana ahkeroinut Oskarin kanssa kylppärin laatoituksen viimeistelyn lisäksi (hienot kaakelismyykit kaatoineen – on muuten ekat koko Villa Osmankäämissä!) saunatuvan loput seinät, kattopaneloinnin sekä viemärin tuuletusputken koteloinnin. Perjantaina iltapäivällä oli touhuttu sitten saunan pesuhuoneen seinien laatoituksen parissa ja hyvältähän se näyttää! Tuo saunan Sierra Grey -laatta on Micken mukaan todella kovaa ja vaatii tarkkuutta timanttilaikalla leikatessa ja vaikka kovinkaan montaa ehjää laattaa ei ollut seinille vielä eksynyt, niin kuulemma melko nopeaa työstettävää kuitenkin loppujen lopuksi.

Saunalle kannettiin tänään auton paksista saumalaastit. Meillä valinta kohdistui saumaustyön tekevän Micken kanssa yhteispäätöksellä Mapein tuotteisiin. Saumalaastien värit valittiin Lillehammerin toimesta Mapein Keracolor -värikartasta seuraavasti:

  • Päärakennuksen lattiat: IL Escape 36G: Mapei 110
  • Päärakennuksen wc, kph, khh lattiat: ICC Pietra di Luna: Mapei 111
  • Saunan TTC Sierra Greyt (seinä ja lattia): Mapei 112
  • Valkoiset laatat seinissä (wc ja kph): Mapei 100

Eli valkoista ja kolme eri sävistä harmaata. Värivalinnat yllättivät tuskin ketään enää tässä vaiheessa.

Huomenna vuorossa lisää siivousta ja päärakennuksen tyhjentämistä kaikesta ylimääräisestä tavarasta ja rakennusmateriaalista ennen ensi viikon lopulla alkavaa ruiskutasoitusurakkaa. Säätiedotus lupailee huomiselle myös lisää lunta, joten lumikolaa pääsee ulkoiluttamaan varmaankin ihan riittävästi. Ei ainakaan vielä tunnu mitenkään työläältä tai pakkopullalta – menee enemmänkin treenaamisen ja hyötyliikunnan piikkiin (tunnissa ehtii kävellä pihaa edestakaisin melkoisesti ja kolan heiluttelussa saa yläkroppa, varsinkin olkapäät, mukavaa jumppaa).

Ensi viikolla kotiutetaan kiuas, sekalainen seurakunta erinäisiä tarvikkeita ja työvälineitä, suunnitellaan saunan laudemateriaalien sekä ikkunasmyykien, kaidejohteiden sekä muiden loppujen tarvittavien materiaalien hankintaa. Saunan toinen suihkusetti on tulossa Itellan kyydissä heti maanantaina.

Loppuun taas niitä kuvia ilman sen kummempia selityksiä. Peltoaukean toisella laidalla oli Laskiaisen kunniaksi järjestetty kyläyhteisön yhteiset laskiaisriehat. Ensi vuonna ollaan varmasti mukana laskemassa mäkeä, ellei sitten olla jossain reissussa laskettelusuksien kanssa.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Yksi ajatus artikkelista “Siivousta ja lumitöitä”

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s