Tiskikone ja sen täyttäminen

Apartment Therapyssä oli hauska artikkeli tiskikoneen täyttämisestä. Pienimuotoista keskustelua on meillä aiheuttanut nimenomaan ruokailuvälinekorin täyttäminen (rouva laittaa samanlaiset aterimet samaan koloon, minä tungen kaikkea mahdollista sekaisin).

Onneksi Villa Osmankäämiin tulee tiskari, jossa on yksi iso taso ruokailuvälineille, joten niitä ei enää tarvitse tai edes pysty asettelemaan mitenkään erikseen! 🙂

Muuten tiskikoneeseen menee yläkoriin reunoille lasit sekä kahvi- ja teekupit, yläkorin keskelle ”pullalautaset” ja muovikipot sekä muu sekalainen seurakunta. Alakoriin muoviset leikkuulaudat, lautaset, kattilat ja muu isokokoinen tiski. Esihuuhtelu on turhaa, mutta isommat ruoantähteet (varsinkin kala) menee ensin roskiin.

Onkohan kenelläkään muulla samanlaisia pinttyneitä tapoja tiskikoneen käytössä?

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

6 vastausta artikkeliin “Tiskikone ja sen täyttäminen”

  1. Tärkeintähän on vaan että astianpesukone täyttyy jonkun muunkin toimesta, joten olen lähinnä iloinen kun kone pyörii ilman omaa vaivannäköä. Ainoastaan yläosan lasien asetteluista ollaan keskusteltu kerran. Aika hyvällä tolalla tosin ollaan jos nuo ovat teidän suhteessa koetinkivet. =)

    1. Koetinkivi ja pienimuotoinen keskustelu on kyllä vielä todella kaukana toisistaan. Mutta ilmeisesti niin monta täyttötapaa kuin on täyttäjiä. Pääasia on, että se tiskikone täyttyy ja myös tyhjenee ilman suurempia ohjelmanumeroita.

  2. Insinööritiedettä! Aterimet asetellaan koriin raskas pää alaspäin. Lusikoita yms. toistensa ”syliin” meneviä ei samaan lokeroon… Lautaset alas syvimmät lautaset ensin, siitä ulospäin laakeuden mukaan. Jättimäiset pitsalautaset kaikkein reunimmaksi – mahtuu juuri siihen, ettei pesuvarsi tao.
    Ei esipesua, ei huuhtelua, ruuantähteet toki poistetaan. Miksi minulla olisi tiskikone, jos pesisin astiat ensin käsin? (okei, esihuuhtelu on asiaa pöytäkoneessa, joka ei ole kovin tehokas, itse valitsen tiskikoneen aina sen mukaan, että tiskit lähtee sillä puhtaaksi).
    Astiat menevät koneeseen puhtausasteen mukaan. Joskus paistinpannu päätyy yläkoriin, koska on juuri ja juuri nähnyt ruuan pinnassaan, joskus muovikipot päätyvät alakoriin…

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: