Sisäseinät lähes valmiit

Maanantai-illan lumityöurakan ja kaatopaikkakeikan jälkeen emme ole ehtineet työmaalle ihmettelmään mitä kaikkea siellä on tapahtunut. Tänään soitin Mickelle kyselläkseni kuulumiset ja missä mennään muuten projektin osalta.

Kipsilevyt on nyt asennettu seiniin sinne mihin niitä on suunniteltukin. Kylppärin seinien muuraus alkoi tänään ja yläpohjan lisäkoolaukset valaisinasennuksia varten on myös aloitettu.

Maanantaina illalla pidimme muurarimme Kim Forsblomin kanssa palaveria takan mallista, koosta ja luukun koosta. Kimi olikin jo osannut hahmotella kipsilevyn palaselle varsin hyvin meidän ajatuksia vastaavan takan, pientä hienosäätöä tehtiin polttopuuhyllyjen mitoitukseen. Luukun kokokin asettui varsin kivuttomasti 550x410mm:n kokoiseen suorakaiteeseen. Noki- ja tuhkaluukut pitää vielä kaivella tuohon lisäksi jostain. Takan pinnoitus olikin sitten vuorossa eilen illalla Lillehammerin neitojen kanssa pidetyssä palaverissa.

Kävimme siis sisustusasioita läpi parin tunnin verran eilen alkuillasta. Listat, sisäovet, sälekaihdinasiaa, kiintokalusteasiaa, ikkunasmyykejä, ikkunalautoja, kaidemateriaalit rappuihin olohuoneeseen ja vaikka mitä muuta. Unohtamatta keittiön ja kohdinhoitohuoneen yläkaappien alareunaan tulevien led-valojen opaalilistaa.

Pikkuraksaaja A:n huoneen seiniäkin mietittiin oikein urakalla. Liitutaulumaali alkaa olla ”so 2000s”, joten ajatus laukkasi Lillehammerin neuvotteluhuoneen seinäpinnoitteen myötä tussitaulumaaliin. Saa kuulemma tilattuna Tanskasta. Pitääpä miettiä ja kysellä pikkuneidin mielipidettä. Toiselle seinälle askarrellaan tapetin sijaan maalisapluunoilla ristipistokuvioitu ruusu tai pari – tai sitten jotain ihan muuta.

Ai niin. Se takan pinta. Luukun ympärille joku laatta, mutta vielä pitää miettiä sitä pinnoitemateriaalia käytännöllisyydenkin kautta, sillä meille vilautettiin Tikkurilan Tunto Kivi näytepaloja. Kyseessä on siis laastinomainen lastalla levitettävä sävytettävissä oleva kivipinnoite, jossa lopputuloksena on karhea pinta. Todella mielenkiintoinen tuote, jonka voisi kuvioidakin pinnoituksen yhteydessä esim. kylppärin seiniin tulevan laatan kanssa samaan kuosiin (toki huomattavasti isommassa koossa). Johanna, Minna ja joulukuussa Lillehammerissa työt aloittanut Mimmu lupasivat luonnostella hieman tuota pinnoitusajatusta ja laittaa meille ehdotuksen tai pari tulemaan. Jännä nähdä, miten palaverin tiimellyksessä tapahtunut brainstorming tuottaa tulosta!

Rakennusaikasten sähköjen kanssa on ollut hieman ongelmia varsinkin nyt, kun lämmityskausi on todenteolla alkanut. 3x25A keskus ei oikein tahdo riittää, kun samaan aikaan lyödään käyntiin 9kW ja 3kW lämmityspuhaltimet, kosteudenerotin, vajaa kymmenkunta halogenivalaisinta ja pari sirkkeliä. Oman pikantin lisänsä kuvioon on tuonut sähköistetty raksakoppimme, jossa on kaksi lämpöpatteria, jääkaappi ja mikro. Nyt tilanne on se, että sopivalla kuormalla yksi vaihe jää vajaaksi ja sähköä ei riitä ihan joka paikkaan. Terawattin pojat lupasivat kuitenkin asentaa meille yhden 32A:n lähdön keskuksen viereen, josta saadaan jatkossa sähköt päärakennukseen alapohjaan sijoitettavan alakeskuksen kautta. Saunalle sekä koppiin vedetään sitten sähköt jatkoroikilla tuolta 3x25A:n keskukselta suoraan. Pitäisi riittää ainakin alkuun.

Huomenna ihmetellään Domuksen Juhan kanssa ulko- ja sisäovia sekä sälekaihtimia. Kaihtimien osalta huomasin vasta ikkunoiden asennuksen jälkeen, että unohdimme speksata kaihtimet kaikkiin ikkunoihin – nyt ne toimitetaan ja asennetaan siis erikseen. Toki erillistä korvausta vastaan.

Viikonlopuksi on luvassa päärakennuksen sisäkattoon asennettavien kipsilevyjen sisäänkanto sekä siivousta – rouva varmastikin keskittyy imurointiin.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s