Siivousta ja pakkasta

Viikonloppu vierähti raksalla siivotessa. Nurkista kertyi pari kärryllistä jätettä, joista toinen vietiin lauantaina jo jäteasemalle, toinen jäi vielä odottamaan pihaan.

Perjantaina pidimme palaveria (ei ihan niin ”tuoreella” fiiliksellä…) Micken ja Petskin kanssa projektin loppusuorasta ja siitä missä järjestyksessä pintamateriaaleja tilaillaan työmaalle. Muutamia teknisiä ratkaisuja ja yksityiskohtia käytiin myös lävitse – esim. saunan pesuhuoneen suihkuseinäke ja muurattava penkki, saunan lauteiden muoto ja rakenne, kiintokalusteiden tarkistusmittaus ja vaikka mitä muuta. Ikkunasmyykit pitäisi päättää pikapuolin ja pähkäilimme yhdessä olohuoneen rappujen viereisiä seinäkkeitä sekä niiden korkeutta ja rakennetta.

Lauantainen käynti raksalla ei alkanut kovinkaan sujuvasti, kun peräkärryn lukot olivat kaikki jäässä. Sen verran ajatus luisti aamulla raksalle ajaessa, että kurvasimme huoltoaseman kautta ja noukimme lukkosulaa mukaan. Siitä huolimatta kärryn aisalukon avain antautui lukkoa räpeltäessä ja katkesi siististi lukkopesän sisään. Siinä vaiheessa pääsi pari rumaa sanaa, mutta onneksi naapurin Voitto oli kotona ja lainasi rälläkkää sen verran, että saatiin halpislukosta henki pois ja kärry auton perään. Päivällä kaatopaikkakeikan jälkeen pääsin ottamaan tyypit lumilingosta, kun luntakin oli sitten lopulta tullut aurinkoisille etelärinteille enemmän kuin sentin verran. Hyvin tuo tuntui toimivan ja jos jossain vaiheessa lunta tulee reilusti lisää, ei ole pelkoa siitä, että jäädään kinosten vangiksi! Renkaisiin voisi pumpata hieman lisää ilmaa, tarkistaa öljyt ja sytytystulpan sekä käydä ostamassa jerrykannullisen bensaa.

Illaksi suunnistimme kohti kaakonkulmaa ja saunomaan vanhempien luo. Menomatkalla kehkeytyi ajatus, että käymme etsimässä Merenrantaunelmia-blogin työmaan ja löytyihän se! Oli oikein mukava tavata kanssarakentajia ja -blogaajia, tutustua erilaiseen tapaan rakentaa ja nähdä käytännössä meille pikapuolin tulevan työvaiheen (ruiskutasoitus) välineistöä ja lopputuloksena syntyvää pintaa. Kunhan saatte siellä merinäköalassa tavarat paikoilleen, niin tervetuloa vastavierailulle!

Tänään aamulla suuntana oli taas oma työmaa ja siivousurakan viimeistelyt. Minä keskityin lumitöiden loppusuoraan ja kuvaamiseen, rouva imuroi vielä sisällä sekä järjesteli paikkoja ensi viikon touhuja varten.

Ensi viikolla sitten tapahtuukin paljon. Valaisimien vaatima lisäkoolaus aloitetaan, laatoitettavien lattiapintojen osalta hierretään betoniliima pois, muurari-Kim aloittaa takan muuraamisen (pitäisiköhän siitä vielä hieman keskustella ennen aloittamista? 😉 ), Micke haastattelee ruiskutasoiteurakoitsijaehdokkaita ja lisäksi laitetaan tilaukseen parketit, laatat ja tapetit. Ovien osalta pitää tehdä päätöksiä myös niin sisälle kuin ulos ja kahvat sekä lukot niihin kaikkiin valita. Onhan sitä siinä taas tekemistä.

Sitten niitä kuvia. Tällä kertaa kuvia on reilummin, kun raksatonttukin sattui paikalle kertomaan mitä kaikkea on ollut touhuamassa. Raksaimuri on osoittautunut erittäin hyväksi vekottimeksi ja tuntui tuo Raksis olevan vakuuttunut myös Micken Makita-kipsilevyruuvaimestakin. Jokunen näistä kuvista saattaa ilmestyä myös Rakentaja-lehteen myöhemmin Micken haastattelun kera.

PS. Talven pakkaspohjat oli tiluksilla tänään: -19°C.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

3 vastausta artikkeliin “Siivousta ja pakkasta”

 1. Upeita kuvia! Huomaa, että harrastetaan valokuvausta? 🙂

  Onko teillä muurari mistäpäin? Me ollaan Kouvolan seudulta yritetty etsiskellä muuriraria vähän huonolla tuloksella. Ei ole oikein muuta kokemusta kuin google 🙂

  -Juha

  1. Kiitos Juha!

   Valokuvausta on harrastettu nyt enemmän tai vähemmän vakavissaan neljä vuotta. Kai sitä siinä ajassa jotain jo oppiikin, varsinkin kun pn ollut hyviä opettajia. Kiitos vaan Jukka, oopa ja muut!

   Meillä takan muuraa Kim Forsblom. Asustaa melkein Villa Osmankäämin naapurissa. Veikkaanpa, ettei ihan Kouvolaan saakka lähde keikalle, mutta voin kysyä kuitenkin kiinnostaisiko Kimiä.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s