50 000 näyttökertaa, keskuspölynimuri, pyyhekuivaimet ja blogiarvonnan ennakkovaroitus

Aikaisemmin lupasimme, että 50 000 näyttökerran kunniaksi järjestämme arvonnan. Rajapyykki heilahti rikki jo reilu viikko sitten ehkä jopa hieman yllättäen ja arvottavat palkinnot olivat täysin vaiheessa ja valitsematta.

Joulun ähkyilyn ja nukkumisen lomassa tuli puheeksi arvonta ja sen järjestäminen äidin kanssa. Äiti kysyikin, että kelpaisiko jokin hänen käsitöistään arpajaispalkinnoksi – no tottakai kelpaa!

Tapaninpäivän myrskyä ihmettellessä palkinnot kuitenkin jäivät valitsematta ja ottamatta mukaan. Tästä johtuen varsinainen arvonta on vasta tammikuussa, kunhan saamme palkinnot toimitettavaksi. Tähän blogikirjoitukseen ei siis kannata kommentoida arpajaisosallistumisen toivossa – sen aika on vasta myöhemmin.

Kinkun ja laatikoiden syömisen lomassa tuli siis levättyä – kolmeen vuorokauteen yli 30 tuntia unta – mitä luksusta! Levännyt mieli toimii tehokkaammin ja muistikin palailee pätkittäin ja kuinka ollakaan, keskuspölynimurin sekä pyyhekuivaimien osalta olivat sekä suunnitelmat, että hankinnat täysin vaiheessa.

Pyyhekuivaimille ei oltu sähkösuunnitelmiin piirretynä sähkövetoja, eikä sopivia kuivaimiakaan valittuna. Google on ystävä ja sopivia vaihtoehtoja löytyi useita. Valinta on vielä tekemättä, mutta Terawattin Erkki saa piirtää pistorasiat oikeille paikoilleen pikapuolin – asennuksella ei onneksi vielä ole kiire.

Keskuspölynimurin osalta hommalla olikin jo hieman kiire. Ensi viikolle piti saada putkipaketti työmaalle Micken asennettavaksi ja vasta alustavat kartoitukset oli tehtynä. Vaihtoehdot oli rajattu jo Allaway, Puzer, Beam kolmikkoon, joista Puzer tuli hypisteltyä Omakotimessuilla Myyrmäkihallissa ja Beam Simolinin myymälässä Porvoossa syksymmällä. Allawaytä kävin sitten nypläämässä tänään lounastauolla Lanternan K-Raudassa. Hintatasoltaan itse imurit tuntuvat olevan samalla tasolla, samoin putkipakettien hinnat. Kahvaseteissä oli ”pientä” heittoa riippuen varustuksesta ja premium-nimikyltistä riippuen. Valinta napsahti Allawayn A30-imuriin, asennuspakettiin kahdella imurasialla (ei rikkaluukkua) ja tavallisella kahvakäynnistyssetillä. Perustason setti siis.Tuossa pitäisi roskasäiliön koko olla vähintään riittävä (20 litraa), eikä imutehokaan taida oleellisesti parantua, vaikka astetta (tai paria) kalliimman ja tehokkaammalla moottorilla varustetun version (A40 tai A60) hommaisikin. Putkipaketti on jo tilattu ja toimitetaan työmaalle asennettavaksi loppuviikon aikana.

Kuva lainattu: Allaway.fi, klikkaamalla valmistajan tuotesivuille.

Ja miksi sitten keskuspölynimuri? Vanhempien asunnossa on ollut keskuspölynimuri jo vuodesta -89 saakka ja sitä on tullut käytettyä aikoinaan paljon (isä on tietysti käyttänyt sitä vieläkin enemmän…). Itse pidän ajatuksesta, että huoneistosta imetään pöly ja roskat pois ja siirretään ne muuhun tilaan, kuin siihen missä imuroidaan. Ainakin omien kokemusten perusteella keskuspölynimurin letku tulee perässä kevyemmin ja näppärämmin kuin erillisimuri. Siinäpä ne perusteet.

Miten muut ovat tätä asiaa pähkäilleet? Onko jotain oleellisia tekijöitä, joka kallisti valinnan johonkin tiettyyn keskuspölynimurimerkkiin tai kokonaan erillisimureihin?

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

6 vastausta artikkeliin “50 000 näyttökertaa, keskuspölynimuri, pyyhekuivaimet ja blogiarvonnan ennakkovaroitus”

 1. Olen ehdottomasti keskuspölynimurin kannalla. Molempia on tullut viisihenkisessä + koira perheessä ”testattua”. Keskuspölynimurilla et saa sitä perässä roikkuvaa imuria jaloillesi koko ajan ja se ei juutu jokaiseen huonekaluun. Lisäksi kaksikerroksisessa talossa pelkän letkun kantaminen yläkertaan on ihan eri kuin raahat painavaa imuria. Myös säilytyksessä letku vie hieman vähemmän tilaa kuin perinteinen malli. Mutta kannattaa kiinnittää huomiota paketissa mukana tulevaan letkuun ja suulakkeisiin, sillä meille tuli Kastelli-tukun kautta valituksi Beamin imuri, jossa oli aivan surkea se perussuulake. Syytin jo imuria huonoksi, kun vertasin sitä aiemmassa talossamme olleeseen 15 -vuotta vanhaan Allaway:hin. Sitten keksin, että suulake on onneton, sen harjakset oli pitkät ja kovat (ei imenyt esim pieniä kiviä ollenkaan) ja se ei taittunut kuin ylös-alas, kun entisessä suulake liikkui n. 45 astetta myös sivuttain. Se mahdollisti mm. rapuissa ja kulmissa sen, että suulake sopii kulmiinkin. Vaihdoimme suulakkeen ja nyt olen tyytyväinen imuroija (jos imuroija nyt voi tyytyväinen olla :))

 2. Meillekin kohta ajankohainen tämä keskuspölyimuri-asia. Me ei olla muuta ees ajateltu kuin KPI:a. Niin näppärä kulettaa mukana jne. meillä vaihtoehdot allaway ja beam. siinäpä pulma. Toivotaan, että olette tyytyväisiä valintaanne. Eksyin muuten tänne sattumoisin. Pitääpä lukea edellisiä postauksia.

 3. Me laitettiin taloon Puzerin keskuspöläri. Joskin vaikka laite sun muut on paikallaan, ei ole vieläkään otettu sitä käyttöön vaan imuroitu ihan tavallisella imurilla. Meillä tuo jakoi mielipiteitä: meillä on erillisimurina semmoienn vesitäyttöinen ihmeimuri joka tekee oikeasti hyvää jälkeä ja sattuu olemaan aika näppärä roudata. Keskuspölärissä kuitenkin pitkä letku tulee aina perässä jne, mutta on toki keveämpi. Plussaa on että pölyt menee pihalle, mutta vesi-imuriin verrattuna siinäkään ei isoa eroa ole.

  Puzeriin mentiin aika fiiliksellä kun noita kokeiltiin yksillä messuilla. Allawayn tyyppi jutteli ittensä kisasta ulos koska oli tympeä eikä kuunnellut meitä. Ja Puzerissa oli mukavimman tuntuinen / toimivin tuo suyulakehässäkkä.

  Suurin ropleema on säilytys. Meillä ei otettu tarpeeksi hyvin kodarissa huomioon tuota letkun säilytystä ja sille ei hyvää paikkaa ole koska vaatii paljon tilaa. Ajatus on toki että otetaan tuo keeskuspöläri ihan kunnolla käyttöön kun tässä keretään. Jos kellään on hyviä vinkkejä ”normaalin” siivouskomeron modifiointiin siten että siinä on hyvä säilyttää keskuspölärin letkua niin saa kertoa 🙂

  t.Pekka

  1. Allawayllä oli mun mielestä ihan järkevän oloinen letkusäilytyssysteemi:
   http://allaway.fi/fi/tuotteet/lisaetarvikkeet/imuletkut-ja-kaesikahvat/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=31&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=88&cHash=61894bb4c0
   http://allaway.fi/fi/tuotteet/lisaetarvikkeet/imuletkut-ja-kaesikahvat/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=31&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=87&cHash=15aaf23795
   http://allaway.fi/fi/tuotteet/lisaetarvikkeet/imuletkut-ja-kaesikahvat/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=31&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=99&cHash=7e1d62fa87

   Hintoja näille en muista ulkoa eilisen K-Rautavierailun jälkeen, mutta eipä nuo mitenkään ihmeellisiltä vaikuta vaikka tekisi itsekin vastaavat sopivista materiaaleista.

   Ikeallakin muistan nähneeni jotain vastaavia siivouskaapin seinään tai oven sisäpintaan kiinnitettäviä ratkaisuita. En vaan pikaisella etsinnällä löytänyt.

   1. Meille on tulossa Beamin keskuspöläri, kun se kuului talopakettiin. Ei taidettu loppujen lopuksi alkaa edes kilpailuttamaan Allawayta ja muita. Vanhemmilla taitaa olla tuo A. Meillä säilytys tulee komeroon sellaiseen isoon pyykkikoriin tai sitten ”maan alle”. Mies on jonkinlaisen isomman putken laittanut niin, että tuon keskuspölyimurin putken voi työntää sinne. Näin naisena tuo ”maan alle”-vaihtoehto ei kuulosta nopealta ja näppärältä toisin kuin se, että saa tunkaista putken isoon pyykkikoriin kasaan ja painaa oven kiinni perästä mutta käytäntö voi tietysti todistaa toisin 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: