Kipsilevyt ja sisäkoolaukset

Micke antoi viikolla meille urakaksi siirtää kaksi nippua 1200×3000 erikoiskovaa kipsilevyä ulkoa sisätiloihin odottamaan seiniin ruuvausta. Yhteispaino reilu 4 tonnia. Tänään oli sitten se käytännössä ainut mahdollinen päivä, jolloin urakan saattoi suorittaa kunnialla – säätiedote lupasi jo iltapäiväksi räntää taivaan täydeltä n. 90° kulmassa.

Aamupalan jälkeen eväät kassiin, vaihtovaatteet mukaan ja auton nokka kohti raksaa, lämpötilan ollessa mukavat 2°C plussan puolella – asiallinen reippailukeli siis. Isä oli lupautunut tulemaan talkoisiin ja osuimme raksalle lähes samaan aikaan. Vaimon kanssa ehdimme kantaa neljä levyä sisään, kunnes tuli vaimon aika siirtyä maalisudin varteen. Isän kanssa vedimme urakkatahtiin sitten yhdellä evästauolla ja muutamalla juomatauolla koko satsin sisätiloihin. Toisen nipun puolivälissä alkoi taivaalta tihuttaa vettä ja viimeisen levyn kannettuamme alkoi peltikatto ropista siihen malliin, että ajoitus oli osunut nappiin.

Kiitos isä!

Rouva maalasi sillä aikaa terassin rappujen kaiteisiin tulevat tolpat 1829 sävyisellä Woodexilla ja loput tarvittavat vuori- ja nurkkalaudat RR23:een sävytetyllä Vinhalla. Parikymmentä lautaa ja kaksi valmiiksi mittoihin sahattua tolppaa sai väriä pintaansa.

Loppuaika menikin sitten lapion varressa puroja viritellessä ja siivotessa. Sisätilat imuroitiin päärakennuksessa ja pihalta kannettiin muovia ja pahveja peräkärryyn.

Muuten päivä meni mukavasti, mutta jostain syystä olivat molemmat kipsilevyniput saaneet kosteutta sisäänsä muovikääreestä ja huolella asetellusta pressusta huolimatta. Ensimmäisen nipun päällimmäinen levy oli täysin vettynyt ja useampi levy oli joko yhdestä tai useammasta kulmasta pehmennyt. Katsotaan nyt kuinka Micke, Petski ja Oskari noiden kanssa pärjäävät – lisää kuulemma hommataan, jos tarvitaan. Käytännössä jokainen levy pitää kuitenkin leikata ennen seinään kiinnittämistä, joten pieni hukka ei ”haittaa”.

Niin. Ne sisäkoolaukset. Lähes valmiit päärakennuksessa jo, joten ensi viikolla on Terawattin sähkäreillä taas tekemistä ja saavat virittää ulkoseinien sisäpintoihin tulevat sähköt paikoilleen. Loppuviikosta siis kipsilevyt seiniin ja jos oikein sujuvasti menee, niin ennen joulua vielä ehditään puhaltamaan puhallusvillat yläpohjaan.

Kamera unohtui aamuhässäkässä ja kiireessä kotiin, joten tuoreita kuvia ei tänään ole laittaa näytille. Huomenna sitten paremmalla onnella. Tavoitteena on kuvata myös Askon viimeistelemät ”vierasparkkipaikka” ja ajotiet sekä käydä kurkkaamassa yläpohjaan ennen puhallusvillojen asennusta.

Nyt maistelemaan rouvan, pikkuraksaaja-A:n ja rouvan työkaverin touhuamia pipareita! Glögiä on jo mukissa.

Rauhallista ”kituviikkoa” ennen joulua!

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Yksi ajatus artikkelista “Kipsilevyt ja sisäkoolaukset”

  1. Ai hitsi, ei käy kateeksi! Raksaviikon aikana opin että EK-levy painaa ihan törkeän paljon enemmän kuin tavallinen kipsilevy, ja meidän levyt on sentään vain 270 cm pitkiä…

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: