Kiirettä pitää

Ansiotöissä meinaa olla ”hieman” kiirettä. Sekä minulla, että rouvalla on ollut kädet, kalenteri ja rouvalla myös kello täynnä tekemistä viimeisen parin viikon aikana. Näyttää uhkaavasti siltä, että sama meno jatkuu ainakin jouluun saakka – silloin on onneksi se yksi ylimääräinen lepopäivä tiedossa ja välipäivien ohjelmaa työkuvioissa voi onneksi kuvata sanalla ”väljä”.

Tänään ehdin töiden jälkeen pikaisesti piipahtamaan tiluksilla. Ulkopuolella oli loputkin ikkunoiden vuorilaudat asennettu. Mutta se, mikä oli täysin uutta ja sai aikaan ”hienoisen” hymyn, oli päärakennuksen terassille tehdyt portaat. Saunan puoleiseen päätyyn oli ilmestynyt jo portaiden runko, mutta pääsisäänkäynnin puolella oli valmista. Kaide tietysti puuttui vielä, mutta sekin varmaan saadaan paikoilleen ensi viikolla.

Sisällä olivat Micke, Petski ja Oskari poistaneet muovit valun päältä, irroittaneet seinustoilta solukumit ja vaahdottaneet reunan umpeen. Saunalla oli sama tilanne kuin päärakennuksessa.

Hämmästyttävää kyllä, ei talossa tai saunalla ole tarvinnut pitää lämpöjä päällä kuin tunnin, pari päivässä. Betoni kuivuessaan luovuttaa tietysti jonkun verran lämpöä, kun kosteus haihtuu, mutta aika mukavasti tuntuu ilma vaihtuvan pelkällä muuratulla hormilla.

Pihahommat piti hoitaa kuntoon jo alkuviikosta, mutta sää teki tepposet ja Osmankäämin tilalle johtava tie veti jäähän, jolloin kiviaineskuormia ei saatu toimitettua. Tänään oli kuitenkin kasettikuormallinen 56:sta mursketta tuotu pääoven edustalle ja Asko singahti tänään illalla vielä levittelemään sen paikoilleen – pääoven kuistille pääsee nyt jatkossa kevyemmin (ei tarvitse kiivetä) ja turvallisemmin (ei enää kuormalavarappuja) ja paikoitusongelmakin helpottaa, kun saadaan kaksi lisäpaikkaa tiluksille. Murskeen päälle tulee vielä 0-16:sta kerros, niin jo kelpaa kurvailla ja tehdä lumitöitä!

Lumitöistä kun tuli mainittua, niin niitä tehdään jatkossa Jonsered ST2109E -lumilingolla. Ostin tuon käytettynä kaverilta ja kunhan sitä lunta ”aurinkoisille etelärinteille” jossain vaiheessa tulee, niin käyttökokemuksiakin saatte varmasti. Tienhoitoyhdistyksen traktorikuski Matti lupasi hoitaa talvella isommat lumidumpit traktorilla muodollista korvausta vastaan ja pitää liittymän tiluksille auki niin, että pojat pääsevät aamulla ainakin autolla pihaan. Muuten lumityöt meinasin hoitaa lumentyöntimellä. Lumikolan hankintaa pitää miettiä sitten tarpeen mukaan.

Pihalla touhusin tänään suurimman osan ajasta ja kävin läpi viikonloppuna tehdyt purokaivannot pintavesille. Parissa kohtaa piti lapiolla avittaa uudestaan, mutta pääsääntöisesti ihan hyvin oli vedet virranneet sinne mihin niiden oli suunniteltukin virtaavan. Kuormalavoja läjitin parempaan paikkaan ja pari jätesäkillistä roskia kannoin peräkärryyn odottamaan jäteasemalle vientiä.

Huomenna tulee työmaalle kuorma tavaraa, jossa on mm. sisäseinien villat, takan tiilet ja muutakin tavaraa eli sisähommat alkavat oikein todenteolla perjantaina. Micken kanssa puhelimessa käytiin läpi lähiaikojen touhuja ja huomenna sekä perjantaina alkaa ulkoseinien sisäpuolinen koolaus. Meille napsahti viikonlopun urakaksi kantaa kipsilevyt (3 pinkkaa) sisälle taloon ainakin pääosin – kattoon menevät levyt jätetään vielä ulos – eli kevyttä lihaskuntojumppaa on tiedossa lauantaille ja sunnuntaille. Isä lupautui jo mukaan urakkaan, olisiko muita vapaaehtoisia?

Ensi viikolla on taas Terawattin sähköasentajien vuoro tulla laittamaan yläpohjan kautta kulkevat vedot paikoilleen ja pian sen jälkeen onkin puhallusvillojen vuoro.

Sitten ne pakolliset kuvat:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: