Ikkunasmyykit, vuorilaudat, terassin ja kuistin katto sekä nurkkalaudat

Paljon on tapahtunut taas parissa päivässä raksalla.

Muovit on levitelty lattiavalun päälle, ulkopuolella on laitettu paikoilleen jo osa ikkunoiden ympärille sekä vaalean ja tumman ulkoverhouspanelin rajaan tulevista vuorilaudoista ja -rimoista sekä naputeltu kokonaan pääoven kuistin sekä saunan terassin ”sisäkatto”. Yhteen päärakennuksen kulmaan olivat Micke, Petski ja Oskari viritelleet mallin nurkkalaudoista – olivat meidän mielestä sopivat ja samanlaiset tulee sitten kaikkiin nurkkiin.

Tänään rapsuteltiin ulkoseinien sisäpuolelta lattiavalun yhteydessä tulleet roiskeet pois eristeiden pinnasta ja imuroitiin betonimujut pois lattialta. Pikaisen pihalla tapahtuneen siivouskierroksen jälkeen piti tarttua lapioon ja kaivella hieman uomaa sadevesille, jota olikin sitten paljon ja runsaasti. Vesikaivon ympäristö oli pelkkää liejua, samoin jäteveden suodatuskentän vierusta saunan takana. Puolisen tuntia lapion varressa sai toivottavasti pientä parannusta asiaan. Pääoven viereen läjitetty silttiläjä näköjään on aiheuttanut sen, että ylärinteestä metsästä valuva vesi ei pääse normaalia uomaansa pitkin pellolle, vaan hakeutuu uusiin uomiin. Onneksi Asko kaivoi pari sadevesiputkea autokatos-varastorakennuksen pohjiin, jottei sinne pääse muodostumaan uima-allasta. Näihin sadevesiasioihin pitää palata ajatuksen kanssa keväällä, kun lopulliset täytöt tehdään pihalle – jonkunlaisia ojia pitää varmasti tehdä johonkin kohtaa, mutta se varmaan hoituu Askolta sujuvasti.

Päivä raksalla päättyi melko ikävästi ainakin omalta kohdalta – saappaita jalasta pois ottaessa meni vasen pohje täysin kramppiin ja nyt ei sitten kävellä kovinkaan sujuvasti. Toivottavasti tuo tuosta helpottaa maanantaiksi – huomisen osalta on minulla ohjelmassa lepoa ja löhöilyä, rouva menee taas vaihteeksi ansiotöihin…

Nyt broilerigratiinin ja punaviinin kimppuun. Päivä kuva-annos tähän loppuun kuitenkin – olkaa hyvät.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

2 vastausta artikkeliin “Ikkunasmyykit, vuorilaudat, terassin ja kuistin katto sekä nurkkalaudat”

  1. Vastavierailulla täällä 🙂 Kiva lukea toisesta passiivitaloprojektista, nämä kun eivät vielä kuitenkaan ihan kamalan yleisiä ratkaisuja ole.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s