Pyykkihuoltoa ja kodinhoitohuoneen kaapistot

Pyykkihuolto on olennainen osa perusarkirutiineita. Ainakin meillä.

Pesukone ja kuivausrumpu tuli hankittua jo edelliseen asuntoon ja ne ovat olleet kovassa käytössä nyt rakennusaikana – käytännössä aina kahdet vaatteet joka päivä pyykkiin, kun on ollut raksapäivä normaalin työpäivän lisäksi.

Koska kantavana suunnittelun lähtökohtana on ollut alusta asti helppo ja toimiva arki, on pyykkihuollon toimiva järjestäminen ollut (ainakin minulle) tärkeässä roolissa, kun olemme miettineet ensin rouvan kanssa kahden ja sitten myöhemmin Johannan ja Minnan kanssa kodinhoitohuoneen kaapistoja sekä työtasoja sekä muita toimintoja.

Pesutornille on jo varattuna paikka kodarissa, samoin liinavaatteille, pesuaineille, mankelille, silityslaudalle, silityskeskukselle sekä muille siivoustarvikkeille. Yhtä kuitenkin uupuu: kuivausteline / pyykkinaru, johon voi ripustaa sellaiset vaatteet kuivumaan, joita ei kuivausrumpuun voi laittaa.

Vaihtoehtoja on kasaantunut tässä vaiheessa kaksi:

Smedbon pyykkinaru

Kotelon pyykkiteline

Ajatuksena on, että kuivausratkaisu olisi tarvittaessa helposti pois näkyvistä, ei veisi lattiapinta-alaa eikä rikkoisi kaapistojen linjaa. Helppokäyttöisyys on avainasemassa.

Mitäs muita ratkaisuja olisi?

Laitan kiintokalustekuvia näkysälle lisää, kunhan saadaan sisuskalut ja mitoitukset materiaaleineen hierottua vielä lopulliseen kuosiinsa ennen joulua.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

6 vastausta artikkeliin “Pyykkihuoltoa ja kodinhoitohuoneen kaapistot”

  1. Minä olen suunnitellut meille khh tason alle ulosvedettävän telineen. Ensin mies ei idealleni lämmennyt, mutta kun se esiteltiin Habitare messuillakin niin johan lähti luottoa tulemaan:) Eli hän lupasi nyt viritellä kiskosysteemin ja joka on siis kuten tavallinen kuivausteline, mutta ripustuksen ajaksi voi vetää tason alta pois, ja työntää takaisin kuivumaan. Mitään jalkoija ei ole.Pitää huomioida tietty se tuulettuminen, eli jättää tilaa tason ja telineen väliin. Pitääpä selata nuo sun linkit, jos siellä olisi vaikka värkkejä tuon ideani toteuttamiseen.

  2. Laura, satutko tietämään mistä tuon härvelin saa? Just tuo on se idea minkä keksin (ennen habitarea:) mutta tosiaan laitettaisiin se tason alle ja suunnittelin ritilät toisin päin.

  3. Vastaan itse 🙂 löysin nimittäin vastaavan, eurohela.com kuvastosta löytyi ja keittiötukku välittää.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s