Mikään ei voita tuoreen betonin tuoksua aamuisin – paitsi sama illalla

Olipahan päivä!

Aamulla herätys klo 5, aamupala ja -toimet, paidan silitys ja puku pakettiin ja auton nokka kohti raksaa, jossa aamun sarastaessa taivaanrannassa oli täysi tohina päällä. Micke manasi pätkiviä sähköjä (selvitys menossa sähkölaitoksen kanssa, miksi yksi vaihe putoaa satunnaisesti pois pelistä), lattiavaluporukka valmisteli omia touhujaan ja betonipumppukin oli jo paikalla valmiina, kun itse pääsin paikalle hieman ennen klo 7.

Pari pikaista kuvaa aamulla ja auton nokka kohti maakuntaa ja asiakaskäynnille. Illalla taas takaisin kotiin raksan kautta kurvaten, pari kuvaa siinä samalla ottaen. Ruokakaupassa käynti ja nyt odotellaan enää rouvaa saapuvaksi töistä – lupasi tulla ennen klo 21:tä. 🙂

Omaan silmään pisti valuhommissa rivakka työtahti ja tekemisen meininki. Nyt sitten vaan odotellaan, että betoni on sen verran kuivaa, että saadaan väliseinät paikoilleen ja sisähommat oikein kunnolla käyntiin.

Niitä lupaamiani kuvia, olkaa hyvät:

Takapihan puolella oli omituinen vedenpaisumus käynnissä. Olisikohan maamassojen liikuttelu ja läjittäminen aikaansaanut jonkun pintavesiuoman muutoksen siten, että vettä tuli oikein kunnolla pintaan. Petski ja Oskari olivat ilmeisesti olleet lapiohommissa ja kaivaneet päivän aikana pienen ojan, jota pitkin vesi pääsi valumaan saunan taakse sen sijaan, että olisi valunut saunan perustuksiin. Hienosti hoidettu homma!

Valuhommien edistyessä kävimme Micken kanssa läpi valaisinasennuksia (vaativat tuplakoolauksen sisäkattoon ja ”pientä” säätöä kipsilevyjen asennuksessa) sekä kävimme läpi saunarakennuksen sisäpintojen materiaaleja (rouva pääsee maalaamaan sormipaneelia ihan heti kohta…).

Huomenna ja perjantaina Asko viimeistelee ajotien, parkkipaikan ja pääoven edustan (kasettikuorma 0-56:ta ja toinen 0-16:ta), jotta lumitöiden teko olisi jollain lailla mielekästä (nyt pinnassa louhetta sekä 0-56:ta, jota ei oikein parhaalla tahdollakaan viitsi työntää läpi lumilingosta ja lumentyöntimelläkään lumitöiden teko ei oikein ole sujuvaa). Viikonloppuna sitten kuvia kuivuvasta betonista ja kuuman kosteasta meiningistä Villa Osmankäämin sisätiloissa.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

9 vastausta artikkeliin “Mikään ei voita tuoreen betonin tuoksua aamuisin – paitsi sama illalla”

  1. Onhan tämä taas yksi iso virstanpylväs. Vielä kun tuonne pääsisi kävelemään… Perjantaina sitten.

 1. Kyllä näyttää hyvälle! Mulla on sellanen käsite,että tuossa vaiheessa tulee myös se hetki, jolloin kuvitellaan, että tupahan on pian valmis…ja matka sen kuin vain jatkuu. Tuo on varmaan tosiaan niitä tärkeitä virstanpylväitä rakentamisessa, kuten piirrustusten käteensaanti ensimmäistä kertaa (meillä tänään:)

  1. Vaihe kerrallaan kohti 100%:a. Valmiusaste taitaa olla jo jossain 70%:n hujakoilla nyt.

   Onnea Kirsi piirrustuksista! Niitä(kin) on syytä juhlistaa. Me nautimme tänään valuviinakset kunhan tuo rouva kotiutuu ansiotöistään.

 2. Kiitos. hyvä idea:) perjantaina siis otetaan piirrustuksille. Ja kun tupa on valmis lähdetään AA kerhoon. Sattui nimittäin hyvä tuuri, piirtäjä tajusi selityksemme ja kuvat on tosi hyvät, ei paljon muutettavaa.

  1. Empiriiseen tutkimukseen perustuen voin väittää, että käymisteitse valmistettujen mietojen alkoholijuomien kulutus nousee logaritmisen käyrän mukaisesti. Vahvojen tislattujen alkoholijuomien kulutus taas noudattelee gaussin käyrää, kun taas kuohuviinin ja/tai shampanjan kulutus nousee exponentiaalisesti.

 3. Insinöörimäinen selitys. 😀
  Ja rouvakin kotiutui rapsakan lähes 14 tunnin päivän päätteeksi kotiin. Projektityön ihanuuksia.

  Otetaas sille – meillä on lattia!

 4. Löysin blogiinne surffaileessa rakennusaiheisia blogeja. Olipas kiva päästä katselemana kuvia lattiavalusta, meillä se edessä tälläviikolla! Kovasti kyllä odottaa sitä että lattia kuivaa sen verran,että alkaavat laittaa sisäseiniä paikalleen, jotta osaa vähän paremmin hahmottaa tuota

  1. Hei Metta!

   Tervetuloa mukaan seuraamaan! Lattiavalu on kyllä yksi niistä jännittävimmistä projektin vaiheista, ainakin omasta mielestä. Opiskeluaikana tuli oltua enemmänkin tekemisissä valmisbetonin kanssa, joten kivaahan tuo oli taas verestää vanhoja muistoja betonintuoksuisessa aamuhämärässä!

   Onnea ja tsemppistä teillekin oman projektinne kanssa!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s