Kuvia tai sitten ei

Kamera oli ilmeisesti tyhjentänyt akkunsa läppärilaukun sivutaskussa yrittäessään työntää objektiivia käyttöasentoon virtojen mentyä vahingossa päälle. Eli ei kuvia – siis uusia sellaisia tältä päivältä. Muutama kuva nyt kuitenkin eiliseltä oli muistikortilla joten niitä seuraavassa.

Siivoilun (kärryllinen sekajätettä pienjäteasemalle ja imurointia uudella imurilla) lisäksi ehdittiin tänään piipahtamaan K-Raudassa hakemassa pölypusseja uuteen imuriin sekä kotiin tullessa pikaiselle visiitille Varuste.netin Konalan myymälään, josta kävin ostamassa perheeseen toisen Petzl Myo XP-otsavalaisimen. Näkee rouvakin nyt sitten touhuta pihalla pimeässä, eikä tarvitse käsikopelolla mennä. Oma Myo XP on ollut jo muutaman vuoden todella kovassa käytössä lenkkipolulla ja pihahommissa ex-asunnossa.

Terawattilta Erkki toimitti tänään sähköpostiin sähkösuunnitelman tasokuvat ja tiistaihin mennessä tulee sitten keskuskaavio ja muut dokumentit. Hyvä näin, sillä lattiavalun valmistelua varten pitää sähköhommiakin ottaa huomioon. Kuvat toimitin Mickelle ihmeteltäväksi työmaalla ja samalla ehdittiin vaihtaa pari sanaa tulevista touhuista. Tänään oli päärakennuksen lattialle levitelty styroxit lähes kokonaan (olohuone oli vielä tekemättä). Olohuoneeseen aloitetaan reunojen (olohuoneen lattia on muuta rakennusta alempana kahden rappusen verran) muuraus huomenna ja samalla jatketaan styroxien levittämistä saunarakennuksessa. Vesiputket oli roilotettu styroxiin jo päärakennuksessa ja väliseinien paikkoja piirrelty paikoilleen. Lattiakaivot tekniseen tilaan ja kodinhoitohuoneeseen oli asennettu myös tänään.

Ai niin. Ostin kesällä yläpohjan eristämistä ajatellen Facebookin Raksakimpan kautta rakentajatoverilta ylimääräiseksi jääneet 100mm:n lasivillat – 18 pakettia tehtaan muoveissa. Niille ei nyt sitten ollutkaan tarvetta, kun yläpohjan eristys tehtiinkin SPU-levyllä, jonka päälle tulee puhallusvilla. Jäljellä on tällä hetkellä 13 pakettia (Micke onnistui myymään 5 pakettia tänään) ja ne olisi tarjolla huokeaan hintaan halukka(i)lle. Kuljetus järjestyy pääkaupunkiseudulla, jos noutaminen ei onnistu. Sähköpostia tähän liittyen voi laittaa osoitteeseen osmankaami piste blogi ättä gmail piste com.

Huomenna niitä kiintokalusteita Johannan kanssa ja muuta kohellusta normaalin ansiotyön lisäksi. Tallinnaan olisi suunta hakemaan Unidrainit ja sisämaalit ensi viikolla tiistaina. Vinkkejä hyvistä ostopaikoista kenelläkään?

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

4 vastausta artikkeliin “Kuvia tai sitten ei”

  1. Jos teille tulee keskuspölynimuri, niin vetäkää runkoputket sekä sille letkulle säilytyspaikka esim. viemäriputkesta tuonne lattiavalun alle. Meillä tuo unohtui ja se aiheutti ns. turhaa työtä myöhemmin.

    1. LVI-suunnitelmassa oli nuo KPI:n putket laitettu kulkemaan yläpohjan kautta. Meillä on tarvetta korkeintaan kahdelle imurasialle, joten putkien veto ei ole mikään iso juttu. Eli huomioitu on. 🙂

  2. Olimme alkuviikolla ”maastontiedustelureissulla” Tallinnassa. Kävimme paikallisten ystäviemme suosittelemissa rautakaupoissa, joista parhaat olivat Ehituse ABC, Bauhaus ja K-Rauta. Näiden kolmen esitteet/hinnastot löytyvät netistä. Osoitteessa Tammsaare tee 49 oleva K-Rauta on isompi ja valikoimaltaan parempi kuin Peterburi teellä oleva. Bauhof ei ollut käynnin arvoinen, joulukrääsää taisi löytyä enemmän kuin rakennustarvikkeita. Ystävämme suosittelivat myös Espak Ehitus-rautakauppaa, mutta sinne emme ehtineet. Parhaimmat hinnat olivat noin yleisesti Ehituse ABC:ssä.

    Ravintoloista suosittelen ihanaa, kaukaasialaista ravintolaa Must Lammas osoitteessa Sauna 2. Erinomaista ruokaa ja ystävällinen palvelu. Kaiken kaikkiaan tosi kiva ja onnistunut reissu.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: