Pihahommia

Talven tuloon varaudutaan ja yritetään saada kulkuväylät kuntoon sekä kaikki roju ja roskat pois pihalta ennen lumen tuloa. Askon kanssa tehtiin viimeisiä routaeristyksiä lauantaina terassin eteen ja Asko siirteli hieman täytemaita lopullisille paikoilleen. Peltiseppäkin oli piipahtanut perjantaina ja asentanut ikkunapellitykset paikoilleen kaikkiin ikkunoihin – nyt puuttuu enää ikkunasmyykit ja vuori- ja nurkkalaudat ulkoa kuistin ”sisäkaton” lisäksi.

Muurari-Kim oli eilen viimeistelemässä päärakennuksen hormia ennen kesälomaansa (loistava ajoitus muuten lähteä etelän lämpöön!). Saunalla oli pesu- ja löylyhuoneen välille tuleva tiiliseinäkin muurattu kokonaan ylös asti valmiiksi, joten nyt onkin sisällä hommat odottelemassa viimeisiä silauksia ennen lattiavalua. Seuraavan kahden viikon aikana tehdään viemäreille ja vesijohdolle läpiviennit ontelolaattoihin, levitellään EPS:t (150mm) raudoitusta varten ja viimeistellään saunarakennuksen seinien sekä yläpohjan eristys. Päärakennukseen tulee lisäksi vielä lattialämmitysputkiston asennus sekä olohuoneen sisäpuolinen muuraus ennen valua.

Asko oli rykäissyt vielä tänään kaivannon autokatos-varastorakennuksen pohjasta sadevesi- ja salaojaputkille sekä asentanut putket paikoilleen – nyt saadaan rakennuksen pohjalla makaava noin puoli metriä vettä pois ennen pakkasia. Vielä puuttuu vesi- ja maalämpökaivojen renkaiden asennus ja niiden kaivantojen lopputäytöt sekä autokatoksen pohjan louheen seulonta ja siirto talvisäilytystä varten omaan paikkaansa odottamaan ensi kevään pihahommia – rouva on suunnitellut melkoisen määrän kiviaitaa meille tilusten reunoille…

Pari kuvaa viikonlopulta ohessa. Ensi viikko onkin sitten matalalentoa töiden, raksan ja häävalmisteluiden välillä.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: