Kadonnut: sähkösuunnittelija

Kadonnut: Jouko Klaavo, sähkösuunnittelija ja toimitusjohtaja Zogen Sähkö Oy.

Mukana keskeneräiset ja puutteellisesti laaditut sähkösuunnitelmat ja rahaa.

Löytäjä saa pitää suunnitelijan ja suunnitelmat – rahat otan mielelläni takaisin.

Kuluttajaviranomaisiin on otettu jo yhteyttä, reklamaatiokin on jo tehty.

Eli suomennettuna: Zogen sähkön toimitusjohtaja Jouko Klaavo otti ja ”katosi”. Meille jäi käteen vajavaisesti tehdyt perussähkösuunnitelmat ja kokonaan puuttumaan jäi taloautomaatiosuunnitelma. Lukuisista yrityksistä huolimatta herraan ei ole saatu yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai naamatusten (viimeisimmässä tiedossa olevassa käyntiosoitteessa oli vuokralla jo joku toinen yritys).

Kirjoittelen tästä lisää, jos ja kun jotain uutta ilmenee.

Sähkö- ja taloautomaatiosuunnittelua pyöritellään nyt uuden yhteistyökumppanin kanssa kohdilleen. Kunhan hinnasta päästään sopimukseen, niin kerrotaan sitten siitä lisää.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

23 vastausta artikkeliin “Kadonnut: sähkösuunnittelija”

 1. Kamala tilanne! Rakennusalalla kaikki näyttää olevan mahdollista…toivottavasti ainakin rahat löytyy, miehestä viis!

 2. Pakko niiden(poliisien) on kirjata ilmoitus tästä ja se kannattaa tehdä, kuten takuullla jo olettekin..

   1. Mysteeriksi ainakin minulla jää, mikä se rikos tässä on. Ei poliisia ihan kaikkeen kuulu sotkea. Rikokset rikoksina ja riita-asiat riita-asioina.

   2. Olet Antti ihan oikeassa. Ei tässä mitään rikosta ole tapahtunut ja Klaavon kanssa asian käsittely jatkuu kuluttajariitalautakunnassa, kunhan dokumentit ehdin kerätä kasaan ja sinne toimittaa. Vastineenkin olen reklamaatioon Klaavolta saanut, joten sähkösuunnittelija ei ole enää kadoksissa – siltäkään kantilta ei poliisia tässä asiassa tarvita. Virallisesti kadonneeksi ei siis tarvitse ketään ilmoittaa.

 3. Kaikenlaiseen sitä osaa varautua raksaproggikseen lähtiessä, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan ihan kaikkeen. Uskomattomia tyyppejä löytyy vähän joka hommaan. Ja mistäs sitä koskaan tietää, että mikä tämänkin katoamistempun takana on… ihmiseloon mahtuu niin paljon.

  Toivottavasti saatte sähkösuunnitelmat ja -toteutukset työn alle suhteellisen helpoin ponnisteluin. Ehkä viranomaiset löytävät the ex-suunnittelijan ja maksetut palkkiot on mahdollista saada takaisin?!

  1. Suunnitelmat on työstössä ensi viikolla, kunhan hinnasta päästään sopimukseen. Toteutukselle on jo haarukoituna tekijäehdokkaat, joten sen suhteen ei ole ongelmaa. Ilman suunnitelmia tosin ei urakkatarjouksia tai hinta-arvioita voi kovinkaan tarkasti antaa, joten pikkusen tämä aiheuttaa ylimääräisiä puhinoita budjetin osalta – muutenkin kuin siis niiden kadonneiden rahojen osalta.

 4. Voihan ryökäle!!! Pistääpä vihaksi tuollainen!
  Tsemiä teille, ja toivottavasti saatte jotain kautta rahanne takaisin!

 5. Voi ei 😦 Täältä kans lähettelen teille energiaa asian selvittelyyn ja onnea matkaan! Ylimääräistä ja turhaa stressiä tuollainen..

 6. Ei voi olla totta!!! Mikä nykyajan ihmisiä vaivaa?!? Kyllä sitä on pokkaa tehdä kaikenlaista. Verenpaineet nouse heti koholle, kun tälläisesta lukee =/ Tsemppiä ja toivottavasti mies joutuu vastuuseen teoista ja saatte rahat takaisin! Tsemppiä!

 7. Lämmin kiitos kaikille kommentoijille! Jälkiviisaus on eksakti tiede ja jonkinsortin tyhmä laiskuuskin iski tuossa kohdassa; ei tullut edes tarkistettua ennakkoperintärekisteristä yrityksen tilaa.. No, tästä on opittu ja jatkossa olemme varmasti tarkempia! Jatkoa seuraa tässäkin tarinassa ja sen tulemme kertomaan reilusti ja rehellisesti.

  Mukavaa viikonloppua kaikille!

 8. Hyvä, että laitoit viestiä myös raksakimppaan. Onneksi meillä ei ole ollut kaltaisia ongelmia. Lähinnä jopa toisin päin. Maaurakoitsija teki hyvän duunin – ei valittamista – mutta loppulaskua emme ole vielä saaneet…

 9. Meilläkin urakoitsija Tanel JOepera Sikorak Oy katosi yhtäkkiä. Puhelin meni pois päältä jne… velkojat alkoivat soitella meille, että missä hän on. Meiltä oli kadonnut tavaraa työmaalta ja starkilta tuli huimia laskuja. Lopulta Sikorak meni konkurssiin ja meidän saatavamme ovat siellä konkurssin jonona. Talo on täynnä vikoja ja kaikki korjaukset menevät nyt meidän piikkiin. Jos yritys menee konkurssiin, niin se ei voi mitään korvata.

  1. Onneksi meillä ei sentään ihan tuollaisissa mittaluokissa liikuta. Tsemppiä ja jaksamista Jutalle omassa projektissa – ahdistuksen määrä on varmasti huomattavasti suurempi kuin meillä.

  2. Tanel Joepera muutti Sikorak Oy:n konkurssin jälkeen nimensä, uusi nimi on Taneli Laine

 10. No ihan uskomatonta. Vaikka tältä alalta on jo kuullut tarinaa jos jonkinlaista, silti tällainen jaksaa aina yllättää. Toivottavasti saatte tyypin kiinni ja rahanne takaisin. Tsemppiä!

 11. Todella veemäinen juttu- miehen sanoin! Meillä kokemusta vastaamattomista puheluista, mutta hallaa ei vielä noin paljon ole tullut! 😦 Tsemppiä täältä, ja toivotaan että mies löytyy, tai ainakin ne rahat!!!

 12. No voihan hemmetti. Kaikki sympatiat on sun puolella, huono pääsuunnittelijavalinta kun lykkää omaakin rakennusprojektia. Kerro ihmeessä, miten homma etenee, voipi olla tiedolle käyttöä..Ja tsemppiä myös täältä!

 13. Meillä kävi LVI-suunnittelijan kanssa samalla tavalla. Onneksi ei maksettu etukäteen. Mutta kaikenlaisia suhareita kyllä alalla on! Kyllä se siitä vielä hyväksi muuttuu.
  -Juha

 14. Herra Tanel Joepera, alias Taneli Laine, piilottelee Facebookissa nimellä Tan Eli. Ompa minullaki hieman saatavia tältä urakoitsijalta.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: