Väärä hälytys

Kun on hyvää porukkaa remmissä, niin asioilla on taipumus järjestyä nopeammin kuin uskoisikaan.

Tietysti sekin, että ei itse ole ihan joka hetki täysin hereillä vaikuttaa asiaan.

Kattotuolit on ihan kunnossa. Ei halkeamia eikä muutakaan vikaa. Melkoinen ihmehän se olisi ollutkin, jos ne viallisia olisivat olleet.

Kim kävi tänään heti aamusta tutkimassa tilanteen ”halkeamien” osalta. Olemme onnistuneesti rouvan kanssa molemmat tulkinneet sydänpuun halkeamaksi. Pitääpä alkaa laittamaan jatkossa valot päälle raksalla ja katsoa ainakin kolmeen kertaan ennen kuin painaa paniikkinappulaa. Otsalamppuun pitää muistaa ostaa uudet patterit.

Pöh. Eilinen ei mennyt ihan putkeen siis. Raksakopin avaimet jäi kotiin ja muutenkin oli sähellysmeininki. Onneksi nyt kuitenkin näin päin.

Ja kyllä, muistin ottaa avaimet mukaan tänään. 🙂

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

13 vastausta artikkeliin “Väärä hälytys”

 1. Hyvä, että kyseessä oli vaan raksaajan painajainen, josta ammattilainen herätti 🙂

  Näitähän tulee itse kullekin… me tässä taannoin kauhisteltiin kun käytiin iltasella raksalla, että meidän keittiöstä terassille johtavan ulko-oven aukon korkeus on 230cm! Siis kauheen korkee, millanen jättiovi siihen tulee!!? Päätettiin kuitenkin ennen arkkitehdille soittoa mitata nykyisen kodin parvekkeen oven korkeus… ja joo sehän on myös 230cm korkea, eli ihan normikorkeus…. 🙂

  1. Juuri näin. Ehkä tämän meidän projektin sulavahko lipuminen kohti päätöstään on saanut aikaan jonkinlaisen alitajuntaisen Worst-case-scenario -kompleksin, jossa alkaa nähdä mörköjä, vikoja, katastrofeja ja muuta mukavaa siellä, missä niitä ei oikeasti olekaan. Raksaajan arkea siis, josta pitää nauttia niin kauan kuin sitä kestää!

   Rouva valitteli, että pääovi näyttää kauhean pieneltä – 12×23 ovi kyseessä siis. Se näyttää ehkä pieneltä sen suuren talon seinässä, mutta on ihan riittävän kokoinen.

 2. Hyvä juttu kattotuolien osalta! itse pohdimme myös tuota ovijuttua:) ikkunakorkeus 2300 ja jos ottaa sen pienemmän oven? miltä näyttää? toivottavasti talon piirtäjä auttaa meitä näissä ”kamalissa” päätöksissä:)

 3. Tuo on vielä pientä… Me nolasimme itsemme täysin tässä päivänä eräänä. Tosin talofirmalla ja vastaavalla mestarilla oli kyllä hauskaa. Kävimme eräänä iltana hätäisesti tontilla ennen kauppareissua. Nykyisestä kodista on tontille noin 20 km matkaa. Olin ottanut kameran mukaan ja nappasin lattiavalusta pari kuvaa blogiin, *räps* *räps*. Illalla kotona mies lukee läpi blogikirjoitustani ja sadattelee sydämensä pohjasta. Kuvissa ei näy saunan lattiakaivoa. Sitten iskee hätä ja paniikki. Onko se jäänyt tekemättä? Onko sitä edes suunnitelmissa? No on se suunnitelmissa, mutta miksi sitä ei ole siellä raksalla? Oliko se siellä? Näimmekö me sitä?

  Aamulla pienessä paniikissa soitot vastaavalle mestarille ja talofirmaan, että onko meillä lattiakaivo. No onhan meillä. Tosin meinasi siinä jo talofirman edustajallekin tulla pieni hätä, että nytkö tuli moka. Se kaivo ei vain näy niissä valokuvissa. Loppupäivän kuljin pieni puna poskilla. On se vaan hyvä, ettei lähdetty rakentamaan itse…

  1. Juuri tulimme raksalta ja pari naapuriakin kävi ihmettelemässä ”halkeamaa”. 🙂 Olisivat luulleet samoin kuin me, joten ehkä se vähän lohduttaa.. 😉

   Ensi viikolla sitten jännitetään ikkunatoimitusta..

 4. Tuntuu vielä aika etäiseltä ajalta, että pääsisi kattotuoleja edes tutkailemaan. Tässä on suunnitelmia ja pohjatöitä tehty jo pitkä tovi ja vasta perustuksia tehdään.

  Näyt asentavan EBTS:n. Olisi kiva saada jotain kokemuksia, kun saat siitä kokemuksia.

  -Juha

  1. Tuttu tunne. Perustusten teko tuntui vievän ikuisuuden ja ei oikein mitään varsinaisesti näkyvää tapahtunut pitkään aikaan. Kyllä sieltä pohjalta ylöspäin nouseminen on kuitenkin aina mahtavaa ja askel eteenpäin. Eli kyllä ne kattotuolit teillekin tulee pihalle joku kaunis päivä!

   Ilman muuta laitan kommenttia EBTS:stä, knhan niitä jossain vaiheessa alkaa kertymään. Insinööriä puhutteli integroitu kokonaisuus, johon sisältyi kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. KNX-järjestelmiä on asennettu käsittääkseni aika paljon nylyisin, mutta ne vaatinevat jonkun verran enemmä viitseliäisyyttä ja vaivannäköä kaiken yhteensovittamisessa. Suo siellä, vetelä täällä…

   Tsemppiä rakennusprojektiin ja muistakaa nauttia!

   1. Osaatko verrata EBTS:n kustannuksia juuri esim KNX:n? Tai vaikka normaali sähköistykseen. Paljonko pitää laittaa lisää?

   2. Itse järjestelmä maksaa meillä n. 5keur ja siihen sitten asennus päälle. Meillä koko sähköurakka asettunee jonnekin 30-35keur haarukkaan ilman valaisimia.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s