Huolia, murheita?

Näillä sanoilla serkku aloitti puhelinkeskustelun eilen. Silloin asiat olivat varsin mallillaan – toisin olisi ollut tänään, jos puhelinyhteydessä oltaisiin oltu.

Mikä siis mättää? Kattotuolit.

Kuva kertonee aika hyvin, mistä on nyt kyse. Naulalevystä vasempaan näkyy iso halkeama. Kim tulee tarkistamaan huomenna kaikki kattotuolit ja reklamaatiota lähtee kattotuolien valmistajalle varmasti heti huomenna. Korjatahan nuo voi tietysti, ei siinä mitään, mutta olisihan nuo voineet olla halkeamattakin. Halkeamia oli nimittäin muissakin kattotuoleissa kuin vain tässä yhdessä.

Onneksi ei sentään tämän isommasta asiasta ole kyse. Pientä ärsytystä aiheutti kyllä viikonloppuna huomattu todennäköisesti ketun tekemä vierailu kodinhoitohuoneessa ja reviirin merkkaus KHH:n ulko-ovelle (rehellistä paskaa pari kunnon kiekuraa kynnyksen kohdalla), mutta ilmeisesti Petski oli ne siivonnut pois töiden tekoa häiritsemästä. Itse ajattelin odotella sen verran, että kikkareet kuivahtaisivat sen verran, että niistä saisi lapiolla kiinni… Kiitos Petskille siivousavusta!

Petski (ja muut pojat) ovat olleet ahkerina tänään. Tuulensuojalevyt on asennettu päärakennuksen pitkille sivuille seinien yläosiin, johon tulee puhallusvillaa. Olivatpa herrat harrastaneet korkeampaa matematiikkaakin työn tohinassa (pääoven karmiin oli raapusteltu mielenkiintoisia kaavoja)! Lisäksi kaikki terassit ovat melkolailla valmiin oloisia jo. Kävimme tänään fiilistelemässä niin pääoven, päärakennuksen terassin, kuin saunaterassin päällä. Rouva suunnitteli jo ruukkukanervien tuomista pääoven viereen…

Huomenna siis ihmettelemään haljenneita kattotuoleja sekä maalaamaan terassin katto loppuun ja käsittelemään tolpat ja palkit kaikista terasseista. Tänään unohdin ottaa aamulla mukaan raksakopin avaimet, joten tekeminen jäi kuvien ottamiseen ja paikkojen ihmettelemiseen – kauluspaita ja pikkutakki eivät oikein sovellu maalaushommiin ja tikkailla keikkumiseen.

Tulossa lähiviikkoina:

 • ikkunat
 • sähkösuunnitelmien päivitys
 • eristekuormia
 • IV-putkien asennus alkaa

Valaisimista tilattiin tänään mallikappaleet Mickelle, Petskille ja muulle porukalle ihmeteltäväksi. Toimitusaikaa n. 6 viikkoa. Kiitos Tecluxin Vikelle vielä kertaalleen hyvästä palvelusta ja kärsivällisyydestä viestien vaihdossa!

EDIT: Ei paniikkia! Kaikki on kunnossa sittenkin.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

10 vastausta artikkeliin “Huolia, murheita?”

 1. Voi harmi noita kattotuoleja. Kuvista päätellen niitä voisi kuitenkin vilä hyvinkin vaihtaa/tukea toisella viereen? Tälläisiä pohtii sairaanhoitaja:) Eipä ihan ekana tullut mieleen,että tosiaan, se ongema voi löytyä mistä vaan. Eli kannattaa vissiin varutua yllätyksiin. Toivottavasti saatte kuntoon. Tuosta p*:sta, meilläkin siivottiin eilen sitä ihteään:) Poika (12v) tuli kotiin skeittilautansa kanssa, joka oli täynnä sitä itseään, myös ne kengän pohjat. Tuotoksen määrästä päätellen oli ollut iso koira:)
  Sitten kyssäri. Mikä katto teillä on? pelti vai tiili? Mietin vain sitä,että teillä näyttää olevan katto päällä, mutta ei villoja (kivivillaan ollaan kääntymässä). Noin minäkin haluaisin, olisi villoittaminen sitten suojassa sateelta. Meille tulee tiilikatto (ehkä:) ja se painaa. Toivottavasti runko+ulkolaudoitus riittää tukemaan.

  1. Moikka!

   Meillä on peltikatto. 🙂 Yläpohjaan tulee levyvillaa ja loput puhalletaan. Päädyissä on aukot, josta saadaan puhallusputket sisään. Levyt laitetaan alakautta. Ollaan haluttu mahdollisimman yksinkertaisia rakenteita taloon. 🙂 Muutenhan taloon tulee spu-eristeet; saatiin hyvä energiatehokkuus ja seinien paksuus pysymään kohtuullisena.

  2. Kattotuolit olikin ihan kunnossa. Ei hätää!

   Meillä kattomateriaalina on konesaumattu pelti. Meillä tosiaan on rakennusjärjestys alhaalta ylös ja ulkoa sisälle eli talo näyttää parin viikon päästä ulospäin täysin valmiilta, mutta sisällä sitten touhutaan vielä pitkään ja hartaasti. Mukavampaahan se näin on, kun ei tarvitse tuulessa ja tuiskussa kovilla pakkasilla tehdä ulkohommia.

   Vanhempien talossa (rakennettu -89) on tiilikatto. Jos oikein muistan, niin n. 16,5 tonnia on kattotiiliä ladottuna noin 250m2 alalle. Tulevalla naapurillakin on tiilikatto, josta tosin on joutunut vaihtamaan tiiliä lumiesteiden petettyä ja rikkoessa niitä. Vähän jännittää kuinka meillä lumiesteiden kanssa käy – toisaalta lumen aiheuttamia vaurioita voi välttää lappaamalla liiat lumet pois katolta riittävän ajoissa ja usein.

 2. Moi,

  millä värillä aiotte maalata vuorilaudat? Meille on tulossa lähes samanlainen väritys kuin teillä ja olen pohtinut lähinnä vuorilautojen ja nurkkalautojen väriä… vaalea harmaa vaiko tumma vai valkoinen… ikkunan puitteet tulee meillä tummanharmaalla

  1. Sekä nurkka-, että vuorilaudat on ainakin tämänhetkisen suunnitelman mukaan tulossa meillä tummalla harmaalla eli RR23:lla. Ikkunoiden pellitykset sekä OH+RT:n isot Schuko-ikkunoiden+terassin oven karmit tulevat RR23:lla, joten aika raju kontrasti tulisi, jos vetäisi siihen ympärille vielä vaalean harmaalla (meillä 603X) laudat.

   1. No joo, ihan samaa oon tuumaillut… Hyvä että olitte samoilla linjoilla 😉

 3. Me aloitetaan rakentaminen 6/2012 kun kunnallistekniikka valmis. Ollaan ajateltu myös,että ensin ulkoa ja sitten omin voimin jatketaan sisällä.Talvella on kiva häärätä sisällä:) Ei nyt ihan yksi, ihan raakileesta, mutta ainakin levypinnalta eteenpäin. Valu tehdään ensimmäisenä. sitten tuvan runko. Mietittiin just eilen,että josko sittenkin tuon viimeisen 5cm villan +muovin vaihtaisi tuohon spu:n kaltaiseen. Eikös siinä tulekin samalla se ”muovi”? Ainakin Jukka-talot on sitä joskus käyttänyt (vieläkin ehkä).

  1. Kyllä. SPU Eristeissä on mukana sekä höyrysulku, että tuulensuoja. Asennus tapahtuu uretaanivaahdolla ja teipillä.

   Kannattaa käydä pläräämässä läpi SPU:n sivut vielä kertaalleen, jos et ole jo ehtinyt tutustumaan.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s