Pakkotauko

Tekemistä olisi vaikka ja kuinka, mutta pakko on huilata. Koko perhe kaatui lähes samalla kertaa petiin flunssan kourissa alkuviikosta – minä maanantaina illalla ja rouva sekä pikkuraksaaja A keskiviikkona. Onneksi sen verran porrastusta oli, ettei hommat nyt aivan täysin seiso paikoillaan – minulla alkaa flunssa olla jo voitettu kanta ja huomenna jo pitäisi olla mies tolpillaan. Viikonloppuna vielä toipumista, niin ensi viikko onkin sitten hyvä viettää auton ratissa ja työreissulla pitkin poikin itäistä Suomea.

On siellä tiluksilla tapahtunutkin, vaikkei isäntäväestä ole ollutkaan hommiin. Viime viikonloppuna tehtiin klapihommia (kielitoimisto kuulemma suosittelee sanaa pilke…) sekä käytiin lauantai-iltana Espoon Marketanpuistossa ihmettelemässä piha- ja reunakiveyksiä sekä potentiaalisia kasveja ja puita pihalle. Alkuviikosta ovat Asko, Micke ja Kymppiputken Tero asentaneet jätevesisysteemit paikoilleen – 5,3m3 Uponorin umpisäiliö mustille vesille ja InDränin suodatuskenttä saostus- ja tarkastuskaivoineen harmaille vesille. Pari talokaivoakin on upotettu pihaan saunan nurkalle. Umpisäiliön tyhjennysaukon ”naamioimiseen” sain idean Marketanpuistosta. Siitä lisää myöhemmin.

Asko on jatkanut viikolla ulkopuolisia täyttöjä ja Micken sekä Lillehammerin neitojen kanssa on käyty läpi ikkunoiden tilaamista. Ikkunatoimittajana meillä on Domus. Tänään lyötiin lukkoon sälekaihtimien koko sekä väri ja viilattiin kuntoon saunarakennuksen ikkunoiden sisäpokien väritys. Tilaus lähtee viimeistään huomenna ja toimitus tulee sitten n. 4 viikon kuluttua. Siihen mennessä pitäisi siis rakennusten runkojen olla pystyssä.

Runkopuutavara toimitetaan raksalle huomenna aamulla ja kattotuolien toimitus oli tänään. Micke on pitänyt meidät potilaat hyvin ajan tasalla ja soitellut sekä laittanut sähköpostia – hienosti hoidettu homma siis!

Muutama kuva viime viikonlopulta sekä alkuviikolta on kameraan tarttunut. Tässä niistä valikoidut.

Jätevesijärjestelmä paketissa odottamassa asennusta.

Tähän…

…pitäisi pilkkoa nämä…

…sekä nämä ja sitten vielä paljon, paljon lisää.

Mustien vesien säiliön päälle voisin askarrella-paskarrella jotain tämmöistä:

Ja tässä se musta möykky vielä kerran. Jokunen ”istunto” tuonnekin mahtuu.

Pihalaatoissa on valinnan varaa. Kalanruotoparketille mukavan parin saisi tämmöisestä laatasta – toki harmaana:

Tai sitten jompikumpi näistä…

…tai sitten näistä. Vaikeaksi menee tämäkin. Onneksi ei ole vielä mikään kiire ja paniikki, vaan näiden valinta on ajankohtaista vasta ensi keväänä aikaisintaan.

Pergolaan ja sen rakenteisiin haetaan varmaankin jotain tämän suuntaista.

Siellä se musta möykky nyt sitten on – tarkastuskaivot vieressä.

Ensi viikolla alkaa rungon pystytys ja heti perään tulee sitten eristeet sekä ulkovuoraus. Tänään ja huomenna on muurari ollut slammaamassa sokkeleita ja ensi viikolla alkaa hormien muuraus. Paljon on siis tapahtunut ja tapahtumassa. Harjakaisia odotellessa!

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Yksi ajatus artikkelista “Pakkotauko”

  1. Tervetuloa flunssa-armeijan suureen joukkoon! Täällä on 3/4 osaa porukasta enemmän tai vähemmän flunssan kourissa ja tänään piti isännän hioa maanantaina valettu lattia raksalla. Hohhooo, ja muutto väliaikaiseen häämöttää viikonloppuna. Tavarat on sujuvasti kahdessa paikassa ja täällä kotipäässä aikamoinen kaaos ja sirkus päällä, kun pitää käydä tavara tavaralta läpi MINNE! se toimitetaan: varastoon, meidän mukaan vai kiertoon PLÄÄH!!!
    Ja meille tuli tänään ikkunatoimitus Domukselta 😀 Paketissahan ne vielä on, joten mitään en voi enempää sanoa, muuta kuin, että hyvältä näytti!
    Toipumisia teille!

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: