Kesäloman viimeiset hitaat

Tänään oli hyvä päivä. Pilvisestä säästä huolimatta ja sen ansiosta.

Aamulla kello herätti jo kuudelta ja koko perhe oli autossa matkalla kohti raksaa jo ennen seitsemää. Aamukahvit ehdittiin töräyttää juuri ennen kuin rautakaupan auto toi lavallaan satsin routaeristeitä ja heti perään saapui pumppuauto betonikuorman kanssa.

Ontelolaattojen saumavalu alkoi suunnitellun mukaisesti klo 8 ja sillä aikaa kun Micke tärytteli vibralla kuraa tasaiseksi, veivasi Asko kaivurillaan kaivantoja vesi- ja maalämpöputkille kaivoilta päärakennukselle. Homma jatkui Askon osalta sokkelin ulkopuolisilla täytöillä.

Valuhommien jälkeen Micke & Co. keskittyi siistimään saumat ja jatkoi päärakennuksen patolevyjen sekä routaeristeiden asennusta.

No mihin minä sitten tuhlasin viimeisen raksalla vietetyn lomapäiväni? Haraa tuli heiluteltua, samoin talikkoa. Kottikärryhommissa heilahti jokunen tovi, samoin risusavotassa. Jonkun aikaa väkersin klapipinoille pohjia kuormalavoista ja autoin rouvaa moottorisahan käytön opettelussa.

Hyvänä uutisena voi pitää sitä, että vaikka perjantaina porakaivo tyhjeni vajaan kahden tunnin pumppaamisella, oli kaivossa tänään vettä taas reilusti. Täytyy tehdä viikonloppuna testi, jossa ajan kaivon tyhjäksi ja sitten seuraavana päivänä uudestaan. Saisi laskettua tuoton tuolle kaivolle jottei pääse tapahtumaan yllätyksiä veden käytön suhteen jatkossa. Pumpussa on tehoja 2 kuutiota tunnissa, joten ei sitä testiä nyt koko päivää tarvitse tehdä.

Pikkuraksaaja A:n kanssa kävin ihmettelemässä alapohjaa taskulampun kanssa, etsittiin yhdessä keijuja keijulehdosta, valettiin saappaan kuva betoniin (valu meni rikki, kun yritin irroitaa sitä maasta – lattiavalun yhteydessä uusi yritys), täytettiin ja kärrättiin kottikärryllä rouvan raivaussahalla niittämää heinikkoa, autettiin Kymppiputken Teroa mittaamaan putkille oikeat pituudet ja vaikka mitä muuta.

Huomenna on kesäloman viimeinen päivä ja se kuluu perheen kanssa laatuaikaa viettäen elokuvissa (Autot 2), elokuvan jälkeen syömällä ravintolassa ja illalla lettukesteillä Järvenpäässä. Keskiviikkona sitten takaisin ansiotöiden pariin, joka taas aiheuttanee sen, että blogin päivitystiheys hidastunee jonkin verran – riippuu paljolti rouvan aktiivisuudesta.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: