Pilareiden anturat ja saumavalun valmistelua

Torstai ja perjantai on mennyt Osmankäämin tilalla touhukkaissa, mutta mutaisissa merkeissä. Itse pidin keskiviikkona sen ”vapaapäivän”, mutta sillä aikaa sekä torstaina aamupäivällä Micke & Co. valmisteli terassien pilarien anturoiden pohjat (pääoven edusterassin sekä ruokailutilan, olohuoneen sekä KHH:n eteen tulevan pääterassin) torstai-iltapäivän anturoiden valua varten.

Samaan aikaan (siis keskiviikkona ja torstaina) Asko touhusi pienemmän kaivurinsa kanssa ja teki osan päärakennuksen ulkopuolisista täytöistä ja lähes kokonaan saunan ulkopuoliset täytöt. Itse pääsin mukaan tuohuun torstaina ja autoin Askoa sekä Mickeä täytesepelin sekä routaeristeiden laitossa. Asko jatkoi kaivurillaan salaoja- ja sadevesiputkien vetoa tilan rajaojaan ja sai homman valmiiksi sopivasti ennen sadekuuroa.

Pilareiden anturoiden valu oli sitten torstaina iltapäivällä samaan aikaan, kun Asko kaivoi kaivantoa putkille kohti ojaa.

Tänään perjantaina itse keskityin hienoisten käynnistysvaikeuksien jälkeen raivaamaan saunan taakse muodostuvaa ”keijulehtoa ja -niittyä”. Raivaussaha soi ja horsmat, pajut, pihlajan versot sekä heinikko sai kyytiä. Tauolla innostuin käynnistämään myös moottorisahan ja kaadoin, karsin ja pätkin neljä runkoa pois uuden puupinon tieltä sekä kärräsin läjän kuormalavoja odottamaan pinotalkoita.

Loppupäivä tänään menikin sitten haran varressa heiluessa samaan aikaan kun Micke muurasi terassipilarit skeä viimeisteli perustuksia maanantaiaamun saumavalua varten. Uretaania, styroxia ja kierretangon pätkiä sekä ämpärikaupalla laastia.

Huomenna menemme koko perhe tiluksille jatkamaan pihahommia ja valmistelemaan klapien lopullisia sijoituspaikkoja. Terassien anturamuotitkin saa purkaa, joten tekemistä riittää koko päiväksi huomisellekin.

Loppuun ne ”pakolliset” kuvat.

Pilveä oli parin päivän aikana taivaalla jos jonkinmoista.

Patolevyt asennettuna ja osa täytöstä jo tehtynä päärakennuksen pohjoissivustalle. Lopputäyttö odottaa vesi-, viemäri- ja maalämpöputkien asennusta (tapahtuu maanantaina).

Saumavalumuotti olohuoneen ympärillä. Kuulemma Mickellekin ihan uusi sana. 🙂

Tähän tulee se terassin pilareiden antura.

Ja tähän pääsisäänkäynnin terassin antura.

Saunan patolevytkin asennettuna, täytöt tehtynä ja routaeristeet asennettuna.

Siltti menee melkoiseksi liisteriksi, kun se saa tarpeeksi vettä. Painepesuria olis vailla tämä lähikuljetusväline. Kärrääjä itse oli kainaloita myöden kurassa, vaikkei kaatunut kertaakaan.

Myllylän betonin hihna-auto toi anturabetonin torstaina iltapäivällä.

Micke ja betonikuski valuhommissa.

Samaan aikaan Asko oli myös lapion varressa.

…ja löysi vettä salaojaputken päästä.

Peter sliippasi anturan pinnan sileäksi.

Tämmöinen putkihässäkkä löytyy saunan kulmalta. Sadevesi-, salaoja- ja viemäriputket (harmaille ja mustille vesille omansa) vasemmalta oikealle. Salaojaputki jo peitettynä.

Asko jatkoi lapion kanssa heilumista.

Ja sai näin hienon paketin aikaiseksi. Ei mene salaojaputki tukkoon, kun on rätti ympärillä.

Tältä näytti ontelolaatan ja sokkelin sauma tänään. Odottaa saumabetonia päällensä.

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: