Hetken hengähdys

Viikonloppu vierähti Pohjanmaalla appiukko- ja anoppikokelaita viihdyttäen. Onnittelut vielä anoppikokelaalle syntymäpäivän johdosta! Nurmikko tuli ajettua ja appiukkokokelaan uutta akkutrimmeriä testattua. Muuten viikonloppu vierähti lepäillen ja oleskellen – lauantaina kaatosateessa ruokaostosreissu Seinäjoelle toi pientä vaihtelua syömisen ja lokoilun lomaan. Kivaa oli ja tuli tarpeeseen – varmaan itse kullekin.

Kotimatka sunnuntaina suoritettiin tiluksien kautta. Rouva Osmankäämi ei ollut tiluksilla vieraillutkaan koko viikkoon, joten omin silmin nähtynä muutokset ympäristössä olivat varsin mieluisa kokemus.

Tänään kävin kääntymässä ihmettelemässä raksatouhuja aamupäivästä. Unohdin aamulla ottaa mukaan kahvipannun ja suodattimen, joten aamukahvin sain nautittua vasta iltapäivällä, kunhan olin kotiutunut takaisin motivaatiokämpälle. Aamupäivä meni mukavia turistessa Peterin kanssa, joka viimeisteli saunan sokkelin bitumikaistaleella.

Itse siivoilin viime viikon loputkin rakennusjätteet omiin paikkoihinsa ja kävin tyhjentämässä kertyneen pahvijätteen kylän nuorisoseurantalon pihalla sijaitsevaan kierrätyspisteeseen. Vaihdoin raivaussahaan uuden raivausterän sekä putsasin moottorisahan. Lisäksi vaihdoin moottorisahan laipan toisin päin (pitäisi näköjään vaihtaa aina teräketjun vaihdon/teroituksen yhteydessä), jotta kuluisi tasaisesti. Hankintalistalle pitää laittaa raivaussahan raivausterän teroitusviila ja teroitusohjurit sekä raivaussahaa, että moottorisahaa varten – voisi käydä vaikkapa huomenna joko Woodsmanilla tai Konetalo Vainikalla kotimatkalla. Samalla voisi viedä nyt hyllyssä notkuvat teroitusta odottavat teräketjut teroitukseen.

Huomenna on sitten yksi suurimmista vaiheista Villa Osmankäämin rakennusprojektin osalta – ontelolaattojen toimitus ja nosto paikoilleen. Ensimmäinen kuorma tulee aamulla puoli kahdeksan, joten edessä on aikainen herätys ja pikainen aamupala.

Tänään kävin tutustumassa tilusten ympäristöön ja otin muutaman fiilistelykuvan. Puolukatkin alkavat pikkuhiljaa kypsyä.

Katajanmarjaakin löytyy.

Naapuripellon vehnä alkaa olla puintikunnossa.

Sitten vielä pari kuvaa viime perjantailta. Kierrätyskeskus näyttää nyt tältä.

Saunan sokkeli ja Asko kaivamassa viemäri-, sadevesi- ja salaojakaivantoa.

Ja heti perään täyttämässä sitä.

Ja tässä sitten se lupaamani kuva ensimmäisestä lopullisesti valmiista pinnasta Villa Osmankäämissä – päärakennuksen ryömintätilan lattiaa, olkaa hyvä:

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Yksi ajatus artikkelista “Hetken hengähdys”

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s