Lomatouhut – päivät 2 ja 3.

Osmankäämin tila on nyt sitten lohkottu. Maanmittauslaitoksen herrat pölähtivät paikalle eilen aamupäivällä ja noin puolentoista tunnin haarukoinnin jälkeen saatiin lopullisiksi pinta-alaneliöiksi 6453. Rajat olivat suurinpiirtein siellä, missä niiden kuvittelinkin olevan, mutta muutama ”yllätys” pääsi tässäkin tapahtumaan. Sähkölinja on osittain kokonaan tilan mailla, samoin naapureille vievä tie. Tien osalta kuvittelin, että raja menee keskellä tietä koko tilan matkalta, mutta raja tekeekin mutkan ja osa tiestä jää kokonaan tilan maille. Ei tuo tieasia sinänsä maailmoja kaada – tietääpähän, että voin hyvällä omallatunnolla siivota myös toisen puolen ojanpielukset raivaussahalla.

Rakennushommissa on tapahtunut myös. Saunarakennuksessa on sokkeli muurattuna (purin anturamuotit eilen illalla) ja terassin pilarit samoin. Sisäpuolinen täyttö on huomenna. Päärakennuksen sokkelin Peter slammasi ansiokkaasti eilisen aikana loppuun ja sai pikimaalinkin leviteltyä tänään ympäri koko sokkelin. Homma jatkui bitumikaistan töhöttämisellä ja kiinnittämisellä. Micke jatkoi tänään saunan sokkelin viimeistelyllä sekä päärakennuksen alapohjan tuuletusputkien asennuksella.

Itse tuhersin tontin kierrätyskeskuksen kolmannen moduulin kanssa heti aamusta alkaen mutta mikä tärkeintä – soitin energialaitoksen huoltoon, että tulivat korjaamaan viallisen keskuksen (yksi automaattisulake oli viallinen). Näin saatiin vihdoin ja viimein Osmankäämin tilalle juokseva vesi! Pumppu tosin pyörii vielä väärin päin, koska kolmivaihevirran vaihe on väärin päin asennettu, mutta pyörii kuitenkin. Vettä tulee – ei tosin vielä juomakelpoista, mutta ainakin rakennushommia varten vettä voi käyttää.

Serkku Aku perheineen piipahti tiluksilla myös tänään aamupäivällä. Oli kiva nähdä ja saada hyviä vinkkejä kohtuuhintaisista hankintapaikoista.

LVI-kokonaisuuden sopimushommatkin nytkähtävät huomenna eteenpäin, kun saan Kymppiputken Terolta lopullisen erittelyn meille toimitettavasta kokonaisuudesta sekä aikataulun toteutukselle sekä maksuille.

Sähkösuunnittelu etenee myöskin – Klaavon Jouko lähettää ensimmäisen luonnoksen tämän viikon aikana tutustuttavaksi.

Huomenna vielä piipahdus raksalla ja siitä sitten viikonlopun viettoon Pohjanmaalle appiukko- ja anoppikokelaita viihdyttämään ja ajamaan nurmikkoa. Ensi viikolla luvassa on ontelolaattojen asennusta, Lillehammerin neitojen kanssa sisustuspalaveria ja vaikka vielä mitä muuta.

Loppuun pari kuvaa tältä viikolta.

Maisemat kohdallaan.

Pikeä pintaan.

Näitä töhötetään.

Tämä kaveri jaksoi poseerata yllättävän pitkään paikallaan.

Raksatonttukin oli mukana tilusten lohkomisessa ja tarkisti rajapyykin asennuksen.

Micke tarkisti vielä kertaalleen pilarien paikan. Osui millilleen kohdilleen – suoritus sinänsä. 🙂

Kierrätyskeskus modulit 1 ja 2.

Sähkölaitoksen asennustouhuja.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s