Lomatouhuja – 1. päivä

Tänään oli kesäloman ensimmäinen päivä. Kyllä oli mukavaa! Aamulla auto ensin huoltoon ja sijaisautolla sitten tiluksille touhuamaan. Ja paljon tapahtuikin.

Aamulla tilanne oli päärakennuksen osalta tämä – viemäriputket, vesijohdot ja sähköille putkitukset tehtynä ja eristeet asennettuna sokkelin sisäpintaan:

Sitten tuli pari kasettikuormaa 6-16:sta:

Ja puoliltapäivin ennen lounasta oli jo sisäpuolinen täyttö hyvässä vauhdissa:

Saunarakennuksen osalta ollaan myös hyvässä vauhdissa. Aamupäivällä tilanne näytti tältä (etualalla osa sunnuntaina puretuista päärakennuksen anturamuottilaudoista):

Ja iltapäivällä oltiin tulossa kovaa vauhtia ylöspäin (eka varvi harkkoja muurattuna):

Työpäivän päätteeksi oli saunarakennuksessa jo kolme kierrosta harkkoa muurattuna ja päärakennuksen sisäpuolinen täyttö tehtynä. NB Energiatalojen Peter jäi vielä slammaamaan päärakennuksen sokkelia, kun itse lähdin kohti kotia.

Kymppiputken Tero piipahti (tänäänkin) tiluksilla. Käytiin läpi vielä kertaalleen meille tuleva LVI-kokonaisuus. Tero oli ollut ahkerana jo eilen maanantaina ja asentanut yhdessä Micken ja Peterin kanssa vesikaivoon pumpun. Sähköjä vailla vielä tässä kohden – jokohan jo huomenna tai ylihuomenna pääsisi suihkuttelemaan oman kaivon vettä? Paineaukaisu oli viime viikolla ja vettä pitäisi nyt olla kaivossa.

Vesiasioista puheenollen – kaivelin netistä tietoja kaivoveden tutkimuksista ja kaupunginelintarvikeaboratorio tekee tutkimuksia toimitetuista näytteistä. Mielenkiintoisesti näytteiden vastaanotto on avoinna vain arkisin klo 8-14. Eli pitää hoitaa tämä(kin) asia kuntoon kesäloman aikana – työpäivänä on ihan turha kuvitellakaan olevansa ottamassa tai toimittamassa näytteitä keskellä päivää.

Huomenna lisää kuvia ensimmäisestä valmiista Villa Osmankäämin pinnasta – alapohjan ryömintätilan lattiasta, eli sepelistä.

Mainokset

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

7 vastausta artikkeliin “Lomatouhuja – 1. päivä”

 1. Moro,
  Asiat etenee vauhdilla! Sori ettei ehditty kevään talkoisiin mukaan. Olisi kiva tulla joskus piipahtamaan tontilla, rakentaminen kiinnostaa. Aihe ei tosin ole meille vielä ajankohtainen, mutta eihän sitä koskaan tiedä 🙂

  Jos joku viikonloppu on sopivaa hommaa tarjolla, niin voin tulla orjaksi. Pitää tietty katsoa miten kiireet taas kehittyy…

  Jani

  1. Tervetuloa mukaan Jani!

   Laitan viestiä syksyn talkootouhuista tarkemmin myöhemmin. Tekemistä on varmasti.

 2. Niin porakaivoko tuo teidän vesikaivo oli? Vesi kannattaa tutkituttaa siinä tapauksessa myös radonin ja pitkäaikaisten säteilijöiden osalta STUKissa.

  Mukavaa lomaa : )

  1. Porakaivohan se. Radonin tutkiminen menee kaupungin kautta. Pitää selvitellä tuo pitkäaikaisten säteilijöiden homma vielä – kiitos vinkistä!

 3. Hyvältähän teillä näyttää! Onnea! Miten noi viemärit teillä oikein on? Tuleeko teille tuulettuva vai maavarainen lattia? Eikös tuulettuvassa viemärit kiinnitetä lattian alapintaan? Maavaraisessa ainakaan niitä ei kai voisi noin laittaa ennen täyttöjä, nehän menisi mutkalle kun siitä päältä ajaisi täryllä…

  1. Tuulettuva välipohja tulee. Pitääpä varmistaa urakoitsijalta, että miksi nuo putket tuonne sisäpuolisen täytön alle laitettiin. Itse kuvittelin myös, että ne kiinnitettäisiin ontelolaattaan. Meille tosin tulee alapuolelta eristetyt laatat, joten siitä voi olla kyse.

  2. Varmistin asian vielä tänään urakoitsijalta. Koska meille tulee alapuolelta eristetyt ontelolaatat, on sopivan porauskohdan löytäminen käytännössä mahdotonta. Siksi viemäriputket laitetaan alapohjan sisäpuolisen täytön sisälle.

   Hyvänä puolena tässä on se, että putket ovat maan sisällä, jolloin ne eivät jäädy ja mahdollisen vika- tai laajennus/muutostilanteen sattuessa kohdalle kaivuuhommissa pärjää lapiolla ja jonkin verran hikoilemalla. 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s