Luomisen tuskaa

Tai oikeammin värimaailman..

Meidän talostamme tulee harmaa. Vaalean harmaa. Mutta tässä tuleekin sitten se ongelma. Kun väri ei missään tapauksessa saa taittaa siniseen. Eikä vihreään. Kotkan asuntomessualueen vieressä olevalla asuntoalueella löysimme hyvän harmaan sävyn, pysähdyimme jopa ulkotöitä tehneeltä talon isännältä kysymään sävyä ja vastauksena oli Tikkurilan Paatsama. Tänään otin yhteyttä Maalilinjaan ja kyselin Paatsaman nykyistä sävykoodia ja vastaukseksi tuli Puutalo-värikartan sävy 618X. Ja tuohan on aivan sininen!

Miten silmä voi valehdella näin paljon?! Noh, tästä kauhistuneena (ja ehkä vähän oppineenakin) marssitaan maalikauppaan hakemaan Pika-Tehon pikkusävypurkkeja ja ruvetaan suorittamaan testimaalauksia.

Testiin menee ainakin sävyt 555X ja tuo ”kauhean sininen” 618X. Lisäksi todennäköisesti mukaan vielä 571X, 603X, 547X ja 514X.

Värimallit kopioitu suoraan Tikkurilan sivuilta

Tämä lisäksi pitäisi löytää tehosterimotuksille oikea ruskean sävy.

Joku saattaa ihmetellä miksi olemme näin ”ajoissa” liikkeellä tämän(kin) asian kanssa. Talomme ulkovuorauspaneelit sahataan Koskenkylän Puu Oy:llä ja pohjamaalataan siellä ja koska homma on tilaustyötä, täytyy olla ajoissa liikkeellä. Syyskuu tulee kovin pian…

Ihanaa viikonloppua kaikille; huomenna Osmankäämissä naisväki poimii mustikoita ja Otto käy vastaavan mestarin kanssa läpi autokatos-varasto-ongelmaa. Hyvä työnjako mielestäni. 😉

Mainokset

Tekijä: Osmankäämi

Hiukan yli kolmekymppinen nainen joka rakentaa miehensä kanssa kotia, jossa on hyvä olla loppuelämä. Perheeseen kuuluu myös marraskuussa 2005 syntynyt tytär. Kiinnostuksen kohteina valokuvaus, kiipeily, puutarhanhoito, käsityöt, pyöräily sekä ruoka.

8 vastausta artikkeliin “Luomisen tuskaa”

 1. Ja sitten kun vielä muistaa sen, että näytöllä nuo värit on ihan mitä sattuu ja kahden eri näytön välillä on isot erot verrattuna todelliseen väriin. Siksi ne koemaalaukset ovat aivan ehdottoman tärkeitä.

 2. Meidän talo maalattiin Teknoksen vävyllä 7433, joka on harmaa, eikä ainakaan meistä taita siniseen, eikä vihreään, eikä edes ruskeaan. Samaa sävyä saa myös astetta vaalempana, numeroa en kuitenkaan muista.

 3. Mekin haettiin harmaata mikä ei taitaisi siniseen. Kannattaa katsoa Tikkurilan Pro Grey ”värikarttaa”. Me valittiin 1946, ensimmäisen maalaus kerran jälkeen taittoi tosi paljon siniseen mutta toisen kerran jälkeen , ei juuri ollenkaan. Kannattaa siis sutia maalia pari kertaa myös koemaalauksessa.

  1. Juu. Näin oli tarkoitus tehdä. Kerran, kaksi ja kolmesti vetää maali pintaan koepalaan ja tehdä sitten sen perusteella syväluotaavaa analyysiä ja tuskaisen vaikeita päätöksiä. 🙂

   Ruudulta ja/tai mistään värilastuilta sitä värisävyä ei näe millään – pitää maalata juuri sille pintamateriaalille, kuin meinaa käytää ja katsoa sitten siitä se sävy. Huomenna siis maalikauppaan.

 4. Moi, meillä on Teknoksen vaalean harmaa 7333, eli tuo vaaleampi tuosta 7433:sta.
  Eli väri on valittu täysin harmaasta värikartasta ja tuloksen tiedätte. Väri ottaa”itseensä”
  sävyt taivaasta, nurmikosta ym. Talvella väri on harmaa ja kesällä sinertää ja pilvinen
  päivä tekee lilan sävyn. Tuo on vaan hyväksyttävä, jos vaalean harmaan haluaa.
  Pikkupurkkien sekotus-suhde ei kuulemma vastaa ihan lopullista väriä, mutta antaa jotain
  suuntaa.Me maalattiin 1m X 1m ”tauluja” ja katsottiin talvi,kevät ja kesä niitä värejä,
  mikään ei kelvannut. Sitten mentiin Tuusulan asuntomessualueelle, kun siellä oli
  tuolla 7333:lla maalattu talo ja valittiin väri sen mukaan.
  Elämä on täynnä valintoja;)
  t.mari&aku

  1. Näinhän se menee. Tuo Paatsama-sävy nyt näytti hyvältä ainakin siellä Kotkassa kovassa keskikesän ja keskipäivän auringossa ja jos se ei nyt ihan täysin toivoton ole Osmankäämin tiluksille vietynä, niin siihen sitä varmaankin kallistutaan. Tietysti ne kulmien laudoitukset, otsa- ja räystäsaluslaudoitukset sekä koristerimoitukset vaikuttaa värisävyllään tuon harmaan taittumiseen suuntaan taikka toiseen. Meille on tulossa joku ruskean sävy noihin muihin puuosiin, joten värisävy taittaa lopulta varmaankin hieman punaiseen tai ruskeaan lopullisessa ”loistossaan”. Se on kuitenkin parempi kuin sininen tai vihreä.

 5. Samoin me ollaan etsitty harmaata, harmaa on kyllä pöntös, pensselissä, muovis ja vaatteis mutta paneelis se kyl taittaa siniseen, mutta ei enää onneksi niin paljon, ku vedin päädyt jo kahteen kertaan! Meillä oli pohjamaalattu paneeli, joten voi olla että se kuultaa läpi ja taittaa väriä… muuta selitystä en keksi. Ja eri valossa ( säiden vaikutus ) näyttää eriväriseltä, vaalean siniharmaalta tai harmaalta.. mutta olen kuitenkin tyytyväinen väriin… mutta valinta on vaikeaa 🙂

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s