Talotekniikka

LVI-urakoitsijan valinnalla tuli samalla lyötyä lukkoon käytännössä kaikki tärkeimmät talotekniset ratkaisut eli maalämpöpumppu ja IV-kone.

Maalämpöpumpuksi tulee Gebwell T8 erillisellä 500l lämminvesivaraajalla ja maaviilennyksellä. Ei lopu lämmin käyttövesi ainakaan ihan heti ja saunomaan voi kutsua isommankin porukan kerralla ja kesähelteellä ei tule määräänsä enempää hiki.

IV-koneiksi tulee päärakennukseen Enervent Pandion eco EDE-CG ja saunarakennukseen Plaza Eco-Ece. Varastossa mennään pienellä huippuimurilla ilmanvaihdon osalta ja lämmitys hoidetaan ilmalämpöpumpulla, jota ei olla vielä valittu.

Keskuspölynimurivertailu pitäisi suorittaa tässä pikapuolin, että saadaan putket vedettyä sujuvasti.

Talotekniikkaa ohjaamaan tulee siis EBTS:n järjestelmä, jolla ohjataan myös valaistus, palo- ja kosteusvaroitukset sekä murtohälytykset. Saapa nähdä kuinka sähkärillä riittää hermot CAT6:n näpräämisessä…

Jätevesipuolella ei lopullisia valintoja olla vielä tehty, mutta pari vaihtoehtoa harmaiden vesien suodatusmoduleiden valmistajista löytyi. Tässä kohtaa taitaa hinta ratkaista, kun toiminnassa ei eroja taida olla ollenkaan. Mustat vedet menee viiden kuution vetoiseen umpisäiliöön, joka on – yllättäen – muovia. Valmistajalla ei tässäkään ole väliä, vaan hinta ratkaisee.

Käyttövesi- sekä maalämpökaivot tilataan huomenna maanataina ja LVI-suunnitelmat saadaan toivottavasti hyvään vauhtiin jo ennen juhannusta. Heinäkuussa olisi sitten ohjelmassa kaivojen porausta.

Nyt pakkailemaan peräkärryä ja kohti aurinkoisia etelärinteitä.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: