Pohjapiirustukset, tarjouspyyntöjä sekä rakennusvalvonta

No niin. Tästä se nyt sitten lähtee.

Pohjat lisäsin tuonne omalle sivulleen.

Sinne päivitämme uusia versioita aina, kun muutoksia tulee (toivottavasti enää mahdollisimman vähän). Käykäähän tutustumassa ja kommentoikaa joko tähän postaukseen tai sitten tuonne omalle sivulleen.

Tarjouspyynnöt lähetetty 12 talotoimittajalle – saapa nähdä kuinka moni vaivautuu tarjoamaan. Jokaiselle lähti myös tämä blogin linkki. Olipahan rypistys tuokin. Seuraavaksi sitten maaurakoitsijoiden ja muutaman suunnittelijan etsintään. Maalämpötoimittaja, porakaivon sekä jätevesisysteemin toimittaja pitäisi kaivella myös tässä jonain kauniina päivänä melko pikapuolin.

Pääsuunnittelijamme Kim kävi tänään pohjustamassa rakennuslupaa paikallisessa rakennusvalvonnassa alustavien kuvien kanssa ja sai muutamia tarkennettavia kommentteja sekä kysymyksiä mukaansa. Näihin paneudutaan asian vaatimalla vakavuudella ja hoidetaan paperit kuntoon varsinaista rakennuslupahakemusta varten. Tämä pitää sisällään mm. alustavan pihasuunnitelman. Rouva Osmankäämi laittaa siitä sitten myöhemmin tarkempaa selvitystä.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

8 vastausta artikkeliin “Pohjapiirustukset, tarjouspyyntöjä sekä rakennusvalvonta”

 1. Hyvältä näyttää pohja, ja tuosta huomaa heti monia käytännöllisiä ratkaisuja! Millainen ulkokatto taloonne muuten tulee?

  1. Tarkennetaan vielä hiukan, eli konesaumattu ja pulpetti.. 😀

   Kiunhan julkkarit saavat lopullisen mallinsa, laitamme nekin tänne. 🙂 Anne, ihan mielenkiinnosta kyselen, mikä ratkaisu mielestäsi oli hyvä ja mikä taas outo tai kummallinen? 🙂

   1. Ekana huomasin, että sauna on erillisenä pihalla, ja sellaisesta tykkäisin itsekkin. Nyt kun olen rakentamassa, ja omaan kotiin tulee aika paljon yhtenäistä tilaa (keittiö+olohuone), niin olen huomannut, että seinillä ja selkeällä huonejaolla on kyllä paikkansa. Esim. tv:n katselu on paljon hankalampi organisoida ns. yhtenäiseen tilaan kuin erilliseen huoneeseen, jossa on seiniä : )

    Sitä juuri meinasin, että tuleeko pulpettikatto, sillä pohjasta mulle tuli sellainen fiilis, että saattaisi tullakin!

   2. Meillä ei katsota televisiota, niin sille ei tarvitse järjestää tilaa – leffojen katselua varten löytyy parikin paikkaa valkokankaalle ja jos se töllö joskus tarvitsee hommata, niin ne sijoitellaan todennäköisesti makuuhuoneisiin.

    Erillinen saunarakennus oli pitkään toivelistan kärkipäässä. Se toimii myös mukavasti vieraiden majoittamisessa – kaikilla on oma rauha ja tilansa.

 2. Kiva pohja minustakin. Erityisesti tykkään makuuhuone – vaatehuone – pesuhuone yhdistelmästä. Mikä tila on tuossa ruokailun ja KHH:n välissä? Entä sivurakennus, onko se siis varasto?

  1. Ruokailutilan ja KHH:n välissä on leikki-, kirjasto-, kotiteatteri- ja oleskelutila. Kirjahyllyt, valkokangas, säkki- ja nojauoli(t), lasten lelut ja pelit on tarkoitus sijoittaa tuohon.

   Sivurakennuksessa on varasto- ja harrastetila, jossa säilytetään harrastevälineet, työkalut ja laitteet. Valokuvaharrastuksen ansiosta on tarkoitus viritellä tuosta tilasta tarpeen mukaan myös pimiötä.

  2. Arvasin, että tuohon ”tarkoituksettomaan” tilaan tartutaan.. 😉 Kyse on tilasta, johon lasten leikit leviävät, minä neulon ja mahdollisesti seinälle tulee valkokangas.. Eli eräänlainen arkiolohuone.

   Kiitos Harri kommenteista! Näitä ratkaisuja on mietitty pitkään. Kuvasta puuttuu molemmista päätymakuuhuoneista parvet, eli ne rakennetaan tuonne myös.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: