Sähköä ilmassa

Sisustusjuttujen lisäksi on tapahtunut myös muuta.

Lähetin paikalliselle sähköyhtiölle tilauksen rakennusaikaisesta sähköliittymästä. Asennusajaksi arvioitiin yhdessä pääsuunnittelijan kanssa projektiaikataulussa vko 24.

Ostin serkulta tarpeettomaksi jääneen peräkärryn (ison sellaisen – pituutta on 3,5m) ja tänään olen haarukoinut vetokoukun asennusajankohtaa autoon. Jonkun aikaa käytettyjen pakettiautojen tarjontaa kartoitettuani tulin nopeasti siihen lopputulokseen, että rakennusaikaisiin tavarankuljetustarpeisiin on kaikkein fiksuin ratkaisu hommata riittävän suuri peräkärry kuomulla ja asennuttaa vetokoukku autoon. Kärryllä on varmasti käyttöä myös rakennusajan jälkeen ja kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi kuin jonkun vm -83 Hiacen hankkimalla (verot, käyttömaksut, vakuutukset, huollot, renkaat…).

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

4 vastausta artikkeliin “Sähköä ilmassa”

  1. Meillä on molemmat. Siis kärry ja paku. Kärry hankittiin jo aiemmin, sitä kun tarvitaan mökilläkin. Paku hankittiin raksa-ajaksi, koska yllättäen tupsahtaneen Pikkuraksaajan takia tarvittiin myös kakkosautoa.

    Enivei, molemmissa on puolensa. Motivaatiokämpän lähellä ei ole tilaa säilyttää perävaunua, joten se seisoo raksalla. Kärryyn kerätään siellä samalla roskia ja se on sitten kätevä käydä tyhjentämässä. Paku puolestaan on koko ajan ajossa, joten ei tarvitse lähteä hakemaan kärryä puolen tunnin matkan päästä kun tarvitsee kuskata jotain isoa/painavaa/likaista.

    Toki paku on tarkoitus myydä myöhemmin ja kärry pidetään.

    1. Meilläkään ei ole motivaatiokämpän lähellä paikkaa pitää kärryä – tai en ole vielä edes selvittänyt tilannetta sen tarkemmin. Pääsääntöisesti kärry tulee olemaan varmaankin raksalla ja sieltä sitten tarpeen mukaan koukitaan matkaan. Toki nyt alkuun isä roudailee kärryllä polttopuita itselleen, joten säilytysongelmaa ei ole.

      Olen ainakin yrittänyt asennoitua siihen, etten ala itse sinkoilemaan minkään tavaran perässä sinne sun tänne ja toimimaan kuljetusliikkeenä, vaan ainoastaan poikkeustapauksissa käyn hakemassa jotain kiireellistä. Muut kuljetukset hoitaa kuljetusfirma.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: