Korkeuseroja

Uusi viikko on jälleen käsillä; perjantaina muutto motivaatiokämppään ja armoton tavaroiden läpikäynti sitä ennen.. Viikonloppuna kuitenkin kävimme Kaakonkulmalla sukuloimassa ja automatkojen aikana tuli kirjoitettua vihkoon monta asiaa jotka täytyy muistaa / ottaa selville / delegoida eteenpäin / tiedottaa… Meillä molemmilla on tällä viikolla varsin pitkiä päiviä tiedossa kustannuspaikoillamme, joten taidetaan mennä vara-akkujen puolelle jaksamisen alueella.

Sunnuntaina mittailimme viivotin kourassa Osmankäämin eri tilojen korkeuksia ja vertasimme niitä konkreettisesti Oton vanhempien talon huonekorkeuksiin. Auttoi hahmottamaan kummasti tilojen mittasuhteita. Aika hurjalta tuntuu olohuoneen yli 4 metrin korkeus, mutta toisaalta se antaa hienosti mahdollisuuden tuoda esiin valokuvataidetta – tai no ainakin toivoa sopii että se hyvä kuva joskus tulee otettua. Lisäksi tajusimme että päädyn makuuhuoneisiin suunnitellut korotetut sisäkatot tekevät sen, että parvella on lähes parin metrin korkeus! Siellähän voi seistä! Ainakin tällainen tappijalka. 🙂

Sivukuvaleikkauksia ihmetellessäni alkoi myös kirkastua tarvittavan maa-aineksen määrä. Sitä tarvitaan paljon. Todella paljon. Rinnetontti kuitenkin kyseessä ja vaikka rakennuksilla tulee olemaan korkeuseroa, niin silti maata tarvitaan montamonta autollista. Eipähän tarvitse kuskailla maa-aineksia muualle, sen kun vaan vaihtaa tontilla sijoituspaikkaa. Pihasuunnittelua pohdimme myös, lähinnä toiminnallisuusalueiden kannalta. Kompostin sijoittaminen tontille, laatoitusten tarve, lipputangon jne. paikat hahmoteltiin. Ja tietty palju. Hintatasoa pitäisi selvittää ja muistaa merkitä sijoituskohta asemakaavaan, jotta osataan ottaa huomioon perustuksia tehtäessä.

Tämän viikon kun vielä jaksaa, niin alkaa talviloma ja virallinen puunkaatoaikakausi. Kuukausi metsätöitä. Osmankäämi vaatii tilansa.

Bubbling under: tarjouspyynnöt, keittiösuunnittelu, lvi-suunnittelu, sähkösuunnittelu, timpuri?

Advertisement

Tekijä: Osmankäämi

Hiukan yli kolmekymppinen nainen joka rakentaa miehensä kanssa kotia, jossa on hyvä olla loppuelämä. Perheeseen kuuluu myös marraskuussa 2005 syntynyt tytär. Kiinnostuksen kohteina valokuvaus, kiipeily, puutarhanhoito, käsityöt, pyöräily sekä ruoka.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: