Laitoin saunan lämpiämään, olutta on.

No ehkä vielä ”hetki” vierähtää, että pääsee löylyyn, mutta kiuasta ja vesipataa ollaan haarukoitu jo sillä silmällä. Viime viikolla paikallisessa K-Raudassa pakkausteippiä ostaessa sattui silmään Harvian Legend-sarjan kiuas ja sen muotokieli puhutteli samointein. Eli saunaan tulee ehkäpä seuraavat:

Harvia Legend kiuas

Harvia-pata 50 L

Olutta tosin on jo hankittuna. Isä kävi Tallinnassa kokousreissulla reilu viikko sitten ja toi samalla koko kevättalven/kevään/kesän (no, katsotaan nyt kuinka janoista porukkaa on tyrkyllä) talkoojuomat.

Talkoisiin liittyen pyysin vakuutusyhtiöltä tarjouksen 10 hengen talkoovakuutukselle koko vuodeksi. Vähän yli 100 euroa ei ole paha hinta mielenrauhasta ja siitä, että jos jotain kommervenkkejä talkooporukalle tapahtuu, ei meillä budjetti kaadu ainakaan lääkärikuluihin.

Tänään pidettiin myös koko Team Osmankäämin ensimmäinen yhteinen tapaaminen. Rakennusluvan haku lähestyy, samoin piirrustusten valmistuminen. Sisustussuunnittelukin nytkähti askeleen ellei pari eteenpäin.

Ai niin, hyvää ystävänpäivää kaikille!

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

5 vastausta artikkeliin “Laitoin saunan lämpiämään, olutta on.”

  1. Harkitkaa ihmeessä myös kiuasta, jonka uunin luukku tulee ”seinän läpi” toiseen tilaan; eli saunan voisi lämmittää esim. pukuhuoneesta käsin. Siinä on se etu, että ei tule puiden mukana roskia saunaan ja käyttöpuitakin voi varastoida pieniä määriä samassa tilassa kuin mistä saunaa lämmitetään jolloin on vähemmän puiden roudailua edes-takas. Muutenkin näppärämpää kun pääsee esim. lisäämään puita kuivin jaloin. Se on erittäin kätevä systeemi kaiken kaikkiaan.

  2. Toki. Harvialla on tuosta Legend-sarjasta olemassa Duo-mallit, jotka ovat juuri tuollaisia kuin kuvailit. Tuollaisen ymppääminen nykyiseen saunan layoutiin vaatii kyllä sitten jo kikkailuja tai huonejärjestyksen muuttamista.

    1. Hidas ja hidas. Tunti sinne tai tänne… 🙂 Kyllä sitä aina sen verran pitäisi olla aikaa, että saunan lämpiämistä ehtii odotella vaikka pari tuntia. Savusaunasysteemit sitten erikseen.

      Lillehammerin neidot olivat tehneet jo alustavaa kartoitusta tämän(kin) asian tiimoilta ja totesivat, että tuo Legend-sarja on lähestulkoon ainoita järkevän näköisiä kiukaita markkinoilla. Muut tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän kolhoja tai muuten vaan linjattomia tyyliltään.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: