Alkuvaiheet

Tässä vaiheessa olisi varmasti järkevää käydä läpi sitä, miten ja miksi tähän tilanteeseen ollaan tultu ja blogiin tulee tekstiä ja kuvia aiheesta Villa Osmankäämi.

Koko projektin lähtölaukaus on ollut jossain vaiheessa vuotta 2009, veikkaisin itse kevättä tai alkukesää – tarkkaa ajankohtaa en ainakaan itse muista, jolloin alkoi mieleen hiipiä ajatus espoolaisen rivitaloelämän ja sen ”ihanuuksien” saattamisesta päätökseen. Ensin sitä tuli silmäiltyä varovaisesti Oikotien myydään asuntoja-palstaa ja lopulta sieltä tilasi RSS-syötteenä uudet myyntiin tulevat asunnot.

Sitä ennen olimme kuitenkin keskustelleet alustavasti miten ja missä haluaisimme loppuelämämme viettää – perhe, oma rauha, harrastukset ja kohtuullinen etäisyys työpaikoille olivat helposti esiiin kaivettuja teemoja. Koska molempien meidän vanhemmat asuvat jatkossa Kaakkois-Suomessa, oli tulevan asuinpaikan etsintä melko helppo suunnata Itä-Uudenmaan alueelle – puoliväliin työn ja vanhempien asuinpaikan välille.

RSS suolsi myynnissä olevia rivi-, kerros- ja omakotitaloja näytölle, mutta mikään niistä ei puhutellut suoraan. Lähimmäksi pääsi ehkäpä vanha kyläkoulu, jossa tilaa olisi ollut reilu 600 neliötä. Ongelmana siinä(kin) oli sijainti ja fakta, että samalla rahalla kuin sen olisi remontoinut omien mieltymysten mukaiseksi saisi vastaavalla rahalla tehtyä täysin uutta omien speksien mukaan.

Alkoi vimmattu tontin etsintä. Tai no, etsintä nyt jokatapauksessa. Tarjonta oli joko olematonta tai surkeaa. Etsinnän alla oli vähintään 3500 neliön kunnallistekniikan piiristä (tai helpohkosti siihen liitettävissä oleva) ja kaava-alueen ulkopuolelta oleva tontti. Mielellään tietysti nätillä maisemalla ja järkevän etäisyyden päässä palveluista, julkinen liikenne plussaa, samoin päiväkoti ja koulut. Muutamaa tonttia kävimme katsomassa, mutta kun ei tuntunut hyvältä, niin ei tuntunut hyvältä.

Kunnes sitten. Isoisoisän sekä vaarin aikuisiän sekä lisäksi äidin varhaislapsuusmaisemista, lähes kivenheiton päästä isoisoisän vanhasta työpaikasta ilmaantui Oikotielle myyntiin 6200 neliön määräala. Kohtuulliseen hintaankin vielä. Tarkistussoitto pankkiin, tarjousprosessi käyntiin ja kaupantekoon.

Kaupat määräalasta tehtiin 30.12.2010. Kaupantekotilaisuuden jälkeen ajoimme suoraan rautakauppaan ostamaan vesurin ja tulevan kodin paikalle kaatamaan omalta maalta ensimmäisen puun (noin metrin korkuisen kuusen). Tuolla se nyt törröttää rivariasunnon takapihalla lumihangessa motivaatiota antamassa.

Huomenna messuille.

Advertisement

Tekijä: Otto.

Vajaa nelikymppinen insinööri rakennuttaa, harrastaa ja urheilee.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: