Koko-ongelma

Saimme eilen illalla arkkitehdiltämme viimeisimmän piirroksen talon pohjasta. Nyt päärakennus oli kutistunut jo 170 neliöön, mutta vieläkin pitäisi saada viilattua pois ”turhaa”. Lisäksi kirjoitin jo pitkän listan muustakin jota pitäisi muuttaa mutta ne ovat lähinnä muotoseikkoja -paitsi keittiön ikkunasta näkyvä seinä. Luotto on vankka siihen, että A-luokan mies ymmärtää ahdistukset ja meille tulee se hienoin koti ikinä. Tavoitteena on, että päärakennus olisi n. 130 neliötä. Tuntuu mahdottomalta tuo haave meidän kriteereillämme.

Kun pohjapiirrustusta tuijottelee, on yllättävän helppo nähdä toimivat osat ja myöskin ne, joissa ongelmia tulee olemaan. Eniten minua huolettaa privaattipuolen pieni käytäväpätkä. Millainen ruuhka siinä tulee olemaan aamuisin? Pienessä tilassa kaikki jonottavat vessaan, vaikka onhan toinen wc talon toisessa päässä. Toisaalta, eipä meitä nyt kovin montaa henkeä ole siellä törmäilemässä. Maalailen kauhukuvia turhaan ilmeisesti. Ehkä.

Talomme jaetaan kolmeen osaan toiminnallisuuksien mukaan.
1. ”Edustussiipi” jossa sijaitsee pääsisäänkäynti, olohuone, keittiö sekä ruokailutila
2. ”Privaattisiipi” jossa on makuuhuoneet, vaatehuolto, kylpyhuone ym.
3. Saunaosasto joka on kokonaan eri rakennuksessa.

Onneksi nämä listatut muutokset saadaan ”tuotantoon” heti, eli tänään töiden jälkeen on puhelinpalaveri jossa käydään läpi suunnitelmaa sekä varmistetaan muutosten tarpeellisuus.

Eilen istuttiin palaveria myös Lillehammerin loistokkaiden neitojen seurassa. Sisustuksen juoni alkoi seljetä ja puheesta ei meinannut tulla loppua. Reaktiot esitettyihin mielipiteenvarmistuskuvaelmiin olivat melko mustavalkoisia ”Ei ikinä!” -huudoista ”Toi on ihana!” -voihkaisuihin. Muutama ”nojoo” -vaihtoehto mahtui myös mukaan, mutta hyvin nopeasti löytyi se meidän juttu.

Otto on sairastanut tällä viikolla ja minä taas uppoutunut töihin. Perjantaina kuitenkin lähdemme syömään ystäviemme kanssa ihanaanihanaan Bistro Helsinkiin. Juhlimme Oton syntymäpäivää. Lauantai taitaa mennä hyväntekeväisyyteen mutta sunnuntaina suunnataan sitten Vantaalle Rakenna ja remontoi -messuille kummastelemaan ainakin ilmanvaihtoasioita. Mitä muuta sieltä jää mieleen, siitä lisää myöhemmin.

Mukavaa loppuviikkoa!

Advertisement

Tekijä: Osmankäämi

Hiukan yli kolmekymppinen nainen joka rakentaa miehensä kanssa kotia, jossa on hyvä olla loppuelämä. Perheeseen kuuluu myös marraskuussa 2005 syntynyt tytär. Kiinnostuksen kohteina valokuvaus, kiipeily, puutarhanhoito, käsityöt, pyöräily sekä ruoka.

2 vastausta artikkeliin “Koko-ongelma”

  1. Miksi ihmeessä unelmien koti pitää tiivistää 130 neliöön? Eikö tontilla ollut kuitenkin tilaa yli puoli hehtaaria? 🙂

    1. Päärakennus 130 neliötä ja saunarakennus n. 30 neliötä ja ”verstas” 40 neliötä.. Eikös siinä ole tilaa tarpeeksi? 😀 Kahdelle hengelle? Ja on tämä myös rahakysymys. Jos rakennuskustannus on esim. 3000 euroa/neliö, voi ihan näppärästi laskea kuinka paljon vaikuttaa muutaman kymmenen neliön pienennys hankkeen kustanteeseen.

      Ikävä asia, mutta budjettiakin täytyy miettiä.

Mitä mieltä sinä olet?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: